Spuštění portálu Webináře - online semináře

24. 2. 2010

[Tisková zpráva] Ostrava, 23. února 2010 – Společnost Idealine Solutions právě na adrese www.webinare.cz spustila do ostrého provozu nový portál, jehož cílem je poskytovat komplexní služby v oblasti pořádání webinářů, online konferencí a marketingových online akcí. Vše bez nutnosti fyzického cestování na konkrétní místo. Firmám a institucím nabízí propagaci jejich webinářů, poradenství, školení a softwarové řešení pro vlastní realizaci. Zájemcům o vzdělávání přináší nabídky webinářů a videozáznamů již realizovaných webinářů.

Webináře jsou aktivní formou vzdělávání přes internet postavené na základech videokonferencí. „V zemích s dostatečnou rychlostí internetu jsou značně rozšířené a jejich obliba stále roste," říká David Skála, konzultant portálu Webináře. Lektor sdílí s ostatními účastníky různý obsah, jako prezentace, programy či videa. Ti jej vidí na své obrazovce přes webovou kameru. V průběhu webináře se účastní anket, přitom mohou komunikovat se skupinou prostřednictvím chatu nebo mikrofonu.

Webináře přinášejí do osobního i firemního vzdělávání značné úspory nákladů na cestování, navíc lze za srovnatelnou cenu vyškolit podstatně více účastníků, než je běžné u fyzických školení. Využití nacházejí všude tam, kde není nezbytný fyzický kontakt, ovšem je potřeba diskutovat. Jedná se například o zaškolování zaměstnanců, jazykové a počítačové kurzy, účetní školení, nebo i některé měkké dovednosti. Velmi přínosná je možnost získat záznam webináře ve formě videonahrávky. „Účastníci si mohou nejasné informace snadno později připomenout a nepotřebují si dělat žádné poznámky," vysvětluje David Skála.

Od svého vstupu na trh firma uspořádala přes 50 webinářů za účasti více než 1000 posluchačů, dalších 500 osob si stáhlo video záznam z některého webináře. Vysokou míru spokojenosti účastníků s webináři dokládá i 150 kladných referencí. „Zúčastnila jsem se účetního webináře zaměřeného na DPH. I na dálku jsem měla osobní kontakt nejen s lektorem, ale také s ostatními účastníky. Mohla jsem okamžitě reagovat na přednášené téma bez čekání a překřikování v sále. Kdo nezkusí, neuvěří!", napsala například pracovnice státního podniku Povodí Labe Jana Skokánková.

Portál Webináře.cz vznikl odloučením od portálu Workline.cz – práce online (www.workline.cz), který se zaměřuje na podporu práce na dálku a práce z domova ve formě ručně tříděného katalogu online služeb umožňujících pracovat odkudkoliv, nabídek práce z domova a také implementace řešení pro online kancelář.

Idealine Solutions je poradenská, IT a vzdělávací firma provozující portály Workline.cz a Webinare.cz. Bližší informace na www.workline.cz a www.webinare.cz Portál Webináře.cz – online semináře: informační server určený k propagaci bezplatných i placených webinářů a online školení dostupných v ČR včetně nabídky videozáznamů z realizovaných webinářů. Poskytuje poradenství, školení a další služby pro pořadatele webinářů a lektory.

Portál Workline.cz – práce online: zaměřuje se na komplexní podporu práce a komunikace online. Realizuje webináře a online školení, zavádí řešení pro videokonference a podporuje práci z domova školením a zveřejňováním nabídek plné nebo částečné práce z domova. Nabídek práce z domova je na portále k dispozici více než 100 z celé ČR z různých odvětví, od informačních technologií přes obchod až po administrativní práce či telemarketing. Zveřejňuje také průběžně aktualizovaný seznam zaměstnavatelů, kteří umožňují alespoň některým pracovníkům práci z domova.

Vitalia.cz: Opuncie je plod kaktusu. Pozor na trny

Opuncie je plod kaktusu. Pozor na trny

DigiZone.cz: Sat novinky: Kabel eins Doku

Sat novinky: Kabel eins Doku

Vitalia.cz: Test dětských svačinek: Tyhle ne!

Test dětských svačinek: Tyhle ne!

Vitalia.cz: Inspekce našla nelegální sklad v SAPĚ. Zase

Inspekce našla nelegální sklad v SAPĚ. Zase

120na80.cz: Zázrak ze smetiště: co léčí lopuch?

Zázrak ze smetiště: co léčí lopuch?

Podnikatel.cz: Babišovy firmy a registr smluv. Co odhalil?

Babišovy firmy a registr smluv. Co odhalil?

Vitalia.cz: Tohle jsou nejlepší česká piva podle odborníků

Tohle jsou nejlepší česká piva podle odborníků

Root.cz: Bezpečný router Omnia právě dorazil

Bezpečný router Omnia právě dorazil