Společnosti VOLTARIS a Deutsche Telekom uzavřely pětiletý kontrakt na inteligentní energetickou síť

[Tisková zpráva] Rámcový kontrakt až pro 100.000 měřičů. Instalace a přenos dat z jedné ruky.; Základ pro energetickou síť budoucnosti na jihozápadě Německa

Firma VOLTARIS, odborník na provoz měřících stanic, a Deutsche Telekom uzavřely rámcový  kontrakt na odečtové služby až pro 100.000 elektro­měrů. Telekom pro VOLTARIS nainstaluje do domácností ve spolkových zemích Sársku a Porýní-Falci komunikační boxy a na přání i elektronické elektroměry, aby bylo možno předávat naměřené hodnoty ve čtvrthodinových intervalech firmě VOLTARIS. Na jihozápadě Německa tak vzniká základ pro energetickou síť budoucnosti. Kontrakt platí po dobu pěti let a jeho objem se v závislosti na počtu instalací pohybuje až v rozsahu miliónů eur.

„Od začátku roku 2010 je vyúčtování odběru elektřiny za období kratší než jeden rok povinen provádět dodavatel energie a od roku 2011 tomu tak bude i u proměnlivých tarifů. Počítáme s velkým růstem poptávky po elektronických měřičích“, řekl jednatel firmy VOLTARIS Peter Zayer. „Z rámcového kontraktu mají prospěch naši zákazníci – rychle a hospodárně tak můžeme podporovat více než 90 městských podniků. S našimi odbornými řešeními jsme na nejlepší cestě k chytré budoucnosti“, dodal další jednatel firmy Karsten Vortanz.

Deutsche Telekom je na zavádění  elektronických elektroměrů výborně vybaven. Tisíce servisních techniků v celém Německu, téměř plošná komunikační síť a zkušenosti s nakládáním s hromadnými daty z nás činí prvního partnera energetiky“, uvedla Gabriele Riedmann de Trinidad, která v Telekomu odpovídá za energetiku.

Elektronické elektroměry jsou předpokladem inteligentní energetické sítě budoucnosti. Automatické vyrovnávání elektřiny z obnovitelných zdrojů, jejíž výroba je stále více decentralizovaná vůči spotřebě, umožňuje přehled o všech výrobcích a spotřebitelích. Tato inteligentní energetická síť pak i v budoucnu splňuje požadavky kladené na její kvalitu.

Technologie a systémy pro chytré  odečty a inteligentní energetické sítě poskytuje v rámci skupiny Deutsche Telekom společnost T-Systems. Tato řešení a služby jsou k dispozici i pro zákazníky v České republice.

O společnosti T-Systems

T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby zahrnující systémovou integraci, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky. V roce 2009 činily výnosy společnosti přes tři miliardy korun.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky. Skupina má přes 45.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2009 činily přibližně devět miliard eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy