Společnost Symantec pomáhá zákazníkům přejít bez obav na systém Windows 7

3. 11. 2009

[Tisková zpráva] Aktualizované produkty společnosti Symantec poskytují komplexní ochranu uživatelům systémů Microsoft a umožňují bezproblémový přechod na systém Windows 7

Praha – 2. listopadu 2009 – Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) dnes oznámila, že její spotřebitelské produkty prodávané pod značkou Norton a vylepšené verze jejích podnikových technologií zabezpečení, zálohování a obnovení a migrace podporují operační systém Microsoft Windows 7. Společnost Symantec v úzké spolupráci se společností Microsoft vytvořila řešení, která pomohou uživatelům systémů Microsoft z řad spotřebitelů i velkých organizací zjednodušit přechod na operační systém Windows 7 a vytvořit bezpečnější výpočetní prostředí.

Komplexní ochrana pro spotřebitele
Aplikace Norton Internet Security 2010 a Norton AntiVirus 2010, obsahující novou průkopnickou technologii Quorum založenou na pověsti, byly navrženy pro zabezpečení systému Windows 7. Také aplikace Norton Internet Security 2009, Norton AntiVirus 2009 a Norton 360 verze 3.0 byly aktualizovány tak, aby podporovaly operační systém Windows 7. Uživatelé s aktivním přihlášením k odběru získají příslušnou aktualizaci pro zajištění kompatibility automaticky online a nebude zapotřebí žádný zásah uživatele.

Kromě nejdůležitějších produktů Norton jsou s operačním systémem Windows 7 kompatibilní také produkty OnlineFamily.Nor­ton, Norton Online Backup a Norton Utilities. Uživatelé starších verzí bezpečnostních produktů Norton najdou další informace o možnosti získat nejnovější verze produktů v centru aktualizace Norton, kde také zjistí, zda je k dispozici verze kompatibilní s operačním systémem Windows 7.

Jednodušší proces migrace
Společnost Symantec usnadnila přechod na systém Windows 2000, XP, Vista a nyní také na systém Windows 7 u více než 300 milionů stolních a přenosných počítačů. Řešení společnosti Symantec automatizují proces migrace na systém Windows 7 a pomáhají uživatelům snížit související náklady a složitost procesu.

Řešení Altiris Deployment Solution společnosti Symantec pomáhá usnadnit přechod na systém Windows 7 a umožňuje jeho bezproblémové zavedení v organizacích všech velikostí. Sada Altiris Client Management Suite společnosti Symantec nabízí stejné činnosti na podporu přechodu na systém Windows 7 a přidává široké možnosti správy životního cyklu IT zaměřené na instalaci, správu a řešení potíží. Produkty Altiris Deployment Solution a Altiris Client Management Suite nyní nabízejí vytváření bitových kopií v systému Windows 7 a podporu přechodu na systém Windows 7.

Rozšířené zabezpečení pro organizace
Vzhledem k rostoucímu počtu a důmyslnosti webových virů a nebezpečných kódů musejí organizace využívat pro zabezpečení více technologií než tradiční antivirovou ochranu. Společnost Symantec vyvinula software pro operační systém Windows 7, který pomůže zajistit kompletnější ochranu uživatelů systémů Microsoft. Aplikace Symantec Endpoint Protection dává podnikovým uživatelům systému Windows 7 jistotu, že jejich důležité informace jsou chráněné před současnými známými a neznámými hrozbami.

Automatizované zálohování a obnovení
Nedostatečná ochrana stolních a přenosných počítačů pomocí zálohování a obnovení vystavuje organizace riziku ztráty důležitých obchodních dat a může snížit produktivitu v období přechodu na systém Windows 7. Řešení správy informací podporující operační systém Windows 7 mohou organizacím pomoci zajistit obnovení činnosti v případě selhání systému, lidské chyby nebo přírodní katastrofy. Nadcházející verze softwaru Symantec Backup Exec a Backup Exec System Recovery budou podporovat systém Windows 7 a tím umožní malým a středním podnikům obnovit data nebo úplné stolní a přenosné počítače se systémem Windows 7 během několika minut dokonce i na nepodobný hardware.

Dostupnost produktů
Následující produkty Symantec jsou kompatibilní se systém Windows 7 již nyní:

• Altiris Deployment Solution
  • Endpoint Protection
  • Norton Internet Security 2010
  • Norton AntiVirus 2010
  • Norton Internet Security 2009
  • Norton AntiVirus 2009
  • Norton 360 verze 3.0
  • Wise Package Studio
  • Workspace Virtualization

Následující produkty budou kompatibilní se systémem Windows 7 koncem roku 2009 nebo počátkem roku 2010:

• Backup Exec
  • Backup Exec System Recovery
  • Client Management Suite
  • Control Compliance Suite
  • Data Loss Prevention
  • Endpoint Protection Small Business Edition
  • Endpoint Virtualization Suite
  • Enterprise Vault
  • Ghost Solution Suite
  • NetBackup

Citace„Usilovně jsme spolupracovali se společností Microsoft, abychom zajistili, že naši zákazníci zůstanou plně chráněni po přechodu na systém Windows 7. Naše nejdůležitější produkty Norton [1] jsou kompatibilní se systémem Windows 7 a uživatelé současných produktů Norton mají nárok na bezplatnou aktualizaci pro zajištění kompatibility.“ –Rowan Trollope, senior vice president, Consumer Products, společnost Symantec.

„Naši zákazníci potřebují řešení, která usnadňují migraci a poskytují ochranu při upgradu prostředí IT na systém Windows 7. Společnost Symantec poskytuje uživatelům systémů Microsoft řešení, která jim umožní přejít na systém Windows 7 bez obav.“ –Greg Hughes, group president, Enterprise Product Group, společnost Symantec

O společnosti Symantec
Společnost Symantec zaujímá světové prvenství v poskytování softwaru, zařízení a služeb, díky nimž mohou podniky i jednotliví zákazníci důvěřovat připojení ke světové síti. Společnost svým zákazníkům poskytuje software a služby zaměřené na předcházení bezpečnostních rizik a rizik týkajících se dostupnosti, dodržování norem a výkonu, a pomáhá jim tak chránit jejich infrastrukturu a informační zdroje a procesy. Společnost Symantec má ředitelství ve městě Cupertino v Kalifornii a pobočky ve více než 40 zemích. Další informace jsou k dispozici na adrese www.symantec.com.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO