Společnost T-Systems spravuje nový IT systém skupiny Volkswagen Group pro 140 hlavních dealerů v Itálii

6. 3. 2011

[Tisková zpráva] Více než 350 dealerů, kteří prodávají vozy VW, budou těžit ze služeb, poskytovaných společností T-Systems

Volkswagen Group svěřil společnosti T-Systems implementaci a správu nového inovativního IT systému pro síť hlavních dealerů skupiny VW v Itálii. Společnost
            T-Systems je odpovědná za implementaci nové platformy Dealer Management System (DMS). U dealerů bude migrovat data ze stávajícího systému do nového pro 140 nových italských dealerů skupiny Volkswagen. Těchto 140 nových instalací tak naváže na předchozích 218, které již byly provedeny, a podpoří tak výhody, které zákazník získá díky službám od T-Systems. Mimo tuto zakázku zůstávají autorizované servisy.

„Implementace DMS představuje strategický projekt pro značky v naší skupině. Společnost T-Systems je pro nás strategickým partnerem pro tento projekt, který zaručuje potřebnou kvalitu a přístup k integraci našich IT systémů,“ říká Reinhold Grassl, ředitel IT Volkswagen Group Italia.

Smlouva zahrnuje aktivity související  se spuštěním nového systému u vybraných dealerů do 31. prosince 2011. Spolupráce také zahrnuje využití některých částí infrastruktury T-Systems, která umocní výhody služeb spojených s DMS platformou.

Implementace řešení od T-Systems zjednoduší široké spektrum procesů, které  Volkswagen v Itálii využívá. To bude mít dopad na úsporu nákladů, díky standardizované údržbě, řízení dokumentů a elektronické fakturaci. Nový systém také přinese vyšší efektivitu dealerské sítě.

Technologické partnerství  v oblasti IT systémů mezi Volkswagen Group a T-Systems funguje již pět let od doby, kdy společnost T-Systems International v roce 2006 integrovala firmu Gedas AG – součást Volkswagen Group.

Skupina Volkswagen Group Italia S.p.A, která tvoří nedílnou součást koncernu Volkswagen, dováží a prodává značky Volkswagen, Audi, Seat a Škoda. Koncern také poskytuje originální díly a příslušenství v Itálii a pro dalších 11 zemí v jižní Evropě.

Společnost T-Systems zajišťuje služby a řešení v oblasti ICT pro skupinu Volkswagen i v České republice. Konkrétně T-Systems Czech Republic pro Škoda Auto a.s. již více než 11 let vyvíjí systém DMS a pro více než 200 prodejců značky Škoda Auto poskytuje systémovou a technickou podporu.

O společnosti T-Systems

T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby zahrnující systémovou integraci, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky. V roce 2009 činily výnosy společnosti přes tři miliardy korun.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky. Skupina má přes 45.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2009 činily přibližně devět miliard eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Lupa.cz: Na koho se v Křišťálové Lupě nedostalo?

Na koho se v Křišťálové Lupě nedostalo?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!