Společnost Trend Micro uvádí aplikaci InterScan Messaging Security Appliance

[Tisková zpráva] Cupertino, CA — 9. října 2006 — Společnost Trend Micro Incorporated (TSE: 4704, NASDAQ: TMIC), vedoucí společnost v oblasti služeb pro síťové antivirové produkty a filtrování obsahu internetu, uvedla na trh InterScan™ Messaging Security Appliance, komplexní podnikové řešení pro prevenci proti hrozbám přicházejícím prostřednictvím e-mailu, např. nevyžádané poště, phishingu, objektům bot, spywaru a virům, stejně jako proti nevhodnému obsahu internetu.

Aplikace InterScan Messaging Security Appliance poskytuje zákazníkům shodné prvotřídní zabezpečení e-mailu na libovolném softwaru nebo zařízení a tím jim umožňuje vybrat si řešení nejvhodnější pro jejich síťové prostředí. Protože aplikace InterScan Messaging Security Appliance nabízí shodné funkce zabezpečení a pružnost implementace jako její předchůdce InterScan Messaging Security Suite, formát aplikace poskytuje vysoký výkon s hardwarovou rezervou pro zajištění trvalého zabezpečení.

InterScan Messaging Security Appliance nabízí komplexní ochranu e-mailu na bráně. Toto řešení poskytuje ochranu proti nevyžádané poště, phishingu, oceněnou antivirovou ochranu zahrnující technologii IntelliTrapTM proti útokům zero-day (zneužití uskutečněné ještě dříve, než je veřejně publikována chyba s případnou opravou) a rovněž flexibilní filtrování obsahu internetu, jež podporuje shodu se zákonnými požadavky, napomáhá vedení podniku a poskytuje ochranu proti úniku důvěrných informací. Kromě toho je veškerá tato ochrana dokonale integrována a centrálně řízena prostřednictvím webové konzoly aplikace InterScan Messaging Security Appliance.

Aby společnost Trend Micro dosáhla nejlepší citlivosti zachycení nevyžádané pošty, vybavuje zákazníky dvouvrstvou ochranou nazvanou Spam Prevention Solution. Základní vrstvu ochrany zajišťuje služba Trend Micro Network Reputation Services, která zastavuje většinu e-mailových hrozeb v úrovni připojení, ještě dříve, než se vůbec dostanou na bránu. Tato služba ověřuje IP adresy příchozích e-mailů a porovnává je s největší a nejspolehlivější databází důvěryhodných zdrojů na světě a dále používá dynamickou službu důvěryhodnosti k identifikaci nových zdrojů nevyžádané pošty a phishingu, čímž dokáže zastavit i objekty zombie a bot při jejich prvním výskytu.

Nová verze služby Network Reputation Services je nabízena jako samostatná služba. Kromě toho je integrována do aplikace InterScan Messaging Security Appliance. Služba Network Reputation Services poskytuje nový portál umožňující zákazníkům nastavení zásad pro jejich konkrétní prostředí e-mailu a snadné nastavení konkrétních černých a bílých listin pro třídění e-mailu. Jedna z funkcí nastavení zásad například omezuje e-maily na základě geografického původu nebo poskytovatele internetového připojení potenciálních odesílatelů e-mailů.

Druhá vrstva ochrany aplikace InterScan Messaging Security Appliance proti nevyžádané poště spočívá ve výkonném a elegantně konstruovaném kompozitním mikrojádru. Toto mikrojádro filtruje e-maily s nevyžádanou poštou a phishingem na bráně prostřednictvím pokročilých funkcí heuristiky, statistické analýzy, filtrování podpisů, bílých a černých listin a jiných technik ochrany. Tento kombinovaný přístup zachycuje jakákoli zbývající nebezpečí dříve, než se dostanou do složky s doručenou poštou. Toto robustní kompozitní mikrojádro identifikuje rovněž neanglicky psanou nevyžádanou poštu, čímž poskytuje další podporu nadnárodním společnostem.

„Cítíme, že společnost Trend Micro používá pevnou strategii trvalého vývoje a zlepšování produktů, což je vidět zvláště na aplikaci InterScan Messaging Security Appliance,“ říká Antonio Traetto, manažer globálního rozesílání zpráv ve společnosti Rexam. „S hardwarem a softwarem ze společnosti Trend Micro máme plnou podporu z jediného centrálního místa, což nám šetří čas nutný na podporu, úsilí a snižuje náklady na záruční řízení.“

Aplikace InterScan Messaging Security Appliance je jedním z komponentů zabezpečení rozesílání zpráv v rámci strategie podnikové ochrany společnosti Trend Micro, což je v současné době nejkomplexnější a nejefektivnější rámec řešení zabezpečení podniku. Tento rámec zahrnuje produkty zajišťující síť ve všech jejích místech vstupů – od brány až k počítači.

„Společnost Trend Micro zůstává světovým lídrem v zabezpečení bran, protože nikdy nepřestáváme inovovat své produkty – od nových a vylepšených úrovní ochrany před hrozbami až k uspokojování preferencí formátu ze strany naší široké zákaznické základny,“ říká Max Cheng, ředitel provozu podnikových operací společnosti Trend Micro.

Aplikace InterScan Messaging Security Appliance je v současně době k dispozici ve všech zemích. K dispozici jsou i modely schopné podporovat až 25 000 uživatelů na jedno zařízení.