Společnost Symantec zabezpečuje přístup k podnikovému e-mailu přes webové rozhraní

[Tisková zpráva] CUPERTINO, Kalifornie – 19. července 2007 – Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) dnes ohlásila aplikaci Symantec On-Demand Protection for Outlook Web Access 3.0, která poskytne zákazníkům bezpečné virtuální prostředí pro přístup k poštovním schránkám, kalendářům a souborům aplikace Outlook a jejich správu prostřednictvím webu. Aplikace Symantec On-Demand Protection automaticky poskytuje agenta On-Demand Agent, který organizacím pomáhá zabránit úniku dat a prosazovat podnikové zásady zabezpečení bez předinstalace softwaru nebo provádění trvalých změn ve vzdálených koncových bodech.

Podnikoví uživatelé často potřebují k udržení vysoké úrovně produktivity přístup ke svým e-mailovým účtům z počítačů, které nejsou ve vlastnictví organizace nebo nejsou organizací spravované, jako jsou domácí počítače nebo internetové kiosky. Organizace nemohou předpokládat, že externí počítače používané pro přístup k podnikovému e-mailu přes webové rozhraní jsou bezpečné, ani nemohou spoléhat na to, že koncoví uživatelé nezanechají stopy po svém chování nebo činnosti. Realita je taková, že použití webového e-mailu, jako například aplikace Microsoft Outlook Web Access, vede ke zvýšenému ohrožení podnikových informací, pokud k nim uživatelé přistupují z počítačů, které nejsou ve vlastnictví organizace.

„Organizace, které povolí volný přístup k aplikaci Outlook z nespravovaných koncových bodů prostřednictvím webového rozhraní, se vystavují značnému riziku,“ řekl Brian Foster, senior director, endpoint security, společnost Symantec. „Aplikace Symantec On-Demand Protection chrání organizace a uživatele před možným únikem dat, blokuje škodlivý kód a současně umožňuje bezpečný přístup k podnikovému e-mailu kdykoli a odkudkoli.“

Virtuální pracovní plocha vytvořená aplikací Symantec On-Demand Protection pomáhá zabránit úniku důvěrných dat z nespravovaných počítačů tím, že vytváří bezpečné prostředí, které šifruje data a po skončení relace odstraňuje soubory. Tím se snižuje riziko úniku informací neúmyslným zanecháním dat v souborech mezipaměti a dočasných souborech.

Kontrola integrity hostitele zaručuje, že nespravované koncové body, které se pokoušejí připojit k podnikovým sítím, mají přiměřenou ochranu a nainstalovaný bezpečnostní software. Aplikace Symantec On-Demand Protection provádí předem definované kontroly, které zaručují, že je nainstalovaný aktuální software antivirové ochrany, ochrany před spywarem, brány firewall a aktualizací Service Pack.

Aplikace Symantec On-Demand Protection obsahuje také modul detekce škodlivého kódu na základě chování, který blokuje hrozby jako programy zaznamenávající stisky kláves a programy pro zachycení údajů na obrazovce, takže zákazníci mohou mít jistotu, že nespravované počítače, které se pokoušejí získat přístup k podnikovým sítím, neobsahují nebezpečný kód. Aplikace Symantec On-Demand Protection poskytuje bezpečný virtuální pracovní prostor, do kterého je naklonována pracovní plocha koncového bodu a tím je oddělena od původní pracovní plochy. Účelem agenta aplikace On-Demand Protection je chránit informace a zabránit úniku dat šifrováním všech dat zapsaných na pevný disk. Zákazníci mohou také prosazovat zásady, které uživatelům zabraňují v kopírování a vkládání informací, vytváření snímků obrazovek a tisku.

Společnost Symantec oznámila také dostupnost aplikace Symantec On-Demand Protection for Web Applications 3.0. Tento samostatný produkt poskytuje v rámci podniku podobnou ochranu před únikem dat a škodlivým kódem pro webové podnikové aplikace, jako jsou sítě SSL VPN, Citrix a podnikové webové portály intranetů a extranetů.

Licence a dostupnost na trhu
Aplikace Symantec On-Demand Protection for Outlook Web Access 3.0 a Symantec On-Demand Protection for Web Applications 3.0 je možno zakoupit přes celosvětovou firemní síť prodejců s přidanou hodnotou, distributorů a systémových integrátorů. Pro stávající zákazníky, kteří vlastní aplikaci Symantec AntiVirus Enterprise Edition nebo Symantec Mail Security for Exchange, jsou navíc po omezenou dobu k dispozici zaváděcí ceny. Další informace je možno získat od obchodního zástupce nebo prodejce. Organizace hledající prodejce nebo distributora by se měly obrátit na společnost Symantec na adrese http://partner­locator.syman­tec.com/public/se­arch.

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo