Sun Microsystems pokračoval ve třetím čtvrtletí fiskálního roku 2007 v růstu a ziskovosti

26. 4. 2007

[Tisková zpráva] SANTA CLARA, Kalifornie – 24. dubna 2007, PRAHA – 26. dubna 2007 – Společnost Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: SUNW) oznámila výsledky za třetí fiskální čtvrtletí, které skončilo 1. dubna 2007.

Tržby za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2007 jsou 3,283 miliardy dolarů, což je 3,3procentní nárůst proti 3,177 miliardám dolarů za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2006. Celková hrubá marže vyjádřená procentem příjmů byla 44,5 procenta, což je v porovnání se třetím čtvrtletím fiskálního roku 2006 nárůst o 1,5 procenta.

Čistý zisk za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2007 podle principů GAAP je 67 milionů dolarů, respektive 0,02 dolaru na akcii, zatímco za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2006 vykázala společnost čistou ztrátu 217 milionů dolarů, respektive 0,06 dolaru na akcii.

GAAP čistý zisk za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2007 zahrnuje: výdaje na odměny formou cenných papírů ve výši 50 milionů dolarů, náklady na restrukturalizaci a související znehodnocení aktiv ve výši 35 milionů dolarů, účetní úpravy nákupních cen a amortizaci nehmotných aktiv v souvislosti s akvizicemi ve fiskálním roce 2006 ve výši 75 milionů dolarů, zisk z přímých investic ve výši 5 milionů, 54 miliony získané v rámci vyrovnání a 8 milionů dolarů ze souvisejících daňových účinků. Čistý dopad těchto šesti položek snižuje zisk rozředěný na akcii zhruba o 0,02 dolaru. Za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2007 vygenerovala společnost hotovost 175 milionů dolarů a její zůstatek hotovosti a obchodovatelných dluhopisů byl na konci čtvrtletí 5,486 miliardy dolarů.

„Máme za sebou další ziskové čtvrtletí, v němž jsme pokračovali v pokroku z provozního, strategického i finančního hlediska. Stále jsme odhodláni dosáhnout ve čtvrtém čtvrtletí minimálně 4procentního provozního zisku,“ řekl Jonathan Schwartz, prezident a generální ředitel společnosti Sun Microsystems. „Výsledky podnikových jednotek Software a Services potvrzují široký ohlas našich softwarových produktů v posledním čtvrtletí. Těšíme se, že budeme dále rozšiřovat okruh zákazníků operačního systému Solaris 10 a zhodnotíme pevná partnerství se společnostmi AMD, Fujitsu a Intel. Kromě udržování finanční disciplíny se soustředíme na růst a ve čtvrtém čtvrtletí se těšíme na ještě výraznější dynamiku. Přispěje k ní pokračující vzestup Javy, další prosazování Solarisu a konkurenceschopnost našich inovativních systémů a úložných řešení.“

Na téma finančních výsledků za třetí čtvrtletí uskutečnil Sun konferenční hovor, který byl živě přenášen na webové stránce www.sun.com/in­vestors.

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?