Spuštěn celosvětový portál pro uživatele OpenOffice.org – oooPortal.com

26. 5. 2008

[Tisková zpráva] Praha, Česká republika, 26. května 2008 – Dnešním dnem se otevřela brána do virtuálního města uživatelů kancelářského balíku OpenOffice.org z celého světa. Získali svůj vlastní internetový portál, kde naleznou čerstvé informace, články, návody, šablony nebo diskuzní fórum.

Cílem projektu oooPortal.com je poskytnout uživatelům kancelářského balíku OpenOffice.org prostor pro vzájemnou komunikaci a sdílení informací, čímž by měl vybudovat jednu z největších komunit uživatelů na světě.

Portál je postaven jako otevřeném komunitním řešení, uživatelé tedy mohou dát k dispozici ostatním své šablony, grafiku nebo rozšíření pro OpenOffice.org. ,,Komunitě uživatelů OpenOffice.org podobný portál dlouho chyběl. My jsme se rozhodli jim poskytnout prostor pro sdílení informací a pomoci tak celému projektu OpenOffice.org. Současná verze portálu je pouze startovní metou pro celý projekt, připravujeme řadu zajímavých funkcí.“ říká Filip Molčan, tvůrce projektu.

Provoz portálu zajišťuje společnost blue.point Solutions, s. r. o., která v České republice spravuje například portál pro uživatele openSUSE nebo český portál pro uživatele OpenOffice.org a 602Office. ,,Jsme společnost, která staví své produkty na open-source a mimo jiné i touto cestou se snažíme open-source projektům vrátit, co si od nich bereme.“, doplňuje Filip Molčan.

OpenOffice.org je jednou z klíčových open-source aplikací a představuje plnohodnotnou náhradu za MS Office. Obsahuje textový editor, tabulkový procesor, prezentační nástroj, databázový nástroj, grafický editor i editor matematických výrazů. Pro ukládání dokumentů používá otevřený formát Open Document, který se stal v roce 2006 oficiálním ISO standardem pro dokumentové formáty. OpenOffice.org je dostupný ve většině používaných jazycích a podporuje operační systémy MS Windows, MacOS X, Linux, Solaris a další.

O společnosti blue.point Solutions, s. r. o.
Společnost blue.point Solutions je jedním z klíčových hráčů na poli open-source řešení v ČR. Firma byla založena v roce 2002 a od té doby se aktivně věnuje podpoře open-source komunit OpenOffice.org či openSUSE. Firma se podílela na většině rozsáhlých implementací open-source řešení v České republice a pracuje převážně s projekty openSUSE, OpenOffice.org, Drupal, KnowledgeTree nebo vTiger CRM.

O OpenOffice.org
OpenOffice.org je plnohodnotným kancelářským balíkem a hlavním konkurentem MS Office, který vám umožní tvořit textové dokumenty, tabulky a grafy, databáze či grafiku. Je dostupný zcela zdarma pod licencí LGPL pro operační systémy MS Windows, Linux, MacOS X a další. OpenOffice.org je v současné době lokalizován do více než 40ti světových jazyků.

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Nejenom EET, začaly platit další zákony

Nejenom EET, začaly platit další zákony

Podnikatel.cz: Hitem investice? Půda či nemovitost

Hitem investice? Půda či nemovitost

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla