Společnost Symantec umístěna do kvadrantu vůdčích společností Magického kvadrantu pro prevenci ztráty dat

[Tisková zpráva] Praha – 25. června 2008 - Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) oznámila, že ji společnost Gartner, Inc. zařadila do kvadrantu vůdčích společností ve zprávě 2008 Magic Quadrant for Content Monitoring and Filtering and Data Loss Prevention. Sada Vontu Data Loss Prevention 8, nyní od společnosti Symantec, je integrované řešení prevence ztráty dat (DLP), které pomocí kombinace technologie implementované v koncových bodech a v síti zabraňuje ztrátě důvěrných dat bez ohledu na to, kde jsou uložena a kde se používají. Sada Vontu DLP 8 je klíčovou součástí produktové strategie společnosti Symantec v oblasti zabezpečení a správy informací.

Jak se uvádí ve zprávě: „Již dlouho si myslíme, že integrované funkce v síti a koncových bodech a funkce zjišťování, doplněné o centralizovanou konzolu pro správu, která bude schopná distribuovat konzistentní sadu zásad a poskytne použitelnou analýzu událostí a pracovní postupy pro zasílání výstrah a nápravu porušení zásad, jsou konečným cílem tohoto trhu.“

„Naše instalace se osvědčily v největších světových podnicích a máme integrovanou sadu pro prevenci ztráty důvěrných dat bez ohledu na to, kde jsou uložena a kde se používají, v koncových bodech, v síti a úložištích. Jsme potěšeni, že nás společnost Gartner umístila do kvadrantů vůdčích společností,“ řekl Joseph Ansanelli, vicepresident společnosti Symantec odpovědný za řešení prevence ztráty dat. „Tým po převzetí společností Symantec navázal včasným uvedením řešení Vontu DLP 8 na svoji úspěšnou historii a stále pokračuje v inovaci a také využívá špičková řešení společnosti Symantec, jako je správa koncových bodů, ke zjednodušení práce koncových uživatelů.“

V Magickém kvadrantu společnosti Gartner, Inc. jsou výrobci v určitých segmentech trhu umisťováni do jednotlivých kvadrantů podle jejich schopnosti realizovat svoji vizi a podle úplnosti této vize. Ve zprávě se vysvětluje, že „vůdčí společnosti prokázaly dobré pochopení potřeb klientů a nabízejí komplexní funkce ve všech třech funkčních oblastech, včetně sítě, zjišťování a koncového bodu, a to přímo nebo prostřednictvím zavedené spolupráce s partnery a těsné integrace. Nabízejí agresivní plány dalšího rozvoje, ale aby zůstaly v kvadrantu vůdčích společností, budou muset realizovat své plány, plně začlenit vyvíjené rozšířené funkce do svých řešení a reagovat na vyvíjející se potřeby trhu.“ Úplná zpráva je k dispozic na adrese: http://vontu.com/dow­nloads/magic_qu­adrant08.asp

O sadě Vontu Data Loss Prevention 8 společnosti Symantec
Sada Vontu Data Loss Prevention 8 společnosti Symantec je integrovaná sada řešení pro prevenci ztráty dat, která chrání data při uložení, přenosu a v koncových bodech pomocí automaticky prosazovaných univerzálních zásad prevence ztráty dat dodávaných prostřednictvím centralizované platformy pro zjišťování, řízení pracovních postupů a automatizaci, vytváření zpráv, správu systémů a zabezpečení. Sada Vontu DLP zjišťuje důvěrná data uložená v koncových bodech (přenosných a stolních počítačích), stanovuje prioritu vysoce rizikových koncových bodů pro potřeby další ochrany a zabraňuje kopírování důvěrných dat na zařízení připojená prostřednictvím rozhraní USB, zapisování důvěrných dat na disky CD a DVD a jejich stažení na místní disky. Organizace, které používají řešení Vontu DLP ke zjišťování a ochraně důvěrných dat vystavených riziku ztráty na souborových serverech, v databázích, na webových serverech a v široké řadě jiných úložišť dat, jsou schopny najít a chránit ohrožená důvěrná data v celém podniku. Organizace mohou také sledovat data a předcházet ztrátám dat v síti; komplexní pokrytí zahrnuje e-mail, rychlé zprávy, web, zabezpečené weby (HTTPS), FTP, P2P a obecný protokol TCP.

O zprávě Magic Quadrant
Zpráva Magic Quadrant je opatřena Copyrightem společnosti Gartner, Inc. z roku 2008 a je použita se svolením. Magický kvadrant je grafickým zpodobněním trhu v určitém období. Vypovídá o tom, jak určití dodavatelé podle analýzy společnosti Gartner splňují jí definovaná kritéria pro daný trh. Společnost Gartner se nestaví na podporu žádného dodavatele, produktu ani služby popsané ve zprávě Magic Quadrant a nevydává doporučení uživatelům technologií, aby si vybírali pouze dodavatele umístěné do kvadrantu vůdčích společností. Zpráva Magic Quadrant je zamýšlena pouze jako prostředek k zjišťování informací a není míněna jako konkrétní doporučení k dalšímu jednání. Společnost Gartner odmítá všechny záruky, výslovně uvedené nebo předpokládané, vztahující se k tomuto průzkumu, včetně jakýchkoli záruk obchodovatelnosti a vhodnosti pro určitý účel.

O společnosti Symantec
Společnost Symantec zaujímá světové prvenství v poskytování softwaru, zařízení a služeb, díky nimž mohou podniky i jednotliví zákazníci důvěřovat připojení ke světové síti. Společnost svým zákazníkům poskytuje software a služby zaměřené na předcházení bezpečnostních rizik a rizik týkajících se dostupnosti, dodržování norem a výkonu, a pomáhá jim tak chránit jejich infrastrukturu a informační zdroje a procesy. Společnost Symantec má ředitelství ve městě Cupertino v Kalifornii a pobočky ve více než 40 zemích. Další informace jsou k dispozici na adrese www.symantec.com.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).