Společnosti McAfee a RSA uzavřely technologické partnerství

[Tisková zpráva] Lídři v oblasti zabezpečení se spojují, aby zákazníkům poskytli interoperabilní řešení dynamických výzev v oblasti zabezpečení

PRAHA, 24. února 2011: Společnosti McAfee, Inc., a RSA, bezpečnostní divize společnosti EMC, dnes oznámily technologické partnerství, v jehož rámci nabídnou integrovaná řešení navržená tak, aby zákazníkům pomohla řešit komplexní výzvy v oblasti zabezpečení, snížit riziko, zlepšit plnění předpisů a zajistit bezpečnost dat v celé IT infrastruktuře. Díky formálnímu propojení svých partnerských programů interoperability zahajují společnosti McAfee a RSA společné úsilí při vývoji. Zákazníci tak získají od obou lídrů v oboru kombinovaná řešení pro správu zabezpečení IT a událostních dat, která jim poskytnou ucelený pohled na bezpečnostní rizika.

„Řešení nových, složitých a stále se měnících hrozeb vyžaduje holistický přístup k zabezpečení, jaký uzavřená prostředí zkrátka nemohou nabídnout. Naše otevřené platformy McAfee umožňují partnerům, jako je právě společnost RSA, nabízet lepší a bezpečnější zákaznická prostředí,“ vysvětluje Dave DeWalt, prezident a CEO společnosti McAfee. „Díky partnerství se společností RSA v oblastech správy zabezpečení a řízení rizik a plnění předpisů pomáháme zákazníkům zaměřit se na vlastní podnikání a efektivněji řídit rizika, zlepšit zabezpečení a vytvořit proaktivní bezpečnostní architekturu.“

„Zabezpečení dozrává k modelu vyžadujícímu inteligentní platformu, jež dokáže zvládnout nezpracovaná data o IT a zabezpečení a poskytnout organizacím jediný pohled na rizika, který zahrnuje souvislosti a má vypovídací hodnotu pro podnikání,“ domnívá se Art Coviello, výkonný předseda společnosti RSA, bezpečnostní divize společnosti EMC. „Efektivní správa zabezpečení vyžaduje ekosystém partnerů, kteří si uvědomují, že žádný dodavatel sám o sobě nedokáže zvládnout směsici hrozeb a bezpečnostních problémů, kterým podniky a koncoví uživatelé čelí. Společnosti RSA a McAfee se rozhodly pro cestu přinášení nových nápadů, osvědčených postupů a prověřených řešení navržených tak, aby organizacím pomohla zaujmout přístup založený na rizicích a uplatňovat v podniku kontrolní prvky zabezpečení, jež budou v souladu s obchodními potřebami.“

Společnosti vylepšují  zabezpečení kon­cových bodů a funkce pro vyhodnocování slabých míst

Společnosti McAfee a RSA dnes nabízejí integraci nástroje McAfee® Vulnerability Manager a platformy RSA Archer® eGRC s cílem pomoci zákazníkům řešit dopad slabých míst v zabezpečení na podnikání, vynucování zásad a vykazování plnění předpisů.

Prostřednictvím zapojení  společnosti RSA do programu Security Innovation Alliance společnosti McAfee® plánují oba dodavatelé prohloubit integraci platforem RSA Archer eGRC a McAfee ePolicy Orchestrator®. Jejich propojení organizacím pomůže vylepšit řízení rizik díky proaktivnímu rozpoznávání, sledování a omezování kritických slabých míst v infrastruktuře a bezpečnostních incidentů.

Obě společnosti také  integrují software ePolicy Orchestrator a platformu RSA enVision®, aby vylepšily jak rozpoznávání v reálném čase, tak automatizovanou reakci na útoky. Společnosti RSA a McAfee budou sdílet informace o různých rizicích, jako jsou bezpečnostní hrozby, neplnění předpisů nebo porušení zásad, které získají prostřednictvím svých platforem. Tyto informace budou podrobeny inteligentní analýze, aby zákazníci mohli reagovat cílenými protiopatřeními, audity a kontrolou nápravných opatření.

Společnosti McAfee a RSA v nedávné době do­končily rovněž aktualizaci certifikátu interoperability řešení McAfee® Endpoint Encryption a hybridního ověřovacího modulu RSA SecurID® 800. Díky tomu, že tyto dva špičkové bezpečnostní produkty vzájemně spolupracují, získají zákazníci lepší funkce pro předcházení neoprávněnému přístupu a ztrátě nebo krádeži citlivých dat ze zařízení v koncových bodech.

Budoucí  oblasti invenční spolu­práce – standardy ochrany před ztrátou dat (DLP), omezování  podvodů a řízení rizik a plnění  předpisů

Společnosti McAfee a RSA plánují  vyvíjet další společná bezpeč­nostní řešení, sdílet znalosti a rozvíjet osvědčené postupy v klíčových technologických oblastech pro integrované a interoperabilní verze svých produktů. K budoucím vývojovým projektům patří:

• Vývoj oborových standardů a osvědčených postupů pro řešení DLP. Společnosti pracují na usnadnění sdílení dat mezi platformami DLP. Cílem tohoto úsilí je rozšířit ekosystém DLP a umožnit organizacím využít stávajících investic do řešení zabezpečení a řízení rizik.

• Spolupráce a sdílení znalostí mezi řešeními McAfee® Global Threat Intelligence™ a RSA FraudActionTM Research Lab a Anti-Fraud Command Center, které zajistí výměnu informací o nejnovějších hrozbách v oblasti phishingových a trojských útoků a aktivitách v oblasti malwaru. Údaje v informačních kanálech budou využívány v produktech a službách obou bezpečnostních lídrů a dále vylepší ochranu před hrozbami v reálném čase, reakci na rizika a jejich omezování pro finanční instituce, velké podniky a vládní týmy ochrany před kyberzločiny po celém světě.

• Společný vývoj řešení pro podniková řízení, řízení rizik a plnění předpisů, jež budou využívat technologie platformy RSA Archer eGRC a řešení McAfee pro tyto oblasti, včetně nástrojů McAfee Policy Auditor a McAfee Vulnerability Manager. Spolupráce pomůže organizacím získat ucelenější pohled na omezování rizik, protože se týká aktiv klíčových pro podnik, firemních zásad a plnění předpisů.

O společnosti McAfee, Inc.

Společnost McAfee, Inc., se sídlem v kalifornské Santa Claře, je největší světovou společností orientovanou výhradně na bezpečnostní technologie. McAfee nabízí proaktivní a prověřená řešení a služby, které pomáhají zabezpečit systémy, sítě a mobilní zařízení po celém světě a umožňují uživatelům bezpečné připojení k Internetu, procházení webu a online nakupování. S jistotou v podobě bezkonkurenční platformy McAfee Global Threat Intelligence vytváří společnost McAfee inovativní produkty, které podporují uživatele v domácnostech, ve firmách a ve veřejném sektoru a poskytovatele služeb tím, že jim umožňují zajistit plnění předpisů, chránit data, předcházet přerušením provozu, rozpoznat slabá místa a průběžně monitorovat a vylepšovat jejich zabezpečení. Společnost McAfee se stará o bezpečnost vašeho digitálního světa.

O společnosti RSA

RSA, Security Division společnosti EMC, je přední poskytovatel řešení pro zabezpečení, která přináše­jí pokrok a pomáhají vedoucím světovým organizacím dosáhnout úspěchu při řešení nejnáročnějších a nejcitlivějších problémů v oblasti zabezpečení. Přístup divize RSA k zabezpečení, orientovaný na informace, chrání integritu a důvěrnost informací v celém jejich životním cyklu bez ohledu na to, kde se nacházejí, kdo k nim přistupuje a jak jsou používány.

Divize RSA nabízí jedinečná  řešení pro ověření identity a řízení přístupu, prevence ztráty dat, šifrování a správy klíčů, zajištění  souladu s legislativními požadavky, řízení zabezpečení dat a ochranu před informačními podvody. Tato řešení přinášejí důvěryhodnost milionům uživatelských identit, jimi prováděnými transakcemi a výsledným datům. Další informace naleznete na webu na adrese www.RSA.com a www.EMC.com

O společnosti EMC

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společ­nosti EMC Corporation, vedoucí světo­vé firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com