Sun Microsystems se vrací na Invex

[Tisková zpráva] Po několikaleté odmlce vystavuje společnost Sun Microsystems se svými partnery na veletrhu Invex

PRAHA – 19. října 2007 – Společnost Sun Microsystems se, spolu se svými partnery – společnostmi SOFT-TRONIK, Stickfish a Tempest, zúčastní mezinárodního veletrhu informačních a komunikačních technologií Invex 2007. Expozice Sunu a jeho partnerů bude umístěna v pavilonu V pod číslem 042a. Na stánku Sunu najdete nejnovější hardwarové i softwarové produkty Sunu, které budou představeny také prostřednictvím krátkých prezentací. Podrobné informace o účasti společnosti Sun Microsystems na Invexu 2007 jsou k dispozici na adrese http://cz.sun­.com/invex.

Mezi vystavovanými exponáty nebudou chybět nejnovější servery Sun (Sun Blade 6000, Sun SPARC Enterprise T2000) a úložné systémy StorageTek. Mezi softwarovými novinkami nelze opomenout NetBeans 6.0, vývojové prostředí pro platformu Java, open source aplikační server Glassfish v2 a operační systém Solaris 10 s open source projektem OpenSolaris, na jehož vývoji se podílí celosvětová komunita vývojářů. Mezi nejdiskutovanější témata bude jistě patřit i virtualizace a konsolidace serverů a úložných systémů, která přináší firmám a organizacím značné finanční úspory.

Prezentace partnerů Sun Microsystems
Společnost SOFT-TRONIK na letošním Invexu představí především možnosti a výhody spojení virtualizačních nástrojů VMware a serverů Sun Microsystems.

Společnost Stickfish si připravila prezentaci řešení tenkých klientů Raydesk, představující bezpečný a nenáročný způsob práce na počítači. Raydesk využívá tenké klienty Sun Ray, snižuje náklady na správu a výpočetní výkon serverů, poskytuje kompletní mobilitu, podporuje LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) a pomáhá se zajištěním ochrany dat.

Řešení založená na tenkých klientech Sun Ray bude na Invexu prezentovat rovněž i bratislavská společnost Tempest.

„Jsme přesvědčení, že účast Sunu na veletrhu Invex má opět svůj smysl,“ řekl Zdeněk Pilz, Country Manager, Sun Microsystems Czech. „S bohatým portfoliem softwarových i hardwarových produktů můžeme oslovit skutečně široký okruh návštěvníků Invexu a získat jak nové zákazníky a partnery, tak i rozšířit komunitu uživatelů a přispěvatelů open source projektů Sunu.“

CZJUG a CZOSUG poprvé v Brně
Invexové aktivity Sunu zahrnují také první brněnské setkání CZJUG (Czech Java User Group) a CZOSUG (Czech OpenSolaris User Group). Setkání proběhne v zahajovacím dní invexu, tedy v úterý 23. 10. na Fakultě Informatiky Masarykovy univerzity. Hlavním tématem setkání CZJUG bude testování, přednášet bude Jaroslav Tulach o testovacích vzorech v Javě. Další členové CZJUG vystoupí s prezentacemi na téma vývoje aplikací v NetBeans 6.0 a novinek v aplikačním serveru Glassfish v2. Zástupci CZOSUG budou na půdě Masarykovy univerzity prezentovat projekt OpenSolaris s ukázkami jeho zajímavých technologií. Vstup na prezentace je zdarma, podrobný program je k dispozici na webu http://java.cz/de­tail.do?article­Id=7806.

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?