Sun získává stovky nových zákazníků po celém světě

22. 11. 2006

[Tisková zpráva] Sun v prvním čtvrtletí opět upevnil svou pozici, mezi jeho nejvýznamnější nově získané zákazníky patří Verizon Wireless, Alcatel, Research In Motion a Knihovna Kongresu USA. Stovky zákazníků po celém světě dávají přednost Sunu před HP a IBM díky vyspělé informační infrastruktuře a výkonu operačního systému Solaris.

SANTA CLARA, Kalifornie – 26. října 2006, PRAHA – 21. listopadu 2006 – Společnost Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: SUNW) uzavřela první fiskální čtvrtletí roku 2007 s výrazně upevněnou pozicí u zákazníků, a to zejména díky nedávno rozšířenému portfoliu produktů a díky operačnímu systému Solaris 10. Mezi nejvýznamnější zákazníky, které Sun získal v tomto posledním čtvrtletí, patří společnosti MasterCard, Research in Motion (RIM), Verizon Wireless a Knihovna Kongresu USA.

„Sun v tomto čtvrtletí dosáhl dvouciferného meziročního růstu tržeb ve všech čtyřech geografických oblastech (USA, ostatní americké země, EMEA a APAC), což dokládá, že si zákazníci cení našeho přístupu k otevřeným standardům, našich inovací a investic do výzkumu a vývoje,“ řekl Don Grantham, výkonný viceprezident společnosti Sun Microsystems pro globální prodej a služby. „Naše portfolio produktů a služeb je nejsilnější za posledních mnoho let, což nám samozřejmě umožňuje lépe řešit podnikatelské a technické problémy zákazníků. Zájem o naše nabídky profesionálních služeb dokládá, jak užší vztahy se zákazníky mohou přispět ke generování tržeb.“

Inovace napomáhají přijímání technologií zákazníky
Se svými potřebami v oblasti infrastruktury IT se na Sun obrátily stovky zákazníků, například Alcatel, eBay, MasterCard, Research In Motion, Verizon Wireless nebo Knihovna Kongresu USA, což potvrzuje silné prosazování produktové řady Sunu s operačním systémem Solaris 10, nově uvedenými servery Sun Fire, úložnými řešeními Sun StorageTek a službami Sun Services.

Alcatel pro vytvoření předem vyzkoušeného a integrovaného řešení vysokorychlostních inteligentních sítí pro zákazníky v Asii, Africe i Evropě vybral Sun Customer Ready Systems (CRS). Řešení Sunu, tvořené servery Sun Fire s procesory UltraSPARC, úložnými technologiemi Sun a různými produkty jiných společností běžícími na systému Solaris, nabídlo výhodnější celkové náklady na vlastnictví (TCO). Alcatel vybral Sun, aby dále upevnil spolehlivost a robustnost svých produktů. Od této spolupráce Alcatel také očekává finanční úsporu a hodlá využívat osvědčenou spolehlivost řešení Sunu v telekomunikačním sektoru.

Společnost Research In Motion (RIM) nedávno vybrala kombinaci řešení Sun StorageTek a služeb Sun Services jako náhradu svého úložného systému střední třídy, které už nedokázalo držet krok s rychlým růstem společnosti. Hlavními důvody volby společnosti RIM byla kvalitní podpora a inovativní konfigurace Sunu, jež společnosti zaručila více úložných disků a vyrovnávací paměti za velmi atraktivní cenu. Tento obchodní případ představuje rozšíření stávající implementace technologií Sunu u tvůrce komunikátorů BlackBerry se sídlem ve Waterloo ve státě Ontario.

Když Knihovna Kongresu USA hledala vhodnou infrastrukturu IT pro svůj projekt Národního centra ochrany audiovizuálních materiálů (NAVCC), vybrala vícevrstvé systémové řešení tvořené servery Sun Fire x64, úložnými technologiemi Sun a operačním systémem Solaris 10. Technologie dodala partnerská společnost pro federální úřady GMRi. Knihovna vybrala řešení Sunu pro uložení zvukových a video záznamů za posledních 100 let, jejichž digitalizace v tuto chvíli probíhá. Jedním z důvodů, proč Knihovna zvolila právě technologii Sunu jako základnu tohoto mnohaletého projektu s několika petabajty uložených dat, jež tvoří důležitou součást amerického národního dědictví, bylo dlouhodobé nasazení Sunu v oblasti úložných technologií a jeho kvalitní technologický plán. Páskový úložný systém jednak umožní online přístup k obrovskému archivu a bude schopen zpracovávat nesmírné objemy dat ve velkých dávkách, a navíc jeho architektura počítá s efektivním obnovením v případě katastrofy. Mezi další výhody páskového řešení Sunu patří komparativní přednosti v hlediscích škálovatelnosti, spotřeby energie, prostoru, chlazení a nákladů.

V rámci své dlouhodobé snahy o zvyšování škálovatelnosti, spolehlivosti, dostupnosti a zabezpečení stěžejní aplikace pro zprostředkování dat vybrala společnost Verizon Wireless řešení Sunu tvořené operačním systémem Solaris, servery Sun Fire s procesory UltraSPARC a službami Sun Services. Možnosti systému Solaris a poměr ceny a výkonu nabízený servery Sun umožňují společnosti Verizon Wireless dále rozvíjet tuto zásadní aplikaci. „Se škálovatelností produktů Sunu i s jeho podporou jsme naprosto spokojeni,“ řekl Thomas Lawson, výkonný ředitel společnosti Verizon Wireless NSS.

Mezi stovky dalších globálních zákazníků, kteří v prvním fiskálním čtvrtletí roku 2007 vybrali řešení Sunu, patří čínský Úřad věd a technologií Nanshan, indonéský mobilní operátor PT Telekomunikasi Selular (Telkomsel), mezinárodní módní společnost Diesel, japonský telekomunikační operátor KDDI Corporation, americký správce outsourcovaného majetku SEI, Centrum vyspělých počítačových technologií Univerzity Texasu v Arlingtonu, mezinárodní komunikační a IT společnost Harris Corporation, lídr v oblasti počítačově generovaného obrazu Rhythm & Hues a čínská vysoká škola SUN YAT-SEN. Další informace o těchto zákaznících najdete na adrese: http://sun.com/cus­tomers/testimo­nials/q1fy07.jsp.

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Nejenom EET, začaly platit další zákony

Nejenom EET, začaly platit další zákony

DigiZone.cz: Sat novinky: Fransat UHD Demo

Sat novinky: Fransat UHD Demo

Podnikatel.cz: Hitem investice? Půda či nemovitost

Hitem investice? Půda či nemovitost

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?