Společnost Sybase se umístila v kvadrantu lídrů studie MagicQuadrant v kategorii mobilní podnikové aplikační platformy

22. 1. 2009

[Tisková zpráva] PRAHA — 21. ledna 2009 — Společnost Sybase, Inc. (NYSE: SY), jeden z nejvýznamnějších dodavatelů softwarové infrastruktury, aplikačního softwaru a IT služeb s celosvětovou působností, oznámila, že ji nezávislá analytická společnost Gartner, Inc. umístila do kvadrantu lídrů v kategorii mobilní podnikové aplikační platformy za rok 2008 (Magic Quadrant for Mobile Enterprise Application Platforms, 2008).

„Věříme, že naše postavení v kvadrantu lídrů studie Gartner Magic Quadrant for Mobile Enterprise Application Platforms odráží naši schopnost poskytovat kvalitní produkty podnikům, které chtějí přenést klíčové obchodní aplikace a procesy na mobilní bázi,” komentoval umístění Raj Nathan, Chief Marketing Officer, Sybase a dodal: „Z našeho pohledu je hodnocení společnosti Gartner také dokladem našeho stálého závazku vizi Unwired Enterprise a také našeho jedinečného postavení na trhu, které nám umožňuje tuto vizi realizovat. Jako jeden z předních poskytovatelů mobilního podnikového softwaru je si Sybase vědom rostoucí poptávky podniků, které chtějí těžit z výhod přístupu k informacím, kdekoli a na jakémkoli zařízení.“

Gartner ve své studii definuje tzv. Pravidlo tří, které říká, že využití univerzálních přístupových bran nabízí značné výhody ve třech případech:

1. pokud podniky využívají tři nebo více aplikací
  2. pokud jsou v podniku užívány tři a více OS nebo platforem
  3. pokud je nutné zajistit integraci tří a více back-end systémů

Společnost Gartner zohlednila ve své studii změny v oblasti současných mobilních technologií a přejmenovala část studie dříve označovanou jako Trh univerzálních přístupových bran na Trh mobilních podnikových aplikačních platforem. Vzala tak v potaz rozvoj tohoto trhu a fakt, že mobilní nástroje a platformy se stávají běžnou součástí aplikačního vývoje. S touto změnou souvisela i změna kritérií a současně i snížení počtu poskytovatelů, které podmínky pro umístění v této studii splnily.

„Jako společnost vyvíjející mobilní aplikace zaměřené na workflow a obchodní procesy potřebujeme všestrannou a spolehlivou komponentu pro synchronizaci," řekl Stefan Christen, Global Project Manager, Swiss1mobile. „Zvolení Sybase za dodavatelského partnera byla proto z důvodů jejich odbornosti v oblasti mobilních podnikových řešení, silné produktové řady a dominantního postavení na trhu jasná volba.“

„Naším hlavním zaměřením v MobileDataforce je poskytovat mobilní aplikace, které překlenou propast mezi kanceláří a pracovišti, proto vyžadujeme partnera, který je schopen zajistit synchronizační základnu pro naši platformu PointSync," říká Mike Freeman, CEO, MobileDataforce. „Po vyhodnocení všech předních databází a mobilních middleware řešení Sybase zjevně převyšoval ostatní v oblastech synchronizace, interoperability a bezpečnosti."

Pokud chcete vidět studii Gartner Magic Quadrant for Mobile Enterprise Application Platforms 2008 navštivte prosím stránky www.gartner.cz .

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte