Společnosti LG Electronics a Yahoo! oznámily uzavření strategického mobilního partnerství

22. 2. 2007

[Tisková zpráva] Praha, 22. února 2007 --- Společnost LG Electronics, přední světový výrobce vyspělých bezdrátových telefonů a příslušenství, a jedna z největších internetových společností na světě společnost Yahoo! oznámily vznik nového strategického globálního partnerství, v jehož rámci se špičkové služby Yahoo! stanou součástí desítek milionů mobilních telefonů LG ve více než 70 zemích světa. V průběhu roku 2007 napojí LG služby Yahoo!, mězi něž patří Yahoo! Go for Mobile 2.0, Yahoo! Mail a Yahoo! Messenger, na širokou řadu svých mobilních telefonů. K dispozici bude rovněž nedávno vzniklý Yahoo! oneSearch™, zcela nový vyhledávač poskytující uživatelům okamžité odpovědi přímo do mobilního telefonu.

„Neustále usilujeme o zvyšování kvality mobilních telefonů, a proto vstupujeme do partnerství se společností Yahoo!, abychom zákazníkům mohli nabídnout větší požitek z internetu na mobilních telefonech,” uvedl Paul Bae, viceprezident Product Planning Teamu ze společnosti LG Electronics Mobile Communications Company. „Naše špičková mobilní zařízení v kombinaci s inovačními službami Yahoo! zajistí spotřebitelům snadný přístup k jejich oblíbeným internetovým službám a usnadní jim spojení s tím, co je pro ně na cestách důležité.”

„Společnost Yahoo! uzavírá partnerství s největšími firmami působícími v oblasti mobilních zařízení, aby své inovační služby vložila do rukou spotřebitelů po celém světě,” sdělil Marco Boerries, hlavní viceprezident Connected Life, Yahoo!. „Tím, že své služby, jako je Yahoo! Go 2.0, spojíme s mobilními telefony LG, nabídneme desítkám milionů uživatelů mobilního internetu po celém světě výkonnost a zábavu.”

Nedávno zavedená služba Yahoo! Go 2.0 přinese uživatelům díky ojedinělému grafickému prostředí, schopnosti přizpůsobovat se různému internetovému obsahu a vyhledávání prostřednictvím služby Yahoo! OneSearch zcela novou zkušenost s mobilním internetem. Důmyslné grafické prostředí služby zjednodušuje navigaci při výběru funkčních prvků Yahoo! Go, vlastních způsobů e-mailování, vyhledávání místních informací, map, zpravodajství, sportovních a finančních informací, zábavy, informací o počasí, možností sdílení fotografií a samozřejmě i vyhledávání. Miliony uživatelů mobilních zařízení LG tak budou moci snadno využívat služby Yahoo!, které jim zprostředkují informace, zábavu a spojení s jejich internetovou komunitou.

Prostřednictvím tohoto nového partnerství se obě společnosti zaměří na posílení svého vedoucího postavení v mobilním průmyslu. Mobilní telefony LG se službami Yahoo! budou spotřebitelům dostupné jak přes mobilní operátory, tak přes přímé distribuční kanály. Kromě toho obě společnosti prověří možnost rozšíření služeb Yahoo! na další elektronická zařízení spojená s produkty LG.

Vitalia.cz: Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?