Řešení Symantec FileStore dosahuje rekordních výsledků v testu SPECsfs®

[Tisková zpráva] Nejvyšší pozice ve srovnávacím testu potvrzuje bezkonkurenční propustnost a celkovou dobu odezvy řešení FileStore.

Praha – 16. října 2009 – Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) dnes oznámila, že software Symantec FileStore dosáhl mimořádných výsledků v testu SPEC® (Standard Performance Evaluation Corporation) systémů souborových serverů (sfs), v nichž dalece překonal současné nejlepší výsledky. Nejnovější výsledky prokazují vysoký výkon produktu, který organizacím pomáhá zvládnout náročné výzvy prostředí úložišť v cloudu. Řešení Symantec FileStore dosáhlo rekordního výsledku 176 728 operací SPECsfs2008_nfs.v3 za sekundu a celkové doby odezvy 1,67 ms s pomocí aktuálně dostupného softwaru. Výsledky řešení FileStore prokázaly o 47 % vyšší propustnost a o 14 % kratší celkovou dobu odezvy než výsledky zařízení NetApp FAS6080 publikované v srpnu 2009.

„Jsme nesmírně potěšeni nejlepšími výsledky v oboru a bezkonkurenčně výhodným poměrem ceny a výkonu řešení Symantec FileStore,“ řekl Jeff Reed, vice president of clustered storage ve společnosti Symantec. „Srovnávací test SPECsfs prokazuje, že software FileStore poskytuje vysoký výkon, jaký současné organizace potřebují pro svá prostředí úložišť v cloudech, bez nutnosti používat drahou speciální hardwarovou infrastrukturu.“

Software FileStore je nové řešení společnosti Symantec umožňující organizacím vytvářet škálovatelné vysoce výkonné služby souborových úložišť pro podnikové prostředí, včetně privátních a veřejných cloudů. Řešení FileStore je navržené tak, aby je bylo možno rozšiřovat od základních konfigurací prostřednictvím cenově dostupných rozšíření podle specifických potřeb a rozpočtu IT organizace. Jediný systém FileStore může podporovat až 16 uzlů úložišť a 2 PB celkového úložného prostoru. Organizace mohou dynamicky přidávat a odebírat úložný prostor bez převedení systémů do režimu offline, takže úložiště zůstává dostupné.

Řešení FileStore je v současné době zavedené ve společnosti Symantec jako architektura souborového úložiště v jejích vlastních cloudových službách. Jedná se o největší prostředí úložiště typu SaaS na světě s více než 40 PB úložiště online pro více než 9 milionů aktivních uživatelů. Řešení FileStore se kromě toho nativně integruje s předními řešeními pro zabezpečení a správu informací společnosti Symantec, včetně softwaru Symantec NetBackup, Symantec Endpoint Protection a Symantec Enterprise Vault. Protože jsou tyto služby spuštěné v uzlech úložišť, nejsou zapotřebí další prostředky serverů a úložišť pro zálohování a zabezpečení a tím se omezují kritická místa ovlivňující výkon a současně zlepšuje zabezpečení a zjednodušuje provoz.

O srovnávacím testu
V testu SPECsfs2008 se měří propustnost a doba odezvy serverů NFS a CIFS na základě pracovních zátěží, které představují činnost výkonných serverů v reálných prostředích zákazníků. Výsledky jsou prezentovány v grafu, který znázorňuje řadu 10 nebo více bodů odpovídajících různým zátěžím. Na ose X je vynesen počet operací za sekundu, na ose Y latence. Nejvyšší počet operací za sekundu a výpočet celkové doby odezvy za celý test slouží jako shrnutí výsledků.

Výše uvedené výsledky srovnávacích testů vycházejí z výsledků publikovaných na webu www.spec.org k 15. říjnu 2009. Výše uvedené porovnání je založeno na rychlosti a schopnosti obsluhovat požadavky měřené u souborových serverů využívajících protokoly NFSv3. Nejnovější výsledky srovnávacích testů SPECsfs® jsou k dispozici na webu www.spec.org/sfs2008.

DigiZone.cz: Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory