27. 8. 2004

Společnosti BEA, IBM, Microsoft, SAP a Sun Microsystems předložily Konsorciu W3C ke standardizaci specifikaci WS-Addressing

Jde o významný pokrok ve snaze umožnit zákazníkům vytvářet interoperabilní aplikace webových služeb

San Jose (Kalifornie, USA), Armonk (New York, USA), Redmont (Washington, USA), Walldorf (Německo) a Santa Clara (Kalifornie, USA) – 10. srpna 2004, Praha, 24. srpna 2004 – Společnosti BEA Systems Inc., IBM Corp., Microsoft Corp., SAP AG a Sun Microsystems Inc. oznámily předložení nejnovější verze klíčové specifikace webových služeb WS-Addressing organizaci World Wide Web Consortium (W3C) jako návrhu pro standardizační proces.

Specifikace WS-Addressing definuje standardní mechanismus identifikace a výměny zpráv webových služeb mezi několika koncovými body. Má za cíl umožnit organizacím vytvářet spolehlivé a interoperabilní aplikace webových služeb. Standardní způsob vyjádření, kam mají být zprávy v síti webových služeb doručovány, umožní vývojářům zjednodušit komunikaci mezi webovými službami a jejich vývoj. Díky specifikaci WS-Addressing bude možné vyhnout se nákladnému vývoji improvizovaných řešení, jejichž součinnost napříč různými platformami je často omezená.

Společné předložení specifikace WS-Addressing konsorciu W3C představuje milník ve spolupráci společností BEA, IBM, Microsoft, SAP a Sun Microsystems na dalším rozvoji technologie webových služeb. Předložení specifikace WS-Addressing je podporováno i dalšími firmami v odvětví a je součástí dlouhodobého úsilí o vytvoření standardizované platformy pro vývoj bezpečných, transakčních, asynchronních a spolehlivých webových služeb.

Specifikace WS-Addressing je klíčovou součástí základní architektury webových služeb. Je navržena jako základ pro další specifikace, například WS-ReliableMessaging, WS-Federation a WS-AtomicTransaction, který poskytne konzistentní, interoperabilní a na standardech založený mechanismus adresování webových služeb.

Způsob předložení specifikace dokládá odhodlání spoluautorů vyvíjet otevřené průmyslové standardy, které napomohou všeobecnému přijetí webových služeb. V zájmu snazšího prosazení nebudou autoři specifikace WS-Addressing za její užívání požadovat poplatky. Spoluautoři specifikace počítají s další spoluprací na vytváření soudržné architektury webových služeb.

O společnosti BEA

Společnost BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), je přední světový dodavatel aplikační infrastruktury, jejíž základna podnikového softwaru umožňuje tisícům společností využívat architekturu orientovanou na služby. Po celém světě má BEA přes 15 000 zákazníků včetně většiny společností žebříčku Fortune Global 500 a se svými značkami WebLogic a Tuxedo patří mezi nejdůvěryhodnější jména v byznysu. BEA má ústředí v kalifornském San Jose, 71 poboček ve 34 zemích a webové stránky na adrese http://www.be­a.com/.

O společnosti IBM

Společnost IBM je největší světový dodavatel informačních technologií a přední poskytovatel inovativních řešení pro firmy a organizace. Společnost IBM a její obchodní partneři nabízejí širokou řadu služeb, řešení a technologií, které umožňují velkým i malým firmám využívat informační technologie podle potřeby. Další informace o společnosti IBM jsou k dispozici na adrese http://www.ib­m.com/ondeman­d.

O společnosti SAP

SAP je přední světový dodavatel podnikového softwaru. Řešení společnosti SAP jsou navržena s ohledem na potřeby firem všech velikostí – od malých a středně velkých firem až po globální podniky. Řešení mySAP Business Suite pomáhají podnikům po celém světě zlepšovat vztahy se zákazníky, zkvalitňovat spolupráci s partnery a dosahovat vyšší účinnosti v dodavatelských řetězcích a obchodní činnosti. Jsou postavena na otevřené integrační a aplikační platformě SAP NetWeaver, která snižuje složitost a celkové náklady na vlastnictví a usnadňuje změny a inovace ve firmách. Jedinečné procesy různých odvětví od leteckého průmyslu až po distribuční sítě podporuje víc než 25 průmyslových řešení SAP.

Přes 23 400 společností ve více než 120 zemích v současné době provozuje více než 79 800 instalací softwaru SAP. Akcie společnosti s pobočkami ve více než 50 zemích jsou kótovány na několika burzách včetně burz cenných papírů ve Frankfurtu a New Yorku (NYSE) pod symbolem SAP. (Další informace jsou k dispozici na webu www.sap.com.)

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (Nasdaq: MSFT) byla založena v roce 1975 a dnes je světovým lídrem na poli softwaru, služeb a řešení, která pomáhají lidem a firmám naplno realizovat jejich potenciál.

O společnosti Sun Microsystems, Inc.

Od svého vzniku v roce 1982 prosazovala společnost jedinečnou vizi „The Network Is The Computer™“ („Síť je počítačem“), která vynesla Sun Microsystems Inc. (Nasdaq: SUNW) na čelní místo mezi poskytovateli výkonného hardwaru, softwaru a služeb pro provoz internetu a umožnila společnostem po celém světě zmnohonásobit rozsah podnikání. Sun působí ve více než 100 zemích světa. Více informací naleznete na adrese http://sun.com.

Microsoft je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corp. ve Spojených státech a některých dalších zemích. Sun, Sun Microsystems, logo Sun a The Network Is The Computer jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Sun Microsystems, Inc. ve Spojených státech a dalších zemích. Jména společností a produktů zmíněná v této zprávě mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků.

Kontakt:

Petr Ryvola
Marketing Manager
Sun Microsystems Czech, s.r.o.
Tel.: +420 233 009 509
E-mail: petr.ryvola@sun.com

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET