SWS distributorem Computer Associates International pro Českou republiku

SWS a.s. distributorem Computer Associates International, Inc. pro Českou republiku

Praha/Slušovice, 23. srpna 2004 – SWS a.s. Slušovice, přední česká distribuční firma na poli informačních technologií, oznamuje oficiální rozšíření smlouvy s firmou Computer Associates International, Inc. (CA) pro Českou republiku (doposud byla SWS a.s. oprávněna k přímé distribuci pouze ve Slovenské republice přes svoji dceřinou firmu SWS Distribution a.s.).

V České republice měla SWS a.s. doposud postavení subdistributora, který měl přímý přístup k technické i marketinkové podpoře firmy Computer Associates, ovšem zboží pro český trh směl nakupovat jen od stávajících přímých distributorů CA.

Od července 2004 je však již SWS a.s. přímým dovozcem jak pro Českou, tak i pro Slovenskou republiku. Byla tím zúročena dlouholetá podpora prodeje produktů firmy CA a spolupráce s dealery, kteří tyto produkty nabízejí svým zákazníkům.

Produkty firmy CA nabízejí výjimečně široký rozsah management služeb použitelných ve všech heterogenních distribuovaných a mainframe platformách, které lze najít v současných firmách. Produkty jsou zařazeny do šesti kategorií: Unicenter pro enterprise management, BrightStor pro storage management, eTrust pro security management, AllFusion pro application life cycle management, Advantage pro data management a vývoj aplikací a CleverPath pro portal a business intelligence. Distribučním obchodním kanálem jsou dodávány produkty eTrust, BrightStor a AllFusion – Enterprise varianty těchto produktů a produkty z ostatních kategorií dodává přímo zastoupení společnosti CA.

Rozšíření distribučního kontraktu s firmou CA je pro SWS dalším úspěchem v budování celistvé nabídky, v oblasti distribuce s přidanou hodnotou, v oblasti správy a ochrany dat a v oblasti bezpečnostních řešení.

„V rámci naší dlouholeté spolupráce získala společnost SWS značné zkušenosti s produkty a řešeními CA. Vzhledem k rostoucímu trhu a požadavkům našich zákazníků byla v červenci uzavřena distribuční smlouva mezi našimi společnostmi. Je nám potěšením přivítat SWS jako oficiálního distributora společnosti CA pro Českou republiku a Slovensko“, uvedl Michael Trezzi, Country Sales Manager CA.

Computer Associates International, Inc. (NYSE:CA) je jedna z největších softwarových firem, dodává software a služby, které pomáhají společnostem řídit jejich IT prostředí. CA se zaměřuje na správu sítí a systémů, správu ukládání dat a řízení bezpečnosti, portály a obchodní inteligenci a správu životních cyklů aplikací. Firma byla založena v roce 1976 se sídlem v Islandia, N.Y., USA, a má zastoupení ve více než 100 zemích světa. Více informací naleznete na http://ca.com.

SWS a.s. Slušovice je největší distributor softwaru na českém trhu. Má majoritní tržní podíly prakticky ve všech významných softwarových komoditách na trhu. Vynikající výsledky má SWS i v prodejích produktů Microsoft. Prakticky každá druhá krabice od Microsoftu na českém trhu projde logistikou firmy SWS.

Za nejvýznamnější faktor vysokého růstu však lze považovat vybudování velmi dobré pozice na trhu v oblasti hardwaru a další významné posílení hardwaru v portfoliu SWS. V této oblasti je SWS největší distributor produktů IBM, Fujitsu-Siemens, Lexmark, Benq, SMC a druhý nejvýznamnější distributor produktů Acer. Zcela mimořádného růstu dosáhla SWS v oblasti prodeje digitálního foto-videa, kde s nabídkou produktů od sedmi nejvýznamnějších výrobců je největším distributorem na českém trhu. V roce 2003 prodala SWS 25.000 digitálních fotoaparátů za 350 milionů Kč.

V současnosti SWS nabízí IT produkty od více než 45 výrobců a tuto nabídku bude i nadále rozšiřovat.

Kontakt:

Ing. Ivan Trubelík
Technický ředitel SWS a.s.
Tel.: 577 640 120
e-mail: itrubelik@sws.cz