SYBASE KOUPILA SOLONDE AG

19. 6. 2006

[Tisková zpráva] Sybase rozšiřuje své databázové řešení datových skladů o ETL, integraci a dotazovací rozhraní. Společnost Solonde přináší Sybase také integrační technologie certifikované na SAP.

PRAHA, 19. června 2006 – Společnost Sybase, Inc., vedoucí poskytovatel podnikové infrastruktury a mobilního softwaru, zakoupila německou společnost Solonde AG, sídlící v Hamburku. Jedná se o soukromou společnost, nabízející výkonná řešení pro integraci dat, ETL nástroj a rozhraní potřebná pro management. Transakce byla uzavřena 12. června 2006.

Díky možnostem řešení ETL (extract, transform and load) od Solonde Sybase rozšíří pro své zákazníky na celém světě svou strategii Unwired Enterprise a poskytne jim ucelenější rozsah řešení integrace dat a datových skladů. Tato řešení dávají podnikům možnost přijímat lepší rozhodnutí založená na business intelligence díky konsolidovanému pohledu na data z mnoha heterogenních zdrojů. ETL od Solonde v sobě kombinuje jednoduchost použití, která nemá v daném oboru obdobu, spolu s bezkonkurenční škálovatelností díky unikátní gridové architektuře na jediné společné platformě pro transformaci dat.

„Solonde umožní Sybase stavět na nově navržené ETL platformě,“ říká Raj Nathan, PhD, senior vicepresident a generální ředitel Information Technology Solutions Group společnosti Sybase, Inc. „Tato akvizice je v souladu s našimi stávajícími technologiemi a rozšiřuje tak naše portfolio řešení integrace dat a podporuje naši strategii Unwired Enterprise“.

Funkčnost ETL od Solonde doplní vysoce škálovatelný analytický server Sybase IQ a systém pro správu strategických dat od Sybase – Adaptive Server Enterprise (ASE). Se svým nepřekonatelným vyhledávacím výkonem a efektivitě ukládání strukturovaných a nestrukturovaných dat umožňuje Sybase IQ společnostem velkou úsporu času, zálohovací kapacity a celkových nákladů. Kromě toho Sybase ASE odpovídá rostoucím nárokům rozsáhlých databází a vysokému objemu transakcí.

„Je to pro nás úžasná zpráva,“ říká Dan Crawford, generální ředitel společnosti CompuDyne – Public Safety & Justice, která je klientem Solonde. „Zakoupení Solonde firmou Sybase pro nás znamená větší míru globální podpory a přístup k většímu rozsahu komplementárních produktů.“

Zakoupení Solonde posílí možnosti integrace dat Sybase, které již nyní zahrnují replikační technologie, přenášení dat v reálném čase a jejich vyhledávání. Zákazníci mohou využít výhod funcionality ETL ke snadnému plnění datových skladů historickými i provozními daty z mnoha heterogenních zdrojů.

Inovativní ETL řešení od Solonde je mimořádně snadné na instalaci a používání, čímž dochází k úspoře času, nákladů i počtu zaměstnanců v rámci projektů business intelligence. Nejmodernější řešení společnosti Solonde přináší vysoce škálovatelnou gridovou architekturu, která podporuje všechny významné databáze, XML, webové služby a SAP R/3.

„Sybase už nyní nabízí silné portfolio možných řešení integrace dat díky svým produktům pro replikaci a přenos dat“, řekl Gerrit Kolb, generální ředitel společnosti Solonde. „Máme radost, že naše řešení ETL ještě umocní sílu Sybase v oblasti správy analytických dat.“

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?