Sybase Inc. oznámila hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí a za celý rok 2006

29. 1. 2007

[Tisková zpráva] PRAHA, 29. ledna 2007 — Sybase Inc. oznámila hospodářské výsledky za r. 2006, které překonaly očekávání managementu. Vyšší byly jak tržby, tak také výnosy na akcii. Sybase Inc. rovněž dosáhla rekordního ročního provozního cash flow. Příjmy Sybase Software, která Sybase Inc. zastupuje v České republice, vzrostly v roce 2006 o 28 %.

V prosinci 2006 Sybase Inc. uvedla na trh platformu Information Anywhere Suite, a stala se tak největším celosvětovým dodavatelem mobilního software a služeb pro podniky. Sybase Inc. má proto velmi dobrý předpoklad k překonání svého cíle pro rok 2007 – tržeb ve výši jedné miliardy USD.

Výsledky za čtvrté čtvrtletí 2006
Meziročně vzrostly tržby Sybase Inc. o 15 % na 256,5 milionů USD oproti 223,0 milionů USD ve čtvrtém čtvrtletí 2005. Celkové tržby za prodej licencí se zvýšily o 10 % na 100,4 milionů USD a tržby za služby vzrostly o 5 % na 137,8 milionů USD. Tržby za přenos textových zpráv spojené s akvizicí společnosti Mobile 365, činily 18,2 milionů USD, a to v období od 8. listopadu 2006 do 31. prosince 2006.

Výsledky za rok 2006
Celkové tržby Sybase Inc. vzrostly o 7 % na 876,2 milionů USD. Tržby za licence vzrostly o 12 % na 326,8 milionů USD. Předběžný provozní příjem vzrostl o 17 % na 174,6 milionů USD, což představuje nárůst provozního zisku o 20 %. Předběžný čistý výnos vzrostl o 19 % na 140,3 milionů USD, resp. EPS na 1,52 USD. V roce 2005 činil čistý výnos 117,8 milionů USD, resp. EPS byl 1,26 USD. GAAP provozní příjem vzrostl o 10 % na 133,8 milionů USD, což představuje provozní zisk 15 %.

„Jednalo se o nejlepší rok od chvíle, kdy jsem začal pracovat pro Sybase,“ prohlásil John Chen, předseda představenstva a generální ředitel Sybase Inc. a dodal: „Překonali jsme naše cíle jak v tržbách, tak ve výnosech na akcii, a dosáhli jsme nejvyššího ročního čistého příjmu. Dosáhli jsme také rekordního ročního provozního cash flow. Růst byl z velké části tvořen obrovskou poptávkou po naší vlajkové lodi, databázi ASE, a IQ analytickém serveru.“

V prosinci 2006 Sybase Inc. uvedla na trh Information Anywhere Suite, která integruje aplikace Afaria a OneBridge a je tak nejkomplexnější mobilní podnikovou platformou. „Spolu s novým rozšířením o oblast mobilních textových zpráv – Sybase 365 – jsme v současnosti největším celosvětovým dodavatelem mobilního software a služeb pro podniky. Sybase má velmi dobrý předpoklad k překonání svého cíle pro rok 2007 – tržeb ve výši jedné miliardy USD,“ uzavřel Chen.

Příjmy české pobočky Sybase Inc., společnosti Sybase Software, vzrostly v roce 2006 o 28 %. „Hlavním důvodem našich výborných výsledků v loňském roce byl zejména nárůst v prodeji licencí, ale dařilo se nám také získávat nové klienty i partnery,“ komentoval výsledky Sybase v České republice výkonný ředitel Vlado Vavroch.

Sybase Inc. – sídlí v kalifornském Dublinu a je největší softwarovou společností na světě, výhradně zaměřenou na správu a přenos informací z datových center až do míst jejich využití. Sybase patří mezi nejvýznamnější dodavatele softwarové infrastruktury, aplikačního softwaru a IT služeb s celosvětovou působností. Přední světové společnosti v oblastech obchodu, financí, státní správy, zdravotnictví i obrany využívají systémy Sybase.

Společnost Sybase Inc.v České republice zastupuje Sybase Software, s. r. o.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?