Společnost Novell byla zařazena mezi lídry v oboru správy bezpečnostních informací a událostí

[Tisková zpráva] Praha, Česká republika – 19. května 2006 – Společnost Novell oznámila, že byla zařazena do kvadrantu lídrů ve studii analytické společnosti Gartner „Magic Quadrant for Security Information and Event Management, 1H06“ (Magický kvadrant správy bezpečnostních informací a událostí, 1. pololetí 2006), sestavené Markem Nicolettem, Amrit Williamsem a Paulem Proctorem. V letošním květnovém přehledu hodnotila společnost Gartner jednotlivé dodavatele podle komplexnosti přístupu a schopnosti realizace.

Díky nedávné akvizici dodavatele řešení pro správu bezpečnostních událostí, společnosti e-Security, může společnost Novell nabízet produkt Sentinel, společnosti e-Security, jako samostatné řešení pro správu bezpečnostních informací a událostí (Security Information and Event Management – SIEM). Sentinel tak doplňuje stávající systémy společnosti pro oblast zabezpečení a identifikace. Doplněním o Sentinel může společnost Novell nyní dodávat robustní a standardizované bezpečnostní řešení, které snižuje nákladnost i složitost systému a zákazníkům přináší jednotnou síť i aplikace v rámci celé jejich společnosti.

Ve zprávě vydané v červenci 2005 s názvem „Audity zabezpečení a řízení identit se sbližují“ (Security and Identity Management Auditing Converge) společnost Gartner poznamenává, že zatímco SIEM a správa identifikace a přístupu dnes vyžadují z hlediska zabezpečení informací různé přístupy, snahy po souladu nutí společnosti je z důvodu auditu integrovat na příslušných funkčních vrstvách. Ve zprávě Gartner dále poznamenává, že „existují synergie, které je nutno během přechodu ke společnému auditu realizovat, a které představují možnosti úspory času, prostředků a práce“.

„Věříme, že toto uznání od společnosti Gartner odráží snahu Novellu o zvýraznění svého postavení na trhu správy bezpečnostních a standardizačních otázek,“ řekl Jeff Jaffe, výkonný viceprezident a technologický ředitel společnosti Novell. „Sentinel nabízí v reálném čase sledování, reakce a hlášení bezpečnostních informací, správu přístupu a událostí, čímž zákazníkům pomáhá splnit legislativní a bezpečnostní požadavky prostřednictvím jednoho spolehlivého kontrolního a dohledového řešení.“

Umístění dodavatelů v Magickém kvadrantu správy bezpečnostních informací a událostí společnosti Gartner (Security Information and Event Management Magic Quadrant) je založeno na řadě kritérií, včetně schopnosti dodavatele realizovat a splnit své představy. Dodavatelé jsou zařazeni do kvadrantů Leaders (Přední), Challengers (Vyzyvatelé), Visionaries (Vizionáři) nebo Niche Players (Nevýznamní hráči). Mezi lídry řadí společnost Gartner společnosti, jejichž současný výkon je vynikající, mají jasnou vizi o vývoji trhu a aktivně se zdokonalují, aby si vedoucí postavení na trhu udržely.