Sun Microsystems oznamuje výsledky za první čtvrtletí fiskálního roku 2006

Sun Microsystems oznamuje výsledky za první čtvrtletí fiskálního roku 2006

Společnost Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: SUNW) oznámila výsledky svého prvního fiskálního čtvrtletí, které skončilo 25. září 2005. Jedná se o první účetní období Sunu zahrnující i výsledky provozu společnosti SeeBeyond Technology Corporation, kterou Sun koupil 25. srpna 2005, a společnosti Storage Technology Corporation, kterou Sun koupil 31. srpna 2005.
Příjmy za první čtvrtletí fiskálního roku 2006 jsou 2,726 miliardy dolarů, což je 3,7procentní nárůst proti 2,628 miliardám dolarů za první čtvrtletí fiskálního roku 2005. Celková hrubá marže vyjádřená procentem příjmů byla 44,1 procenta, což je v porovnání s prvním čtvrtletím fiskálního roku 2005 nárůst o 3,3 procenta.
Čistá ztráta za první čtvrtletí fiskálního roku 2006 podle principů GAAP je 123 miliónů dolarů neboli 0,04 dolaru na akcii, což zahrnuje odepsání 50 miliónů dolarů v souvislosti s implementací předpisu SFAS 123R v tomto čtvrtletí. Pro srovnání, za první čtvrtletí fiskálního roku 2005 vykázala společnost čistou ztrátu 133 milióny dolarů, tedy 0,04 dolaru na akcii.
Čistá ztráta podle principů GAAP za první čtvrtletí fiskálního roku 2006 zahrnuje výdaj 60 miliónů dolarů na koupený rozpracovaný výzkum a vývoj v souvislosti s akvizicemi, výdaje ve výši 12 miliónů dolarů na restrukturalizaci pracovních sil a nemovitostí, zisk 13 miliónů dolarů z přímých investic a náhradu 4 miliónů dolarů ze souvisejících daňových dopadů. S vyloučením těchto výloh, zisku a daňových dopadů je non-GAAP čistá ztráta 68 miliónů dolarů neboli 0,02 dolaru na akcii. Pokud pro srovnání vyloučíme náhradu 50 miliónů dolarů formou cenných papírů, v souvislosti s implementací předpisu SFAS 123R, bude non-GAAP čistá ztráta jen 18 miliónů neboli 0,01 dolaru na akcii.
Cash flow z aktivit za první čtvrtletí je 224 milióny dolarů a zůstatek hotovosti a obchodovatelných dluhopisů na konci čtvrtletí byl 4,533 miliardy dolarů.
Steve McGowan, finanční ředitel a výkonný viceprezident Sunu pro podnikové zdroje, řekl: „Kromě uzavření dvou významných akvizic jsme v tomto čtvrtletí pokračovali v řadě 16 let, kdy se nám daří generovat pozitivní cash flow z aktivit. Velice nás těší stabilita naší účetní rozvahy na konci čtvrtletí, která zahrnuje zůstatek hotovosti 4,5 miliardy dolarů a nárůst odložených tržeb.“
„Akvizice společností StorageTek a SeeBeyond v tomto čtvrtletí přispěly k růstu tržeb a zákazníci na ně reagují velmi pozitivně,“ řekl Scott McNealy, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Sun Microsystems. „Pozorujeme značný pokrok – podařilo se nám zdvojnásobit poměr ceny a výkonu serverů Sun Fire s procesory UltraSPARC IV+, překročit hranici 3 000 000 držitelů licencí na operační systém Solaris 10 a o 55 procent zvýšit počet předplatitelů řešení Sun Java Enterprise System. Počet prodaných serverů Sun Fire s procesory Opteron vzrostl o 109 procent a tržby z prodeje diskových polí střední kategorie Sun StorEdge 6920 meziročně vzrostly o 15 procent. Jsme přesvědčeni o naší produktové strategii a na všech frontách jedeme takříkajíc na plný plyn.“
Výsledky za první fiskální čtvrtletí roku 2006 zahrnují tržby 226 miliónů dolarů, hrubou marži 99 miliónů, výdaje na výzkum a vývoj 17 miliónů a výdaje na prodej, obecné náklady a administrativu 87 miliónů od dat uzavření provozů společností StorageTek a SeeBeyond po příslušných datech dokončení těchto akvizic a odrážejí dopad předběžné alokace a úprav v souvislosti s nákupní cenou. V naší předběžné alokaci nákupní ceny jsme odhadli tržní hodnotu určitých hmotných a nehmotných aktiv, která jsme získali, a pasiv, která jsme převzali. V souladu s principy GAAP mohou být až po dobu dvanácti měsíců od data akvizice některé z těchto odhadů upraveny, tak jak budeme finalizovat alokaci nákupní ceny.
Na téma finančních výsledků za první čtvrtletí uskutečnil Sun konferenční hovor. Jeho záznam je k dispozici na webové stránce www.sun.com/in­vestors.

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: Cena stejného léku se liší i o tisíce

Cena stejného léku se liší i o tisíce

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy