Společnosti IGNUM a SkyNet se dohodly na převodu správy domén CZ

[Tisková zpráva] Společnost IGNUM zvyšuje svůj podíl na trhu převzetím doménového kmene domén CZ od společnosti SkyNet; IGNUM zaznamenává již 6 měsíců v řadě nejvyšší přírůstky počtu domén CZ mezi všemi registrátory

Praha 4. září 2007 – Společnost IGNUM, přední akreditovaný registrátor domén a poskytovatel webhostingu v České republice, převzala od společnosti SkyNet, a.s. správu doménového kmene domén CZ, který obsahuje 2 438 domén CZ (0,73 % všech registrovaných domén CZ). Díky převzetí správy domén CZ od společnosti SkyNet a rovněž i díky vysokým měsíčním přírůstkům nově registrovaných domén CZ patří společnosti IGNUM druhý největší podíl na trhu registrovaných domén CZ. Celkem IGNUM spravuje 57 588 domén CZ, což představuje 17,34 % všech registrovaných domén CZ. Převod doménového kmene se dosavadních zákazníků SkyNetu nijak nedotkne.

Držitele domén CZ, zaregistrovaných prostřednictvím společnosti SkyNet, převod žádným způsobem neovlivní. Navíc zdarma získají přístup ke kvalitnímu administračnímu rozhraní služby DOMENA.CZ (http://www.do­mena.cz) a výhodnější cenu domén CZ. Registrace všech těchto domén je samozřejmě nadále platná, jejich funkčnost není nijak ovlivněna a držitelé domén s nimi mohou bez omezení nakládat. Společnost SkyNet již dále nebude působit jako registrátor českých národních domén CZ.

„Společnost SkyNet se již dva roky výrazně orientuje na služby datové bezpečnosti, proto jsme hledali seriózního partnera, kterému svěříme správu domén. Našli jsme jej ve společnosti IGNUM,“ komentoval převod domén Ing. Petr Janda, generální ředitel společnosti SkyNet. „Oslovili jsme několik registrátorů, z nichž nejlepší podmínky nabídla společnost IGNUM. Velkou roli při rozhodování sehrálo především kvalitní rozhraní pro správu služeb, finanční podmínky registrace domén CZ a rovněž i pověst seriózní společnosti, která IGNUM provází.“

Vysoké přírůstky registrací domén CZ
Za poslední půlrok společnost IGNUM zaregistrovala nebo převzala do své správy průměrně 1 745 nových domén CZ měsíčně. Díky těmto přírůstkům patří IGNUM již šest měsíců v řadě první místo v nárůstu počtu domén CZ ve správě mezi všemi registrátory domén CZ.

„Velmi si vážíme projevené důvěry a věříme, že zákazníci společnosti SkyNet ocení výhody našich služeb, které vycházejí z bohatých zkušeností přední firmy na trhu,“ dodal Marek Erneker, výkonný ředitel společnosti IGNUM. „Těší nás také trvale vysoký zájem zákazníků o registraci domén CZ prostřednictvím IGNUM, který vede již šest měsíců v řadě k nejvyšším přírůstkům v počtu registrovaných domén CZ mezi všemi českými registrátory.“

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Root.cz: Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy