Street View tříkolky vyráží do Čech a na Moravu

[Tisková zpráva] Technologická novinka, speciální tříkolky od společnosti Google, vyráží do českých a moravských měst, aby začaly pro aplikaci Street View snímat historická místa nebo přírodní úkazy, které jsou pro auta nepřístupná. Zapojí se i do projektu „České Street View tipy“ a nafotí tři nejkrásnější lokality České republiky, které vybrali uživatelé svým hlasováním v průběhu července. Česká republika je šestou zemí v Evropě (první zemí střední a východní Evropy), kde se tříkolky objeví.

Hlavní výhodou tříkolky je, že se bez problémů dostane na pěší zónu nebo třeba do zákazu vjezdu. Uživatelé z České republiky i ze zahraničí tak nepřijdou o snímky z historických ulic, náměstí a jiných míst, která jsou sice veřejným prostranstvím, ale vozům nepřístupná. Pro nasnímání historických nebo přírodních lokalit, které nejsou běžně veřejně přístupné, bude společnost Google jednat s příslušnými majiteli nebo organizacemi.

Tříkolky společnosti Google budou využity i při snímání tří vítězných lokalit v rámci projektu České Street View tipy. Přes devět tisíc českých uživatelů v hlasování vybralo jak historické poklady Olomouce a Českého Krumlova, tak i přírodní krásy Hřenska – Českého Švýcarska. Tato místa tedy budou nasnímána pro funkci Street View na Mapách Google a umožní virtuální prohlídku i těm, kteří nemají možnost obdivovat krásy českých míst na vlastní oči.

Tříkolky nesou logo a barvy společnosti Google a jsou vybaveny stejnými přístroji jako Street View auta, která sbírají fotodokumentaci. Kvalita snímání závisí u tříkolek na více faktorech: důležitou roli hraje nejen počasí, ale také výkon cyklisty a dostupnost terénu (zejména u přírodních úkazů).

Street View tříkolky vůbec poprvé vyjely v květnu letošního roku do italských ulic, kde mapovaly například římská a milánská náměstí. Kromě Itálie tříkolky v Evropě zavítaly také do Španělska, Velké Británie a Nizozemí.

Více informací o funkci Street View a její využití najdete na stránce http://sites.pres­satgoogle.com/stre­etviewcz/, informace o výsledcích veřejného hlasování na stránce www.googleblog­.cz/streetview­tipy

O společnosti Google Inc.
Inovativní vyhledávací technologie společnosti Google umožňují každodenní přístup k informacím milionům lidí po celém světě. Google založili v roce 1998 Larry Page a Sergey Brin, dva studenti univerzity ve Stanfordu, a dnes má přední postavení na všech hlavních globálních trzích. Model cílené reklamy, který Google nabízí svým zákazníkům, poskytuje firmám všech velikostí měřitelné výsledky a zároveň rozšiřuje možnosti internetu pro samotné uživatele. Centrála společnosti Google se nachází v americkém Silicon Valley, jednotlivé pobočky pak na různých místech Ameriky, Evropy a Asie. Více informací najdete vždy na www.google.com

Google Česká republika
Česká pobočka Googlu byla založena v říjnu 2006, nyní dosáhla třetinového podílu na českém trhu vyhledávání, trojnásobek původního stavu. (Navrcholu.cz, 32,7% květen 2009). Google od otevření pobočky uvedl na český trh více než 30 lokalizovaných služeb pro české uživatele, a to včetně produktů jako Mapy Google, online kancelář Dokumenty Google, Kalendář Google, Překladač Google, video portál YouTube, prohlížeč Google Chrome nebo operační systém Android. Malé, střední i velké firmy v Čechách mají možnost využít online reklamu v rámci vyhledávání (AdWords) nebo v rámci v obsahové sítě Google (AdSense), případně analytické nástroje pro plánování a měření kampaní: Google Analytics, Google Trends, Google Insights, Ad Planner, případně nástroj pro tvorbu grafických kampaní ( Display Ad Builder). Společnost Google Česká republika uzavřela desítky lokálních partnerství s klíčovými hráči na trhu v různých oblastech (média, korporátní sektor, enterprise, neziskový sektor atd.) V obchodní oblasti (prodej reklamy ve vyhledavání i v obsahové síti) Google úzce spolupracuje s celou řadou mediálních i internetových agentur v České republice, primárně však s držiteli certifikace Google Certified Company. Více informací na www.googleblog.cz nebo media centru pro ceske novinare http://sites.pres­satgoogle.com/cz

Technická podpora pro české uživatele
Pro více informací o produktech Google mohou čeští uživatelé kontaktovat komunitu laiků, vývojářů a IT pracovníků na portálu GUG.cz. Jde o externí projekt, který kromě technické podpory ve spolupráci s inženýry z Googlu, nabízí i širokou škálu novinek, diskusních fór a odborných přednášek.

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..