Společnost JKR zveřejnila finanční výsledky

[Tisková zpráva] Tržby společnosti JKR, předního českého producenta podnikových informačních systémů, v roce 2007 dosáhly 76,46 milionu korun. Meziročně tak došlo z hlediska tržeb k nárůstu o 2,6 procenta, počet uživatelů ERP třídy BYZNYS za stejné období vzrostl o 24 procent.

V letošním roce se společnost JKR zaměřuje na další rozvoj podnikových informačních systémů třídy BYZNYS a rozšiřování prodejní sítě. „U ERP řešení BYZNYS se hodláme soustředit na dalším rozvíjení a zdokonalování této platformy, která má pomoci malým a středním organizacím řídit a rozvíjet jejich byznys. Také plánujeme nadále rozšiřovat prodejní síť, abychom pokryli všechny regiony a byli našim stávajícím i potenciálním zákazníkům co nejblíže,“ přibližuje Vladimír Králíček, generální ředitel společnosti JKR, a pokračuje: „Nadále se také hodláme soustředit na co nejkvalitnější podporu uživatelů a špičkový zákaznický servis, na což jsou naši uživatelé již od dlouhé roky zvyklí. S tím souvisí také důraz na profesionální úroveň našich konzultantů i ostatních pracovníků JKR.“

Mezi nejvýznamnější události ve společnosti JKR v roce 2007 patřil v dubnu prodej 1 000. licence ERP BYZNYS Win, v červnu recertifikační audit ISO 9001, v srpnu následovaqlo úspěšné složení Platform testu a v září prodej 1 100. licence ERP BYZNYS Win. V říjnu byl na veletrhu Invex představen nový podnikový informační systém BYZNYS VR, který na veletrhu získal ocenění Nejlepší produkt pro podnikové informační systémy. V prosinci pak byla ukončena podpora DOSovského informačního systému BYZNYS, který byl na trhu od roku 1993, a jehož se prodalo celkem 3 500 licencí.

Již počátkem letošního roku bylo v provozu více než desítka instalací nového informačního systému BYZNYS VR a do konce května jejich počet vzrostl na několikanásobek. BYZNYS VR je totiž mezi společnostmi, které vybírají ERP řešení, velmi populární, a to především díky uživatelské přítulnosti, využívání nejmodernějších technologií a širokým možnostem přizpůsobení. V rámci BYZNYSu VR byl také uveden nový modul pro oblast projektového řízení. Celkový počet uživatelů podnikových informačních systémů třídy BYZNYS se tak blíží hranici 5 000.

Celkově společnost JKR v roce 2007 prodala 267 licencí informačních systémů třídy BYZNYS, počet uživatelů tak ke konci roku 2007 dosáhl 1 164. Počet konzultačních hodin přesáhl 19 600. Ke konci roku měla společnost J.K.R. 68 zaměstnanců.

BYZNYS

Dealery informačních systémů třídy BYZNYS jsou společnosti Byznys Partner, Gosvo, Kamil Honka, Vhsoft. Mezi partnery JKR patří BitServis, Combitrading, Fraiva, Fugasoft, Microsoft, PC Centrum, P.V.A. systems, Troell a VHsoft