Společnost T-Systems úspěšně vstoupila do roku 2010

[Tisková zpráva] Růst tržeb v prvním čtvrtletí roku 2010. Nové velké zakázky a růst na mezinárodním trhu. Upravené výnosy rostly.

Celkové tržby skupiny T-Systems se v prvním čtvrtletí roku 2010 vrátily k růstovému trendu. V meziročním srovnání se zvýšily o 1,2 procenta na 2,1 miliardy Euro. Tento trend je částečně způsoben nárůstem objemu mezinárodních zakázek, které rostly o 5,7 procenta.

Na výsledky má pozitivní vliv množství velkých zakázek uzavřených s korporátními klienty v loňském roce. Tento trend pokračoval i v prvním čtvrtletí letošního roku, kdy se podařilo získat nové zakázky od německého centra pro letectví a kosmonautiku (DLR), firem Deutsche Post DHL, TUI Travel a švýcarských federálních železnic. Přes pokračující finanční a ekonomickou krizi vzrostl v prvním čtvrtletí 2010 objem nových objednávek o 7,3 procenta.

Zakázky mimo skupinu Deutsche Telekom se zvýšily o 2,4 procenta v reflexi na posilování tržních pozic na mezinárodním trhu i na národních trzích. Tržby uvnitř skupiny poklesly o 1,8 procenta ve srovnání s předchozím rokem na 600 milionů Eur. T-Systems tím podtrhuje svou snahu o redukci nákladů v celém koncernu DTAG.

Provozní hospodářský výsledek (EBIT) vzrostl v důsledku intenzivní restrukturalizace a zavedení programů pro zvýšení efektivity spolu s důsledným využíváním existujících zdrojů a aktiv o 38,2 procenta na 47 milionů Eur. Jak již bylo řečeno, obchodní úspěch je odrazem zvýšení počtu velkých zakázek, které však v transformačním období mimo jiné vyžadují nákup služeb od třetích stran.

K růstu EBIT došlo za současného mírného poklesu ukazatele EBITDA (o 7,1 procenta na 200 milionů Eur v prvním čtvrtletí).

Společnost T-Systems Czech Republic podpořila svými výsledky úspěšný rozvoj skupiny T-Systems. Nadále udržuje růstové trendy v oblasti tržeb i hospodářských výsledků. K úspěchu bezesporu přispělo i zavedení nových progresivních služeb v oblasti computingu a desktopových služeb.

O společnosti T-Systems
T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby zahrnující systémovou integraci, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky. V roce 2009 činily výnosy společnosti přes tři miliardy korun.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky. Skupina má přes 45.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2009 činily přibližně devět miliard eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti. Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák