Společnost NETGEAR rozšířila počet zařízení s DLNA certifikací

[Tisková zpráva] Díky DLNA certifikaci mohou zařízení NETGEAR, která podporují sdílení videí, hudby a fotek, snadněji spolupracovat s dalšími DLNA certifikovanými přístroji

Praha, 21. března 2011 – Společnost NETGEAR®,
Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých
značkových síťových řešení, oznámila, že její Wireless-N600
dvoupásmový gigabitový router WNDR3700 a kompletní produktová řada
síťových datových úložišť ReadyNAS Ultra nabízejí certifikaci
Digital Living Network Alliance, která garantuje plnou kompatibilitu
se všemi ostatními DLNA certifikovanými zařízeními.

Uvedené  produkty doplňují seznam dříve oznámených držitelů certifikace DLNA, mezi nimiž lze najít např. úložná zařízení ReadyNAS Pro a ReadyNAS NVX či letošní novinky mezi routery, modely WNDRMAC a WNDR3800, které dorazí na český trh v průběhu letošního roku.

NETGEAR WNDR3700, vlajkový model mezi současnými Wi-Fi routery NETGEAR, je jedním z vůbec prvních maloobchodních směrovačů, které získaly DLNA certifikaci. Jeho majitelé a uživatelé se tak mohou těšit na to, že externí USB disk připojený k USB portu routeru WNDR3700 nyní může posloužit i jako DLNA multimediální centrum, a tedy streamovat videa, hudbu či fotky do jiných DLNA zařízení, mezi něž patří například herní konzole, televizory, Blu-ray přehrávače nebo fotorámečky.

Domácí  multimediální ser­very z řady NETGEAR ReadyNAS Ultra mohou vysílat video do DLNA certifikovaných herních konzol nebo televizorů dokonce i tehdy, pokud jsou v jiných místnostech a není zapnutý žádný počítač. Podpora technologie Skifta zároveň umožňuje, aby zařízení ReadyNAS streamovala uložený obsah přes internet do vzdálených lokací, například členům rodiny, kteří se nacházejí kdekoli ve světě.

DLNA přístroje „hovoří stejnou řečí“

Jakmile uživatelé  uvidí logo DLNA certifikace u některého z domácích síťových zařízení či další elektroniky (nezávisle na výrobci daného přístroje), mohou se spolehnout na 100% kompatibitu s jinými DLNA certifikovanými výrobky. Certifikace DLNA se jako standard pro budování domácí sítě výrazně rozšiřuje a je celosvětově podporována více než 200 společnostmi a 8 500 certifi­kovanými produkty. Mezi přístroje s DLNA certifikací patří televizory, mobilní telefony, tiskárny, digitální fotoaparáty, Blu-ray a DVD přehrávače, herní konzole, digitální fotorámečky, úložná zařízení a počítače.

„Společnost NETGEAR je lídrem v naplňování myšlenky transparentního propojení počítačů, periférií, spotřební elektroniky a mobilních zařízení. Jedná se o vizi, kterou v DLNA rovněž sdílíme,“ uvedl Nidhish Parikh, předseda představenstva a president Digital Living Network Alliance. „Velmi nás těší spolupráce se společností NETGEAR – přesvědčila nás, že dokáže naplno využít řady výhod DLNA, takže domácí sítě uživatelů budou v následujících měsících a letech ještě výkonnější a efektivnější.“

„Jsme silnými zastánci DLNA standardu, jelikož nabízí nové možnosti a poskytuje zákazníkům jistotu, že všechna DLNA certifikovaná zařízení budou bez problémů spolupracovat,“ dodal Aleš Mudruňka, regionální ředitel společnosti NETGEAR pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. „Počet DLNA certifikovaných produktů NETGEAR chceme i nadále výrazně rozšiřovat.“

Wireless-N600 dvoupásmový gigabitový router NETGEAR WNDR3700 i všechny produkty řady ReadyNAS Ultra jsou dostupné prostřednictvím autorizovaných distributorů, resellerů a obchodních partnerů společnosti NETGEAR. Doporučená koncová cena modelu WNDR 3700 je aktuálně 2 400 Kč vč. DPH, cena síťového datového úložiště NETGEAR Ultra začíná na 8 000 Kč.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková techno­logická řešení, která odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Produkty jsou postaveny na osvědčených technologiích bezdrátového připojení, ethernetu a rozvodů elektrické energie, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné ovládání, pokročilé funkce, stylový design a neustálé inovace. NETGEAR poskytuje špičkovou kvalitu svých řešení, od 1. května 2007 nabízí doživotní záruku na všechny ProSafe produkty. Produkty NETGEAR se prodávají na více než 26 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz, případně www.netgear.com. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NET­GEAR a www.facebook.com/NET­GEAR.

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi