Společnost HP uvádí nové skenery pro optimalizaci pracovního toku v malých a středně velkých podnicích a větších společnostech

22. 4. 2009

[Tisková zpráva] Zatímco malé a středně velké podniky i větší společnosti nadále používají tištěné dokumenty, nově nabízené skenery společnosti HP se postarají o to, aby papír nebyl překážkou pro zajištění efektivního a bezpečného pracovního toku.

Praha, 22. dubna 2009 – Společnost HP dnes oznámila uvedení nových skenerů, jejichž cílem je optimalizovat pracovní toky a hladce začlenit tištěné materiály do obchodního procesu. Součástí skenerů, které se budou prodávat na trzích pro malé a středně velké podniky i větší společnosti, je i řídicí a bezpečnostní software, který umožní organizacím snižovat náklady a automatizovat procesy založené na tištěných dokumentech, které by jinak musely být realizovány manuálně.

Axel Luedemann, konzultant pro podniková řešení HP Imaging and Printing Group, pro Evropu, Blízký Východ a Afriku, vysvětluje, že tištěné dokumenty a materiály zůstávají malou, ale podstatnou a důležitou součástí pracovního toku podniku.

„I přes rostoucí objemy digitálního obsahu, které jsou v podnicích vytvářeny, se i nadále koncoví uživatelé – zákazníci a zaměstnanci – spoléhají na tištěné materiály, které používají k analýze, přezkumu a přijímání rozhodnutí,“ říká Luedemann.

„Nové skenery společnosti HP jsou určeny k zachycení tištěného obsahu a jeho začlenění do automatizovaného pracovního toku, čímž se ještě zvýší úroveň bezpečnosti, řízení a efektivity,“ uvedl Luedemann.

Podle analytické společnosti Quocirca vedla digitální komunikace paradoxně k nárůstu tištěného obsahu. Vlastní výzkum společnosti HP zaměřený na využívání tištěných dokumentů na pracovišti také potvrzuje jejich trvalou přítomnost v obchodním procesu. Podle tohoto výzkumu jsou i přes rostoucí všudypřítomnost digitálního obsahu „klasické“ nástroje, jako například psané a tištěné slovo, pro plánování a rozhodování na pracovišti stejně důležité.

Mezi nové skenery společnosti HP patří:

HP Scanjet N6350 – plochý sítový skener dokumentů
Plochý sítový skener HP Scanjet N6350 je jednoduchý, univerzální všeobecný kancelářský skener s integrovanými síťovými funkcemi, určený pro malé pracovní týmy bez vlastních IT zdrojů. Díky němu spolu může více uživatelů snadno sdílet a odesílat digitální soubory přes elektronickou poštu nebo do síťové složky. Díky volitelnému zabezpečení přes PIN mohou uživatelé chránit a řídit přístup ke skeneru a místům ukládání dokumentů na síti.

HP Scanjet 5000 – skener s podáváním listů (sheet-feed)
Díky rychlému skenování dokumentů a lepším možnostem manipulace s papírem zachytí skener HP Scanjet 5000 snadno různé typy dokumentů, včetně obálek, vizitek, občanských průkazů a embosovaných karet. Dále zahrnuje širokou nabídku intuitivního softwaru, která pomáhá uživatelům spravovat digitální soubory, převádět naskenované dokumenty na upravitelný text a vytvářet databáze pracovních kontaktů.

HP Scanjet 7000 – skener s podáváním listů (sheet-feed)
Podávací skener HP Scanjet 7000 je rychlý, oboustranný skener, který zlepšuje pracovní tok v malých a středně velkých podnicích i větších společnostech a může sloužit jako samostatný systém pro správu dokumentů i jako součást stávajícího systému pro správu dokumentů a pracovního toku.

Je ideální pro dynamické kancelářské prostředí, kterému nabízí pokročilou manipulaci s papírem a moderní skenovací funkce. Je schopen skenovat svazky dokumentů různých velikostí a archivovat informace z obchodních dokumentů, občanských průkazů a embosovaných karet. Kromě toho umí převádět a spravovat příchozí poštu.

HP Scanjet 7000n – skenovací pracovní stanice
Skenovací pracovní stanice HP Scanjet Enterprise 7000n, určená ke zlepšení a zjednodušení pracovních toků dokumentů, je vybavena pokročilými bezpečnostními funkcemi, které mohou rychle a bezpečně začlenit rozličné tištěné dokumenty, například žádosti o půjčku, faktury a další záznamy, do elektronického pracovního toku. Tato kompaktní stanice využívá technologie přesného podávání HP Precision Feed, je podporována nástrojem HP Web Jetadmin a lze ji snadno začlenit do stávajícího prostředí pro správu dokumentů. HP Scanjet 9000 – skener s podáváním listů (sheet-feed)

Tento rychlý, vysoce spolehlivý skener formátu A3 je optimalizován pro podnikové zákazníky s IT správou a distribucí, kteří vyžadují robustní, specializované skenovací řešení pro usnadnění pracovních toků. Použití skeneru je snadné a přístroj lze jednoduše nainstalovat a začlenit do nových i stávajících systémů správy dokumentů.

Spolehlivá archivace tištěných dokumentů je možná díky funkcím přesné manipulace s papírem, které zajišťuje technologie HP Precision Feed, včetně ultrazvukové detekce podání dvou papírů a vícenásobného úbytku barvy. Skener HP Scanjet Enterprise 9000 je dostatečně výkonný pro IT správu, avšak současně jednoduchý pro každodenní používání. Pomáhá zákazníkům zvyšovat produktivitu tak, že digitálně zautomatizuje obchodní procesy – stačí jen zmáčknout jedno tlačítko.

HP
HP, největší technologická společnost světa, zjednodušuje používání technologií jednotlivcům i firmám prostřednictvím portfolia tiskových řešení, osobní výpočetní techniky, softwaru, služeb a IT infrastruktury. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte