Správný krok(cz) k nové (s)práci vede přes kvalitní životopis

[Tisková zpráva] Na trhu online pracovních nabídek vzniká nové partnerství – Spráce.cz a Správnýkrok.cz. Tito dva hráči propojují své nabídky životopisů uchazečů o práci. Společná databáze nabídne nové možnosti jak uchazečům o práci, tak firmám hledajícím nové posily.

Sdílená databáze životopisů přináší několik novinek, z nichž nejdůležitější je nový a informačně velmi propracovaný formulář životopisu. S ním dostává každý nově přihlášený uchazeč, hledající na www.sprace.cz nebo na www.spravnykrok.cz do rukou nástroj, jak rychle a účelně životopis vytvořit.

Uživatelé tak mají možnost mít svůj životopis na jednom místě, stále aktuální a v profesionální podobě. Zároveň mají větší šanci nalézt nové zaměstnání tím, že firmy osloví přímo je. HR manažeři zase mohou na jednom místě vyhledávat vhodné uchazeče z velkého počtu životopisů, které jsou ručně kontrolované a schvalované.

Zájem o uchazeče ovlivňuje životopis
Ze současné praxe online pracovního trhu vyplývá, že nic neovlivňuje prvotní zájem firmy o uchazeče víc, než dobře napsaný a informačně hodnotný životopis. Proto všechny životopisy v databázi obou serverů procházejí ruční kontrolou a administrátoři všechny nedostatečně vyplněné životopisy vrací uchazečům s žádostí o doplnění. Podobně se sleduje také aktualizace poptávky a v případě nalezení práce přestává být uchazeč v databázi životopisů zveřejňován.

Výhody sdílené databáze
Vložit svůj životopis do nové sdílené databáze nebude pro uchazeče o práci nijak těžké. Na obou pracovních serverech je viditelný odkaz pro vytvoření životopisu, pod kterým je uložen elektronický vzor. Ten při vyplňování postupně sčítá uchazeči získané body dle míry vložených informací a na konci přehledně ukazuje skóre. Dosažené procento vyplněných údajů (maximálně 100 procent) je opět informací pro hledající firmu, který ze životopisů je hodnotný a úplný.

Budoucnost pracovního trhu
Do partnerství dvou pracovních serverů budou postupem času přizváni další hráči na trhu. Tím dojde k postupnému rozšiřování databáze uchazečů, většímu výběru mezi nimi (pro firmy) a také širšímu rozložení socio-demografické skladby uchazečů.

“V blízké budoucnosti máme ambici vybudovat největší databázi životopisů v České republice za pomoci partnerů jako je právě Seznam,“ komentuje spolupráci předseda představenstva společnosti Atobo a.s., která provozuje portál Spravnykrok.cz, pan Pavel Pola.

„Rádi bychom nabídli uchazečům o zaměstnání kvalitní nástroj, díky kterému je rychle osloví jejich budoucí zaměstnavatelé,“ říká David Svatoš, manažer služby Spráce na Seznamu. „ K tomu potřebujeme kvalitní portfolio životopisů na jednom místě.“

O Správnýkrok.cz:
Pracovní portál, který od roku 2008 nabízí nové pojetí nabídky i poptávky na pracovním trhu. Spojuje v sobě nový obchodní model s moderní technologií vyhledávání a párování nabídky a poptávky. Spuštěn byl na podzim roku 2008 a v současné době se jeho návštěvnost pohybuje okolo 180 tisíc uživatelů měsíčně. Provozuje jej společnost Atobo a.s. Atobo a.s. je 100% vlastněná firmou ET NETERA a.s. (www.etnetera.cz), která pro své zákazníky vytváří weby.

O Spráce.cz:
Pracovní online server www.sprace.cz patří do portfolia české portálové jedničky Seznam.cz, který ji od prosince 2009 také obchodně zastupuje. Návštěvnost Spráce se pohybuje kolem 30 tisíc uživatelů denně. Server spolupracuje s předními firmami českého trhu a hledá práci všem uchazečům, včetně absolventů.

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi