Sun Microsystems rozšiřuje virtualizační portfolio se softwarem Sun xVM

22. 9. 2008

[Tisková zpráva] S nabídkou otevřených produktů pro virtualizaci na úrovni internetu Sun cílí na trh virtualizačních řešení pro Windows, Linux i UNIX. Sun xVM Server Software a Sun xVM Ops Center 2.0 vedou na trhu otevřených, bezplatně dostupných desktopových i datacentrových technologií.

SANTA CLARA, Kalifornie – 10. září 2008, PRAHA – 22. září 2008 – Společnost Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: JAVA), uvedla na trh produkty Sun xVM Server a Sun xVM Ops Center 2.0, klíčové komponenty své komplexní virtualizační strategie. Portfolio virtualizačních technologií Sun xVM pro provoz v internetovém měřítku je otevřené, flexibilní a představuje nejrobustnější nabídku na trhu virtualizací jednotlivých desktopů i celého datového centra. Sun zároveň oznámil nové služby a podporu k softwaru Sun xVM Server a xVM Ops Center 2.0, které pomohou zákazníkům a partnerům po celém světě virtualizovat a spravovat datová centra. Navíc Sun spustil novou open source komunitu xVMserver.org (www.xvmserver­.org), odkud si vývojáři mohou stáhnout první balíček zdrojového kódu softwaru Sun xVM Server a podílet se na dalším směřování a vývoji produktu. Další prvky virtualizačního portfolia Sun xVM, včetně softwaru Sun xVM VirtualBox a Sun xVM Ops Center, jsou open source a jsou bezplatně dostupné k okamžitému stažení na webu www.openxvm.org. Další informace o nových virtualizačních technologiích Sunu najdete na adrese www.sun.com/a­boutsun/media/pres­skits/2008–0910/.

Sun nyní své portfolio produktů Sun xVM, které zahrnuje software pro virtualizaci osobních počítačů Sun xVM VirtualBox a software pro konsolidaci a správu virtuálních desktopů Sun Virtual Desktop Infrastructure (VDI), rozšiřuje o produkty Sun xVM Server a xVM Ops Center 2.0. Platforma Sun xVM je zaměřena na mainstreamové komoditní operační systémy s procesory x86/SPARC, tj. Windows, Linux a Solaris. Pomocí řady technologií podnikové třídy, které již využívají společnosti žebříčku Fortune 500, umožňuje zákazníkům virtualizovat jakékoli úlohy a spravovat je odkudkoli. Sun odhaduje, že zákazníci mohou při provozu softwaru Sun xVM Server očekávat až 50procentní úsporu nákladů na virtualizační infrastrukturu oproti nabídce produktů největších konkurentů.

„Na současném trhu virtualizačních řešení je konsolidace pouze prvním krokem v přechodu na dynamické datové centrum, postavené na otevřených, standardizovaných řešeních. Otevřené portfolio Sun xVM bylo vyvinuto tak, aby umožňovalo spravovat infrastrukturu se složitostí na úrovni internetu s bezprecedentním výkonem a jednoduchostí,“ řekl Rich Green, výkonný viceprezident společnosti Sun Microsystems pro software. „Portfolio Sun xVM nabízí ve škále od serverů až po desktopy širokou a komplexní sadu řešení, kterou jsme vyvinuli ve spolupráci s předními partnery, včetně společností AMD, CSC, Intel a Microsoft Corp.“

Podpora nejpoužívanějších operačních systémů a serverů Sun s procesory x86 i SPARC zaručuje hladké škálování S novým softwarem Sun xVM Server přináší Sun snadno použitelné, open source řešení virtualizace serverů datových center, které umožňuje virtualizovat a spravovat heterogenní pracovní úlohy v systémech Windows, Red Hat a SUSE Linux, Solaris a OpenSolaris na serverech s procesory x86 a SPARC. Podle nejvyšších požadavků na grafické uživatelské rozhraní webu (GUI) poskytuje Sun xVM Server integrovanou správu v prostředí internetového prohlížeče, škálovatelnost podnikové třídy, spolehlivost a zabezpečení. Software Sun xVM Server je interoperabilní s technologiemi VMware a používá stejné formáty virtuálních pevných disků a virtuálních zařízení, což pro zákazníky znamená snadnou přenositelnost pracovních úloh mezi platformami VMware ESX a Sun xVM Server.

Prostřednictvím nového produktu Sun xVM Ops Center 2.0 přináší Sun integrovanou, zjednodušenou správu virtuálních a fyzických prostředí. Nová verze umožňuje vedle fyzických infrastruktur spravovat také virtuální hosty Uživatelé tak mohou současně a snadno spravovat tisíce geograficky distribuovaných systémů. Špičkové funkce nástroje Sun xVM Ops Center pro správu životních cyklů softwaru zjednodušují a urychlují vyhledávání, přidělování, aktualizace, monitorování a vykazování fyzických a virtuálních počítačů a také generování výkazů o shodě prostřednictvím jednotného rozhraní v prostředí prohlížeče.

„Od počátku spoléháme na Sun jako na skutečného partnera. Jeho odhodlání podpořit náš úspěch nám pomohlo zjednodušit správu aktualizací systémů Solaris a Linux díky jedinému nástroji,“ řekl Juergen Fischer z oddělení IT infrastruktury a služeb zákazníkům společnosti ING-DiBa. „Máme velkou důvěru v technologie Sun a ve vizi Sunu začlenit virtualizované prostředí pod řídící infrastrukturu. Ta je totiž jádrem služeb, které jsme se zavázali poskytovat našim zákazníkům.“

„Jsme velice spokojeni s technologiemi Sunu, které nám dlouhodobě pomáhají udržovat naše prostředí aktualizované,“ řekl Volker Hafner, šéf IT serverových systémů BHF Bank. „Zjednodušení správy s přehledem o celém distribuovaném prostředí podstatně omezuje komplikace spojené se zaváděním oprav a aktualizací. Těšíme se na přínosy virtualizačních plánů Sunu v portfoliu Sun xVM.“

Komplexní virtualizační služby Sunu
Sun současně oznámil komplexní služby k softwaru Sun xVM Server a Sun xVM Ops Center 2.0, které pomohou zákazníkům budovat a podporovat virtuální datová centra další generace. Díky doplnění softwarové technologie Sun xVM do sady virtualizačních služeb Sun Virtualization Suite of Services a dostupnosti předplatného na software má Sun vynikající pozici pro poskytování bezkonkurenční odbornosti a podpory k portfoliu Sun xVM. Sun Virtualization Suite poskytuje tu správnou kombinaci služeb plánování, návrhu a implementace: Virtualization Workshop, Virtualization Architecture a Virtualization Implementation. V rámci této nabídky Sun vyhodnotí současné a dlouhodobé potřeby zákazníků, pomůže implementovat svou virtualizační technologii, ale i další uznávané platformy, sníží rizika a urychlí nasazení v praxi.

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky