Sun Microsystems rozšiřuje portfolio produktů pro správu identit

Sun Microsystems rozšiřuje portfolio produktů pro správu identit

Na standardech založená řešení pomohou zákazníkům zabezpečit partnerské sítě a rychleji uvádět nové online služby
SANTA CLARA, Kalifornie – 20. června 2005, PRAHA – 7. června 2005 – Společnost Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW) oznámila rozšíření svého portfolia produktů pro správu identit o dva nové produkty Sun Java System Federation Manager a Sun Java System Identity Manager Service Provider Edition. Ty umožní zákazníkům zprovoznit správu identit mimo tradiční hranice podniku a používat ji pro partnery, uživatele, externí zařízení a aplikace.
Federation Manager je přesně zaměřené řešení se snadnou instalací, které pomáhá společnostem rychle a efektivně zprovoznit tzv. federaci uživatelských identit napříč sítěmi různých partnerů. Identity Manager Service Provider Edition je vysoce škálovatelné řešení správy identit, které umožňuje tzv. federalizované poskytování uživatelských účtů napříč sítěmi důvěryhodných partnerů a poskytuje služby identit pro registraci, samoobslužnou správu, delegovanou správu a synchronizaci.
„Prostředky pro federalizování identit jsou klíčovou součástí infrastruktur správy identit, neboť jsou předpokladem efektivní spolupráce mezi partnery,“ řekl Gerry Gebel, senior analytik Burton Group. „S rostoucím tempem prosazování prostředků federace v podnicích jsou vyžadovány sofistikovanější nástroje pro správu všech typů federalizovaných vztahů a snadný přístup existujících i potenciálních partnerů do federalizovaných komunit.“
„Naše portfolio řešení správy identit má firmám pomáhat bez obav rozvíjet jejich byznys,“ řekla Sara Gates, viceprezidentka společnosti Sun Microsystems pro řešení správy identit. „Dosažení tohoto cíle vyžaduje strategii zabezpečení, ochrany soukromí a správy identit, která odpovídá tempu inovací v byznysu. Naše nové produkty Federation Manager a Identity Manager Service Provider Edition vytvářejí podmínky pro další fázi správy identit, přechod z věku internetu do věku extranetu, kdy budou milióny online firem bezpečně propojeny s milióny partnerů a zákazníků.“
Federation Manager
Federation Manager pomáhá společnostem rychle vytvářet interoperabilní, federalizované služby identit a autentizace mezi dvěma a více partnery. S jeho pomocí si partneři mohou vyměňovat standardizované autentizační informace, automaticky propojovat identity napříč různými systémy a obohacovat interakci s koncovými uživateli o personalizované informace z různých webových služeb. Federation Manager odpovídá uznávaným protokolům federalizovaných identit jako Security Assertions Markup Language (SAML), Liberty Identity Federation Framework (ID-FF) a Liberty Identity Web Services Framework (ID-WSF). Okamžitě po instalaci poskytuje funkce federalizování, které používají společné mechanismy přihlašování uživatelů, jaké poskytuje například operační systém Solaris a další platformy pro bezpečnou výměnu uživatelských pověření a informací s partnery.
„Společnost BIPAC poskytuje odbornou analýzu politického programu, průzkumy a komunikaci v souvislosti s kampaněmi a volbami, podporuje také participaci firem na politickém procesu. Pomocí federalizované správy identit jsme schopni umožnit zaměstnancům být politicky aktivní, aniž by museli třetím stranám odhalovat své soukromé informace – číslo sociálního zabezpečení, adresu domů, telefonní číslo. Snižuje se tak riziko zneužití identity. Prostřednictvím produktů Sunu pro správu identit a specifikací Liberty Alliance poskytuje BIPAC zaměstnavatelům a zaměstnancům nejbezpečnější způsob, jak se aktivně angažovat v politice,“ řekl Greg Casey, prezident a generální ředitel společnosti BIPAC.

Identity Manager Service Provider Edition
Řešení Identity Manager Service Provider Edition, postavené na otevřených standardech jako SPML (Service Provisioning Markup Language), poskytuje opakovaně použitelné funkce správy identit, které firmám umožňují snadno a s rozumnými náklady vyvíjet a zavádět nové aplikace a přizpůsobené služby od nezávislých partnerů. Pomocí řešení Identity Manager Service Provider Edition mohou zákazníci nahradit dílčí schémata správy identit a vyhovět náročným výkonovým požadavkům extranetových prostředí s milióny uživatelů. Identity Manager Service Provider Edition automatizuje výchozí nastavení a průběžnou správu federovaných účtů. Pomáhá tak urychlit realizaci a rozšiřování projektů federalizovaných identit.
Portfolio produktů Sunu pro správu identit, do nějž patří Federation Manager a Identity Manager Service Provider Edition, představuje ucelenou nabídku pro rychlejší realizaci projektů správy federalizovaných identit. V kombinaci s operačním systémem Solaris 10 poskytuje zákazníkům bezpečnou základnu pro implementaci služeb správy identit.
O společnosti Sun Microsystems, Inc.
Sun se při vývoji technologií, na nichž fungují nejdůležitější trhy světa, drží jedinečné vize „The Network Is The Computer” („Síť je počítačem“). Jeho filozofie sdílení inovací a budování komunit je v popředí další vlny vývoje počítačových systémů – věku participace. Sun působí ve více než 100 zemích světa. Více informací naleznete na webové adrese http://sun.com.