Společnost Symantec ohlašuje službu Norton Online Backup

26. 3. 2009

[Tisková zpráva] Zabezpečená služba online nabízí automatickou funkci zálohování a obnovení souborů pro více počítačů kdykoli a kdekoli

Praha – 26. března 2009 – Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC), výrobce bezpečnostního softwaru Norton, oznámila dostupnost zabezpečené snadno použitelné služby zálohování online Norton Online Backup, která automaticky zajišťuje bezpečnost a snadnou přístupnost souborů a digitálních materiálů. Řídicí panel chráněný heslem zjednodušuje správu zálohování. Zákazníkům kdykoli a kdekoli umožňuje správu a přístup ke všem jejich záložním souborům a jejich obnovení z libovolného podporovaného prohlížeče internetu.

Prostřednictvím jediného centrálního vzdáleně přístupného účtu lze bezpečně zálohovat, spravovat a obnovit až pět počítačů v domácnosti. Uživatelé služby Norton Online Backup mají také snadný přístup k souborům podle potřeby doma, v práci nebo ve vzdálené internetové kavárně během cesty.

Podle nedávného průzkumu provedeného společností Harris Interactive se respondenti obávají ztráty všech dat, která mají v počítači, jako jsou fotografie, hudba a dokumenty, více než kontroly finančního úřadu. Přesto si byla pouze polovina respondentů jistá, že důležité soubory zálohují správně. Ti, kdo zálohují na externí média nebo pevné disky, jsou navíc nadále vystaveni riziku selhání disku, krádeže, ztráty nebo přírodní katastrofy. Služba Norton Online Backup zaručuje, že nikdy nedojde ke ztrátě cenných souborů, protože automaticky ukládá kopie každého zálohovaného a zašifrovaného souboru na samostatné zabezpečené a profesionálně spravované replikované servery.

„V počítačích je uloženo stále více našich nejcennějších materiálů, od drahocenných sbírek hudby přes finanční dokumenty a digitální fotografie až po archivované e-maily,“ řekl Rowan Trollope, senior vice president, Consumer Products, společnost Symantec. „Služba Norton Online Backup nabízí uživatelům možnost používat počítač bez obav. Toto komplexní řešení zálohování se snadnou správou nejen chrání data uživatelů před ztrátou, ale také umožňuje přístup k cenným materiálům z libovolného počítače na světě, který je připojený k Internetu.“

Hlavní rysy služby Norton Online Backup

• Zabezpečení cenných souborů proti ztrátě dat, poškození a jiným nehodám.
  • Zajištění rychlého přístupu k souborům z libovolného počítače s přístupem na web, včetně obnovení ztracených nebo odstraněných souborů.
  • Slouží jako centrální a zabezpečené úložiště všech fotografií a souborů z několika počítačů.
  • Provádí automatické zálohování v době nečinnosti nebo podle uživatelem definovaného plánu.
  • Poskytuje úložiště online o velikosti 25 gigabajtů (GB), což je přibližně prostor, který umožňuje uložení více než 6 000 skladeb, 7 000 digitálních fotografií, 100 hodin videa nebo 200 000 tabulek tabulkového kalkulátoru.
  • Zrychluje přenosy pomocí pokročilé komprese dat a přírůstkových záloh na úrovni bloku.
  • Nabízí vzdálenou správu nastavení zálohování z libovolného počítače s přístupem na web.
  • Přenosy všech souborů jsou zabezpečené šifrováním na vysoké úrovni. Vše poskytuje nejuznávanější jméno v oblasti zabezpečení počítačů.

Cena a dostupnost na trhu
Službu Norton Online Backup je možno zakoupit okamžitě v USA prostřednictvím obchodu společnosti Symantec online na adrese www.symantecsto­re.com a prostřednictvím různých maloobchodů a online. Doporučená maloobchodní cena služby Norton Online Backup je 49,99 USD ročně. Zahrnuje úložiště online o velikosti 25 GB. Další úložný prostor je možno zakoupit v přírůstcích po 10, 25, 50 nebo 100 GB.

O produktech Norton společnosti Symantec
Produkty Norton společnosti Symantec chrání spotřebitele před tradičními hrozbami pomocí antivirové ochrany, ochrany před nevyžádanou poštou a ochrany před spywarem, a také před boty, automatickým stahováním z webu a krádeží identity a současně mají nízké nároky na systémové prostředky. Společnost poskytuje také služby, například pomoc při potížích s počítačem pomocí nástroje NortonLive™ a zálohování online, a je důvěryhodným zdrojem informací v otázkách bezpečnosti rodiny online.

O společnosti Symantec
Společnost Symantec zaujímá světové prvenství v poskytování softwaru, zařízení a služeb, díky nimž mohou podniky i jednotliví zákazníci důvěřovat připojení ke světové síti. Společnost svým zákazníkům poskytuje software a služby zaměřené na předcházení bezpečnostních rizik a rizik týkajících se dostupnosti, dodržování norem a výkonu, a pomáhá jim tak chránit jejich infrastrukturu a informační zdroje a procesy. Společnost Symantec má ředitelství ve městě Cupertino v Kalifornii a pobočky ve více než 40 zemích. Další informace jsou k dispozici na adrese www.symantec.com.

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Lupa.cz: Slevové šílenství je tu. Kde nakoupit na Black Friday?

Slevové šílenství je tu. Kde nakoupit na Black Friday?

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?