STORAGE ŘEŠENÍ DELL EQUALLOGIC ZJEDNODUŠUJE IT

7. 2. 2008

[Tisková zpráva] Řada PS5000 uvádí do praxe zkušenosti zákazníků s ukládáním dat a umožňuje vytvářet virtuální datová centra

Praha, 6. února 2008 – Jen několik dní po dokončení akvizice společnosti EqualLogic zahájila společnost Dell celosvětovou distribuci diskových polí (SAN) nové generace. Podrobné informace o řadě Dell EqualLogic PS5000 jsou k dispozici na dell.com/equa­llogic.

„Svět spěje k tomu, že do roku 2011 dojde k vytvoření více než 1 miliardy GB dat, které budou muset lidé uložit a zároveň s nimi umět pracovat. Právě z těchto důvodů potřebují vyspělá storage řešení, jako je Dell EqualLogic PS5000,“ řekl Michael Dell, předseda představenstva a ředitel společnosti Dell. „Díky technologiím EqualLogic můžeme na celém světě pomoci našim zákazníkům řešit jejich problémy s objemy dat a datovými centry.“

Disková pole řady Dell EqualLogic PS5000 disponují revoluční architekturou, která jim umožňuje fungovat jako jádro virtuálních datových center. Tato architektura přináší pokročilé funkce ukládání dat, lineární odstupňování výkonu a kapacity a veškeré možnosti pro správu za předem stanovitelnou cenu. Tato architektura, která vychází z iSCSI, poskytuje flexibilitu potřebnou pro virtualizaci objemu dat, škálovatelnost, vzdálenou replikaci, přesun dat a schopnost vzájemné spolupráce mezi počítači v rámci jakéhokoli datového centra na bázi IP.

„Ukládání dat v sítích bylo dlouho příliš složité. Technologie Dell EqualLogic tento problém řeší,“ řekl Simon Negus, viceprezident pro služby a řešení společnosti Dell EMEA. „Jedná se o virtualizované a konsolidované řešení ukládání dat v rámci samočinně řízeného síťového storage systému SAN, které je cenově dostupné a snadno použitelné bez ohledu na svou kapacitu. Automatizujeme složité úkoly, umožňujeme rychlý a pružný přesun dat a nasazení v rámci komplexního IT prostředí.“

Podle IDC porostou dodávky storage systémů na bázi iSCSI v průběhu příštích pěti let ročně o téměř 140 procent.1

„To je dvakrát vyšší růst, než jaký pozorujeme na celosvětovém trhu s diskovými storage systémy,“ řekl Benjamin Woo, viceprezident pro firemní storage systémy společnosti IDC. „Zákazníci se přiklánějí k iSCSI jako k jednoduššímu způsobu integrace a řízení svých datových center. Společnost Dell se svojí investicí do EqualLogic a rozšířením jejího celkového portfolia storage řešení k tomuto trendu jasně hlásí.“

Vlastnosti řady Dell EqualLogic PS5000

• Možnosti propojení na bázi iSCSI – využívá osvědčeného protokolu IP, aby plně virtualizovaná disková pole pro ukládání dat a síťová řešení ukládání dat mohla v IP datovém centru nerušeně pracovat.
  • Virtualizace v diskovém poli – zabudovaná virtualizační architektura poskytuje nevídanou flexibilitu, inteligentní automatizaci rutinních procesů a optimalizaci výkonu za chodu.
  • Modulární škálovatelnost – každé modulární diskové pole je plnohodnotným síťovým storage systémem SAN; s tím, jak jsou do skupiny přidávána disková pole, roste lineárně výkon ukládání dat, rozšiřuje se propustnost sítě a skupina se dále chová jako jeden virtuální systém SAN.
  • Pokročilá správa ukládání dat – disponuje možnostmi podnikových systémů pro řízení ukládání dat včetně vzdálené replikace a funkce thin provisioning.
  • Konfigurovatelnost podle poměru kapacita/výkon – každé diskové pole lze konfigurovat dle požadovaného poměru kapacity a výkonu; v jednom SAN lze vytvářet několik stupňů ukládání dat a každý stupeň může být optimalizován pro konkrétní aplikaci, které slouží.

Pro veškeré podrobnosti o těchto produktech klikněte na dell.com/equa­llogic.

Pro další informace o kompletním portfoliu storage systémů společnosti Dell klikněte na dell.com/storage. Chcete-li se dozvědět, jak společnost Dell zjednodušuje IT, klikněte prosím na dell.com/simplify.

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí