Symantec představuje strategii zabezpečení a správy mobilních zařízení pro organizace, spotřebitele a poskytovatele komunikačních služeb

[Tisková zpráva] Stávající podpora rozšířena o Apple iOS pro iPhone a iPad a platformu Android a jejím cílem je pomoci zákazníkům chránit a spravovat mobilní zařízení

Praha – 11. října 2010 – Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) představila novinky ve své strategii zabezpečení a správy mobilních zařízení. Symantec jako jediný poskytuje řešení pro organizace, spotřebitele a poskytovatele komunikačních služeb a umožňuje zabezpečit a spravovat libovolné mobilní zařízení kdykoli a kdekoli. Symantec oznámil také nové funkce zabezpečení a správy pro operační systémy Android a Apple iOS pro iPhone a iPad, které doplňují stávající podporu platforem Windows Mobile, Symbian a BlackBerry. Nové funkce, včetně vzdáleného mazání, vynucování zásad pro hesla a inventarizace zařízení, umožňují organizacím využívat tato nová zařízení a přitom zachovat zabezpečení a integritu podnikových informací a prostředků.

„Posláním společnosti Symantec je zabezpečit uživatele a informace prostřednictvím identity, ochrany a kontextu. Naše široké pojetí zabezpečení a správy mobilních zařízení je klíčovým rozšířením ochrany pro všechny naše zákazníky,“ řekl Francis deSouza, senior vice president, Enterprise Security Group, společnost Symantec. „Poskytováním zabezpečení a správy pro inteligentní mobilní zařízení usnadňujeme organizacím vytváření podmínek pro to, aby mohly svým zaměstnancům povolit používání svých oblíbených zařízení, aniž by došlo k ohrožení podnikových dat.“

Použití chytrých telefonů se prudce zvyšuje. Očekává se, že v roce 2010 se zvýší dodávky nových mobilních zařízení o 55 %. Dále se očekává, že zařízení s operačním systémem Android nebo Apple iOS budou mít koncem roku 31% podíl na světovém trhu.1 Pro osobní i pracovní potřeby a pro přístup k zábavě a ke službám poskytovaným operátory je stále častěji požíváno jedno zařízení. Tento zásadní posun v chování nabízí obrovské zvýšení produktivity, ale představuje také nové výzvy v oblasti zabezpečení a správy pro tři klíčové skupiny – IT organizace, spotřebitele a poskytovatele komunikačních služeb. Společnost Symantec jako první a jediný výrobce nabízí všem třem skupinám řešení zabezpečení a správy mobilních zařízení schopná škálování od pouhého jednoho až po miliony uživatelů.

Zabezpečení a správa mobilních zařízení pro organizace
Organizace stojí před unikátními výzvami v oblasti zabezpečení a správy mobilních zařízení, protože mnoho uživatelů přináší do organizace svá vlastní osobní zařízení nebo používá podniková zařízení pro osobní potřeby. Mnoho organizací chytrá zařízení dostatečně nepodporuje a přitom rozšiřuje přístup k různým zařízením, jako jsou iPhone, iPad a telefony s platformou Android, což ohrožuje podniková data i obchodní komunikaci.

Svojí širokou nabídkou podnikových řešení pro mobilní zařízení pomáhá společnost Symantec organizacím využít pronikání spotřebitelských trendů do oblasti IT. Uživatelům v organizacích to umožňuje vybrat si oblíbené zařízení a organizace mohou vynucovat dozor, zabezpečit podniková data a získat přehled a kontrolu nad všemi mobilními platformami. Tato řešení dávají správcům možnost centrálně definovat zásady zabezpečení a bezdrátově je distribuovat do zařízení. Řešení společnosti Symantec pro podnikové zabezpečení a správu mobilních zařízení zahrnují:

• Správa zařízení: Symantec Mobile Management
  • Zabezpečení zařízení: Symantec Endpoint Protection Mobile Edition, Symantec Network Access Control Mobile Edition
  • Šifrování zařízení: PGP Mobile, PGP Support Package for BlackBerry
  • Silné ověřování: VeriSign Identity Protection (VIP) Access for Mobile, VeriSign Device Certificate Services

Zabezpečení mobilních zařízení pro spotřebitele
Jedním z největších problémů, které mají spotřebitelé v souvislosti s použitím mobilních zařízení, je jejich neschopnost dostatečně chránit osobní informace v případě ztráty nebo krádeže zařízení nebo jeho narušení. V rámci pomoci spotřebitelům společnost Symantec nedávno představila iniciativu Norton Everywhere, jejímž cílem je posunout technologie Norton za hranice osobních počítačů a rozšířit oblast důvěry na nová zařízení a spotřebitelské aplikace. Iniciativa Norton Everywhere spojuje spotřebitelské technologie zabezpečení a zálohování a infrastrukturní technologie společnosti Symantec s technologiemi partnerů se záměrem poskytnout spotřebitelům služby Norton zcela novým způsobem. Smyslem této iniciativy je, aby spotřebitelé mohli důvěřovat ochraně Norton všude – na mnoha místech, v mnoha zařízeních a v mnoha digitálních prostředích. Do stávající nabídky v rámci iniciativy Norton Everywhere patří aplikace Norton Mobile Security for Android a služba Norton DNS, která je k dispozici pro libovolné zařízení od iPadu přes herní konzoly až po Wi-Fi směrovače.

Zabezpečení mobilních zařízení pro poskytovatele komunikačních služeb
Poskytovatelé komunikačních služeb oceňují inovace zabezpečení mobilních zařízení, protože jejich zákazníkům umožňují kvalitnější využití služeb a současně snižují provozní náklady. Společnost Symantec začne brzy nabízet nová řešení, která poskytovatelům umožní lépe zabezpečit sítě, lépe spravovat vynucování zásad a preference uživatelů a zvýšit ziskovost zvyšováním spokojenosti zákazníků a snižováním nákladů spojených s nesprávným použitím sítě, šířením škodlivého kódu a nevyžádanou poštou.

Dostupnost na trhu
Podniková a spotřebitelská řešení zabezpečení mobilních zařízení společnosti Symantec jsou k dispozici nyní a řešení pro poskytovatele komunikačních služeb budou podle plánu k dispozici v zimě 2010. Podniková řešení lze zakoupit přímo od společnosti Symantec nebo prostřednictvím celosvětové sítě prodejců s přidanou hodnotou, distributorů a systémových integrátorů autorizovaných společností Symantec. Řešení Norton lze zakoupit prostřednictvím různých maloobchodníků a obchodu Norton Online Store na adrese www.norton.com. Další informace jsou k dispozici na adrese http://go.syman­tec.com/mobile.

Citace: „Prudký nárůst počtu nových platforem mobilních zařízení na trhu a častější použití těchto zařízení pro osobní a pracovní potřeby ztěžuje organizacím i jednotlivým uživatelům kontrolu,“ řekl Stephen Drake, Program Vice President for Mobility & Telecom ve společnosti IDC. „Jednotliví uživatelé i organizace musejí něco udělat pro zabezpečení a správu těchto zařízení, aby i do budoucna zajistili bezpečnost svých osobních a podnikových informací.“

O společnosti Symantec
Společnost Symantec zaujímá světové prvenství v poskytování softwaru, zařízení a služeb, díky nimž mohou podniky i jednotliví zákazníci důvěřovat připojení ke světové síti. Společnost svým zákazníkům poskytuje software a služby zaměřené na předcházení bezpečnostních rizik a rizik týkajících se dostupnosti, dodržování norem a výkonu, a pomáhá jim tak chránit jejich infrastrukturu a informační zdroje a procesy. Společnost Symantec má ředitelství ve městě Mountain View v Kalifornii a pobočky ve více než 40 zemích. Další informace jsou k dispozici na adrese www.symantec.com.

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?