S&T v ČR zdvojnásobila svůj obrat

20. 11. 2006

[Tisková zpráva] O 99 procent zvýšila meziročně česká technologická společnost S&T svůj obrat, který tak ke třetímu čtvrtletí činí 581 milionů korun. Česká republika je podle analýzy mateřské společnosti S&T AG, která působí v devatenácti evropských zemích, jedním z nejdynamičtějších trhů. Nadnárodní skupina S&T AG za devět měsíců zaznamenala obrat 8,9 miliardy korun a meziroční růst o 41,9 procent.

PRAHA, 20. listopadu 2006 – S&T Services Česká republika (S&T), tuzemská pobočka nadnárodní technologické společnosti S&T AG, zvýšila během prvních devíti měsíců svého hospodářského roku obrat na 581 milionů korun (20,7 milionů eur). Ve srovnatelném období loňského roku dosáhl obrat společnosti 291 milionů korun (10,4 milionů eur). Česká pobočka S&T tak oproti loňskému roku zvýšila obrat o 99 procent.

„Za zdvojnásobením obratu stojí zejména nové zakázky z oblasti bankovnictví, automobilového průmyslu a veřejné správy a dále také akvizice systémového integrátora Grall. I bez akvizice Grallu představuje přirozený růst S&T v Česku zhruba 25 procent. Fúze skupiny Grall do struktur S&T bude dokončena koncem roku. Díky přílivu nových zakázek očekáváme pokračující strmý růst. Ke konci roku bude obrat společnosti činit téměř jednu miliardu korun,“ řekl Jiří Košťál, generální ředitel S&T. Společnost zaměstnává 280 pracovníků a má pobočky v osmi městech po celé republice.

Mateřská S&T AG zaznamenává významný a dlouhodobý finanční růst
Nadnárodní společnost S&T System Integration & Technology Distribution AG (S&T AG) se sídlem ve Vídni, která vlastní stoprocentní podíl v české pobočce S&T, zaznamenala během prvních devíti měsíců letošního roku obrat ve výši 8,9 miliardy korun (319 milionů eur). Meziročně tak obrat firmy vzrostl o 41,9 procent. Zisk před zúročením a zdaněním ve sledovaném období výrazně stoupl o 131,3 procent na 213 milionů korun (7,6 milionů eur).

Česká republika je podle analýzy S&T AG jedním z nejdynamičtějších trhů. V porovnání 19 zemí, kde skupina S&T působí, jasně dominuje Česká republika a Polsko. Jejich IT trhy jsou vysoce vyvinuté a zaznamenávají silnou poptávku po IT službách.

„Naše pozice na trhu jakožto komplexního dodavatele IT řešení přináší dlouhodobě skvělé výsledky. Budeme dávat stále důraz na přirozený růst, ale to neznamená, že svoji roli v budoucnu nesehrají případné akvizice,“ řekl Christian Rosner, generální ředitel skupiny S&T AG.

Skupina S&T je dodavatelem IT řešení pro zákazníky v 19 zemích střední, východní a jižní Evropy a zaměstnává zhruba 2300 lidí. Společnost poskytuje konzultační služby, vývoj softwaru, outsourcing, implementaci IT řešení a servisní podporu v oblasti telekomunikací, bankovnictví, výroby, energetiky, veřejné správy a zdravotnictví.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není