Společnost Oracle posiluje svou nabídku v oblasti bezpečnosti akvizicemi společností Thor Technologi

Společnost Oracle posiluje svou nabídku v oblasti bezpečnosti akvizicemi společností Thor Technologies a OctetString

Společnost Oracle ohlásila přírůstek do své, v dané třídě nejlepší, sady řešení pro správu identit. Díky akvizicím společností Thor Technologies, předního poskytovatele řešení v oblasti provisioningu pro různé cílové platformy, a OctetString, předního výrobce softwaru pro oblast virtuálních adresářových služeb, společnost Oracle významně posílila své portfolio špičkových produktů v oblasti správy identit a správy přístupových práv.
“Oracle významně investuje do našeho rychle rostoucího a bohatého portfolia produktů z oblasti správy identit, jelikož tato oblast je pro naše zákazníky kriticky důležitá,” prohlásil Thomas Kurian, viceprezident společnosti pro Oracle Fusion Middleware. “Díky akvizici společností Thor Technologies a OctetString má nyní Oracle možnost představit v daném odvětví nejobsáhlejší balík standardních technologií pro oblast správy identit.”
Oracle Identity Management, řešení společnosti Oracle v oblasti správy identit, představuje „bezpečnostní páteř“ sady Oracle Fusion Middleware a nabízí všem organizacím nejobsáhlejší balík standardních technologií pro oblast správy identit. Díky kombinaci stávajících řešení společnosti Oracle a řešení společností Thor Technologies a OctetString zahrnuje tento balík špičkovou nabídku pro oblast kontroly přístupových práv, správy identit, sdružování identit, přidělování prostředků uživatelům, adresářových služeb a správy webových služeb. Součástí strategie správy identit společnosti Oracle je postupná integrace těchto nových řešení do infrastruktury firemních aplikací, což povede ke snížení administrativních nákladů, urychlenému nasazování nových řešení a zvýšení celkové míry bezpečnosti pro zákazníky.
„Akvizice společností Thor a OctetString ze strany společnosti Oracle je krok správným směrem,” říká Mike Neuenschwander, viceprezident a ředitel výzkumu skupiny Burton Group. “Tyto akvizice budou mít vliv na celé odvětví.”

Pokročilé přidělování prostředků (provisioning)

Přidělování prostředků (provisioning), kritická složka správy identit, patří mezi špičková bezpečnostní řešení, jež jsou dnes k dispozici. Oracle Xellerate Identity Provisioning (původně Thor Xellerate) umožňuje organizacím správu uživatelských přístupových práv a privilegií prostřednictvím životního cyklu přidělování prostředků a v různých IT prostředích (včetně různých platforem), systémech, aplikacích a fyzických zařízeních. Mezi výhody, které Oracle Xellerate nabízí, patří zvýšená bezpečnost, vyšší soulad s předpisy, zrychlení všech operací, rychlejší odezva a snížené náklady.

Rozšířené možnosti adresářových služeb

Podniky v čím dál vyšší míře využívají virtuální přístup ke sjednocení informací o identitě uživatelů bez ohledu na to, kde se tyto informace nachází. Technologie virtuálních adresářů nabízí sjednocení více adresářů, sjednocení hesel pro více adresářů, možnost zástupných adresářů—tedy všechny faktory, jež pomáhají urychlit správu identit a dalších aplikací. Rovněž přináší rozšířené možnosti rychlého připojení aplikací společnosti Oracle, takže mohou využívat data o identitách ze stávajících firemních databází a adresářů. Oracle Virtual Directory (původně OctetString Virtual Directory Engine) umožňuje organizacím rychle a snadno zapojit tyto aplikace do mnohočetných zdrojů uživatelských identit v rámci podniku.

Dostupnost

Balíčky Oracle Xellerate Identity Provisioning a Oracle Virtual Directory uvede společnost Oracle na trh do konce roku. Více informací o Oracle Identity Management najdete na adrese http://www.ora­cle.com/identi­ty.

Podmínky transakcí nejsou zveřejněny.

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Test Philips 24PFS5231 s Bluetooth repro

Test Philips 24PFS5231 s Bluetooth repro

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy