Společnost Symantec rozšiřuje úplnou ochranu systémů Windows do prostředí Altiris

17. 10. 2007

[Tisková zpráva] DALLAS – Storage Networking World – Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) dnes oznámila, že nabídne novou integraci s technologií Altiris, která zákazníkům poskytne funkce softwaru Symantec Backup Exec System Recovery 7.0 pro rychlé zálohování a obnovení systémů Windows. Integrační řešení, které bude využívat softwarový modul Backup Exec System Recovery Integration Component for Altiris, pomůže správcům systémů Altiris plnit požadované lhůty obnovení díky možnosti obnovit úplné systémy Windows, včetně systémů na vzdálených bezobslužných místech, během několika minut namísto hodin nebo dní dokonce na nepodobný hardware nebo do virtuálních prostředí.

„Spojení možností správy a flexibility, které nabízí software Altiris, se softwarem Symantec Backup Exec System Recovery 7.0 dává správcům IT k dispozici to nejlepší z obou světů – přední řešení správy systémů spolu s úplným obnovením systémů Windows,“ řekl Steve Fairbanks, senior director of product management ve společnosti Symantec. „Touto integrací automatizujeme podnikové procesy pro ochranu dat a výpočetních prostředí našich zákazníků.“

Během šesti měsíců od uzavření koupě společnosti Altiris integrovala společnost Symantec software Backup Exec System Recovery 7.0 se softwarem Altiris Notification Server. Správcům IT tím umožnila pracovat v prostředí jediné známé konzoly pro správu. Zákazníci tak budou moci provést v rámci celkového pracovního postupu správy systémů okamžité zálohování jediného systému nebo vytvořit zásady zálohování pro ochranu všech svých serverů, stolních a přenosných počítačů. Správce poté v případě potřeby obnoví jednotlivé soubory a složky nebo celé systémy na téměř libovolné zařízení, včetně virtuálních systémů a nepodobných hardwarových platforem.

Softwarový modul Backup Exec System Recovery Integration Component for Altiris nabízí také komplexní možnosti vytváření zpráv, stavové informace a informace o úlohách zálohování a celkové ochraně systému uložené v databázi Altiris pro správu konfigurace (CMDB). Správcům to umožňuje využít hlavní funkce softwaru Backup Exec System Recovery přímo na konzole Altiris a přiřazovat zásady libovolné určené skupině systémů.

Tato nová integrace poskytne zákazníkům, kteří využívají řešení Altiris pro správu, také jedinečnou schopnost konvertovat fyzické systémy na virtuální (P2V) a virtuální zpět na fyzické (V2P), provádět granulární obnovení systémů Microsoft Exchange a koncovým uživatelům dá možnost obnovit soubory prostřednictvím softwaru Google Desktop nebo Backup Exec Retrieve. Doplněk Backup Exec System Recovery Exchange Retrieve Option zjednodušuje obnovení systémů Exchange. Umožňuje rychlé a snadné obnovení nejen celého serveru Exchange, ale také jednotlivých zpráv, příloh, složek a poštovních schránek.

Software Backup Exec System Recovery, jako řešení pracující primárně se svazky, pomáhá správcům zaznamenat bod obnovení celého systému Windows, včetně operačního systému, aplikací, nastavení systému, konfigurací a souborů, bez vlivu na produktivitu uživatelů. Tento bod obnovení je možno pohodlně uložit na různá média nebo disková zařízení, včetně sítě SAN, zařízení NAS, přímo připojeného úložiště, pole RAID, disků CD a DVD a jiných médií. Software Backup Exec System Recovery může v případě selhání systému provést rychlé obnovení z těchto médií s minimálními zásahy uživatele.

Po koupi společnosti Altiris společnost Symantec rychle vytvořila srozumitelnou strategii správy koncových bodů s cílem poskytnout zákazníkům nejlepší řešení pro jejich potřeby správy. Integrace platformy správy Altiris s různými technologiemi Symantec je snadná a bezproblémová, protože může využít architekturu Altiris založenou na webových službách a flexibilní databázi CMDB.

Dostupnost na trhu
Softwarový modul Symantec Backup Exec System Recovery Integration Component for Altiris bude podle plánu dostupný počátkem listopadu 2007.

Podnikatel.cz: Sleva na evidenci tržeb. Kolik si odečtete?

Sleva na evidenci tržeb. Kolik si odečtete?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Děti patří tomu, kdo je porodil?

Děti patří tomu, kdo je porodil?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: 5 přírodních tipů na bolest v krku

5 přírodních tipů na bolest v krku

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?