Sun podporuje řešení SAP pro operační systém Solaris 10 na platformě x64

[Tisková zpráva] Podpora pro mySAP Business Suite a SAP NetWeaver pro Low Cost Solaris 10 na platformě x64 přináší zákazníkům možnost volby a dokazuje rostoucí potřebu alternativních platforem

ORLANDO, Florida – SAPPHIRE ’06 – 17. května 2006, PRAHA – 25. května 2006 – Při prodloužení strategického partnerství se společností SAP AG společnost Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: SUNW) oznámila, že podpora pro aplikace mySAP Business Suite a platformu SAP NetWeaver bude pokračovat i v operačním systému Solaris 10 na platformě x64. Aplikace balíku kompletního obchodního řešení SAP poběží pod operačním systémem Solaris 10 na platformě x64, a to včetně aplikací mySAP Customer Relationship Management a mySAP Supply Chain Management, komponenty SAP NetWeaver Business Intelligence a dalších, které podtrhují rostoucí poptávku po nejmodernějším operačním systému určeném pro 64bitovou platformu.

Dnešním oznámením získávají zákazníci SAP přístup k sofistikovaným funkcím, dostupným pouze pod operačním systémem Solaris 10 běžícím na platformě x64, jako jsou servery Sun Fire x64. S produktem SAP NetWeaver, běžícím na operačním systému Solaris 10, budou mít zákazníci SAP nyní přístup k oblíbeným funkcím, které tento operační systém činí jedinečným, například Dynamic Tracing (DTrace), Predictive Self-Healing a Solaris Containers. Tyto sofistikované služby operačního systému Solaris 10 přinášejí zákazníkům zvýšení zabezpečení sítě, optimální výkon a celkově nižší dobu prostoje serverů. Zákazníci budou mít rovněž přístup k systému Java Enterprise System od Sunu – což je infrastrukturní software snižující náklady a složitost datových center založený na principu předplatného.

„Společnosti Sun Microsystems a SAP spolupracují již 13 let, aby svým společným zákazníkům poskytly nejmodernější technologická řešení svého oboru. Dnešní oznámení je tak další výhodou pro zákazníky, kteří vyžadují možnost volby, pružné, rozšiřitelné a nenákladné alternativy,“ řekl James Fanella, viceprezident pro Global ISV Sales, společnosti Sun Microsystems. „Spojení produktu SAP NetWeaver s výkonem operačního systému Solaris 10 na platformě x64 je dalším důkazem našeho zájmu na spolupráci s cílem dodávat na trh x64 levné, ale přitom vysoce výkonné platformy.“

Servery řady Galaxy – Sun Fire X4100 a Sun Fire X4200, založené na procesorech AMD Opteron s architekturou Direct Connect Architecture, nabízejí v porovnání s podobnými servery jiných výrobců dvojnásobný výkon při spotřebě pouhé třetiny elektrické energie a čtvrtinovém prostorovém objemu, což zákazníkům přináší spojení výkonu, funkcí a hodnoty, jaké jim nenabídne žádný jiný dodavatel serverů.

Od uvedení operačního systému Solaris 10 v lednu 2005, vydala společnost Sun Microsystems více než 4,6 milionu registrovaných licencí – při možnosti stažení zdarma. Systém Solaris 10 je v současné době podporován více než 650 platformami, což dává zákazníkům možnost využít výhod systému Solaris 10 na nejširší nabídce hardwaru v celém oboru. Solaris 10 je součástí balíku Solaris Enterprise System, který dále obsahuje Java Enterprise System, Sun N1 Management software a nástroje Sun Studio Developer, které jsou k dispozici zdarma jak pro vývoj, tak pro instalaci. Tato sada softwaru činí ze Solaris Enterprise System v současné době jedinou všeobecnou a otevřenou infrastrukturní softwarovou platformu.

Společnost Sun Microsystems také v nedávné době oznámila, že Sun N1 Advanced Architecture pro SAP Solutions bude poskytovat „end-to-end“ zpřístupnění a správu aplikací SAP ve virtuálních heterogenních prostředích, včetně operačního systému Solaris 10. Společnosti Sun Microsystems a SAP společně vytvořily produkt, který může urychlit IT procesy u zákazníků a pomůže snížit celkové náklady na správu i její složitost, a zároveň zvýší využití zdrojů a dostupnost aplikací. Bližší informace naleznete na http://www.sun­.com/third-party/global/sap/so­lutions/n1aa.html.

Zákazníci mají možnost navštívit Sun Excellence Center pro SAP NetWeaver, kde získají aktivní přístup k nejnovějším technologiím a softwaru SAP. Tato mezinárodní střediska využívají široké spektrum technologií, které přesně dokazují, jak řešení SAP fungují v různých kombinacích s výrobky a službami poskytovanými Sunem. Kromě všeobecného vzdělávání poskytují tato odborná střediska i kontrolu konceptu, ověření chování v kritických situacích a srovnávací a výkonové testy.