Společnosti Nokia a Vivendi Universal Games přinášejí novinku pro mobilní herní konzoli N-Gage™

Praha, 16. února 2004 – První bezdrátová hra pro vzájemné souboje prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth pro Crash Bandicoot Společnosti Nokia and Vivendi Universal Games (VU Games) představily hru Crash Nitro KartTM pro herní platformu N-Gage. Tato nová hra uživatele přenese do světa postavičky Crash Bandicoot®, kde se na herní platformě N-Gage může díky volnosti bezdrátové technologie Bluetooth utkat více hráčů ve vzájemných soubojích. Crash Nitro Kart na herní platformě N-Gage je jednou z nejpokročilejších trojrozměrných her ze světa motokárových závodů, které byly kdy pro mobilní herní zařízení vyvinuty. Díky bezdrátovému připojení k síti nabízí využití funkcí služby N-Gage Arena.

„Jsme nadšeni, že můžeme se společností Vivendi Universal Games spolupracovat na vývoji tohoto nesmírně populárního licencovaného produktu,“ řekl Pasi Pölönen, ředitel oddělení Game Publishing při obchodní jednotce Games společnosti Nokia. „Fanoušci postavičky Crash Bandicoot si znovu uvědomí přednosti funkcí a možností, které jim herní platforma N-Gage nabízí.“

„Crash Bandicoot je licencovaný produkt, velmi populární po celém světě, který je nyní k dispozici i pro hraní her na mobilních platformách,“ řekl Luc Vanhal, ředitel společnosti VU Games a COO pro Severní Ameriku. „Společnost Nokia pro nás představuje jednoho z předních světových výrobců mobilních telefonů a možnost představit licencovaný produkt Crash hráčům, kteří využívají herní platformu N-Gage, je skvělá.“

Crash Nitro Kart přináší rychlou hru ze světa motokárových závodů, s použitím trojrozměrné technologie, která je k dispozici pouze na herní platformě N-Gage. Mobilní hráči si v této hře budou také moci vybrat z nových postav, nových trojrozměrných úrovní, zvolit bojový nebo závodní režim, zdolávat nové úrovně a závodníky. Prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth mohou současně hrát až čtyři hráči. Hra Crash Nitro Kart by měla být v obchodní síti k dispozici ve druhém čtvrtletí roku 2004.

Licencovaný produkt s postavičkou Crash Bandicoot byl prodán ve více než 30 milionech exemplářů po celém světě, což z něj činí jeden z nejvýznamnějších licencovaných produktů založených na postavách v historii videoher.

O společnosti Vivendi Universal Games
Společnost Vivendi Universal Games (www.vugames.com) sídlí v Los Angeles a je přední světovou společnosti působící v oblasti interaktivní zábavy na různých platformách. Tato společnost vyvíjí, vydává a distribuuje interaktivní výrobky pro všechny hlavní platformy včetně počítačů, herních konzolí a internetu. Portfolio vývojových studií a značek, pod kterými společnost Vivendi Universal Games své produkty vydává, zahrnuje Black Label Games, Blizzard Entertainment, Coktel, Fox Interactive, Knowledge Adventure a Sierra Entertainment. Společnost Vivendi Universal Games také vydává tituly spolu s mnoha strategickými partnery anebo pro ně zajišťuje distribuci. Mezi tyto strategické partnery patří například Interplay, inXile entertainment, Majesco a Mythic Entertainment.

Informace o herní platformě N-Gage
Herní zařízení N-Gage je inovativní mobilní přístroj, který vytváří zcela nový trh pro herní průmysl. Platforma N-Gage byla vyvinuta pro aktivní a náruživé hráče a je prvním mobilním herním zařízením připojeným k síti, které se vyznačuje možností hraní vysoce kvalitních trojrozměrných online her pro více hráčů prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth a GPRS. Nokia N-Gage také nabízí jedinečné síťové herní služby a komplexní a neustále se rozrůstající katalog her od předních vydavatelů. Nokia je přední světovou společností působící v oblasti mobilních komunikací. Nokia a N-Gage jsou obchodní značky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation.

Dotazy sdělovacích prostředků:

Nokia Corporation
Communications
Tel: +358 7180 45667
E-mail: press.office@no­kia.com

Americas Press Desk
Tel: +1 972 894 4573
E-mail: n-gage.media@no­kia.com

Nokia Communications, Asia Pacific
Tel: +65 6723 2323
E-mail: communication­s.apac@nokia.com

Stephanie Kavoulakos
Vivendi Universal Games
Tel. +1 310.431.4248
stephanie.kavou­lakos@vugames­.com

www.n-gage.com/press
www.nokia.com

Nokia Czech Republic, s.r.o.
Mmd Public Relations
Petr Hošek / Hana Kučerová
Marketing Manager & PR Officer / Tel.: +420 2 24 25 15 55
Tel.: +420 2 21 85 51 11 / Fax: +420 2 24 25 43 64
Fax: +420 2 21 85 51 99 / E-mail: kucerova@mmd.cz
Email: petr.hosek@no­kia.com

Copyright © 2004 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia a N-Gage jsou obchodní značky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Bluetooth je registrovaná ochranná známka společnosti Bluetooth SIG, Inc. Některé funkce a služby jsou závislé na typu sítě, na podporovaných formátech digitálního obsahu, na kompatibilitě jiných zařízení a aplikací a na dalších faktorech. Úplné informace najdete v uživatelské příručce.

Interaktivní hra „Crash Nitro Kart“ © 2003 Universal Interactive, Inc. Crash Bandicoot a související postavy a „Crash Nitro Kart“ jsou obchodní značky, případně registrované ochranné známky společnosti Universal Interactive, Inc. Všechna práva vyhrazena.

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy