Společnosti InterSystems a Metro Health oznamují, že William Lewkowski z Metro Health získal ocenění Premier 100 IT Leader2006 časopisu Computerworld

[Tisková zpráva] Cambridge, Massachusetts, 6. února 2006 – Společnosti InterSystems Corporation a Metropolitan Health Corporation (Metro Health) dnes oznámily, že William Lewkowski, CIO společnosti Metro Health, byl časopisem Computerworld vydavatelství IDG přezdívaným „hlas IT managementu“ oceněn jako jeden z nejlepších 100 IT lídrů na světě (Premier 100 IT Leaders).

Udělení ocenění Premier 100 IT Leader panu Lewkowskému vychází z jeho vedoucí role v integračním projektu podnikového rozsahu postaveném na universální integrační platformě Ensemble společnosti InterSystems. Tato iniciativa, v rámci níž bylo třeba nahradit dřívější integrační platformu společnosti Metro Health, vyžaduje integraci celkem 25 systémů s přibližně 65 různými rozhraními. Jedná se o první fázi vizionářského podnikatelského záměru, jehož cílem je vytvořit novou, úplně digitální nemocnici, která bude nejpozději od roku 2007 centrem zdravotnické vesnice budoucnosti.

Program cen Premier 100 IT Leaders vzdává poctu manažerům, kteří vykazují příkladné technologické vedení při řešení naléhavých obchodních problémů. Pan Lewkowski byl vybrán z 500 nominovaných kandidátů, jejichž úspěchy byly poměřeny pomocí indexu vedení IT (IT Leadership Index) časopisu Computerworld, což je seznam charakteristik popisujících manažery, kteří ve svých organizacích řídí efektivní využívání IT. Hodnocení prováděli redaktoři a skupina externích porotců.

„Bylo mi ctí pracovat s Williamem Lewkowskim na první fázi skutečně novátorské iniciativy v oblasti zdravotnické technologie,“ řekl Trevor Matz, generální ředitel společnosti InterSystems pro Ensemble. „Gratulujeme mu k jeho ocenění Premier 100 IT Leader a těšíme se na další spolupráci na dalších integračních projektech pro novou, úplně digitální nemocnici společnosti Metro Health.“

Metropolitan Health Corporation (www.metroheal­th.net) se sídlem ve městě Grand Rapids ve státě Michigan je zdravotnickou sítí, do které patří Metropolitní nemocnice, což je víceoborová nemocnice poskytující kompletní služby, a deset ambulantních středisek nabízejících primární lékařské služby společně s nejběžnějšími ambulantními úkony. Síť společnosti Metro Health také zahrnuje lékařské organizace, řízené pečovatelské služby, nemocniční společné podniky a další iniciativy. Cílem této společnosti jakožto ucelené a rostoucí sítě v rostoucím regionu je poskytovat pacientům zjednodušenou, hladce propojenou a osobní zdravotní péči.

Společnost InterSystems Corporation (www.InterSys­tems.com) je dodavatelem databázové a Integrační platformy, které umožňují rychlý vývoj a integraci vysoce výkonných transakčních aplikací. Hlavní produkty společnosti InterSystems – post-relační databázová platforma Caché a platforma pro rychlou integraci Ensemble – sdílí výkonné technologie zajišťující konzistentní a efektivní objektovou reprezentaci různorodých programovacích modelů a datových formátů, které eliminují rozdíly mezi objektovými a relačními databázemi. Aplikace vytvořené na platformách společnosti InterSystems se uplatňují ve zdravotnictví, finančních službách a ve státním a veřejném sektoru. Na celém světě je používá více než 4 miliony uživatelů v 88 zemích světa. Pro vývojáře aplikací a integrátory je po celém světě k dispozici 20 regionálních zastoupení a pro všechny produkty společnosti InterSystems je garantována nepřetržitá technická podpora. Společnost InterSystems je v České a Slovenské republice přítomná od roku 1999.