Společnost Symantec uvede na trh nová řešení šifrování, která zákazníkům poskytnou ochranu informací a vyšší výkon

[Tisková zpráva] Společnost nabídne podporu funkcí Symantec Data Loss Prevention a technologie Intel Anti-Theft v nově uvedených produktech Endpoint Encryption

Praha – 15. října 2010 – Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) oznámila, že plánuje uvedení produktů PGP Whole Disk Encryption s podporou technologie Intel Anti-Theft, Symantec Endpoint Encryption (SEE) Removable Storage Edition s integrovanými funkcemi Symantec Data Loss Prevention, Symantec Endpoint Encryption Device Control a nejnovější verze produktu Symantec Endpoint Encryption Full Disk Edition, které rozšíří její sadu řešení šifrování. Uvedené produkty jsou součástí integrované platformy šifrování společnosti Symantec, která obsahuje řešení pro ochranu dat na prostředcích v rozsahu od jednotek USB Flash přes přenosné počítače až po servery pracovních skupin.

„Bezpečnostní hrozby se stále vyvíjejí a důvěrné informace se rychlým tempem šíří do nejrůznějších koncových bodů. Společnost Symantec proto inovovala v reakci na nové potřeby trhu,“ řekl Bryan Gillson, senior director of product management, společnost Symantec. „Cílem společnosti Symantec je poskytovat účinné a snadno použitelné produkty pro ochranu informací s funkcemi správy, jaké jsou nutné pro plnění požadavků současných přísných předpisů na ochranu soukromí a zajištění souladu.“

Rozšířená ochrana proti krádeži zařízení a dat
Integrace technologie Intel Anti-Theft do produktu PGP Whole Disk Encryption umožní zákazníkům chránit jejich zařízení a data a pomůže odrazovat od krádeží přenosných počítačů, chránit systémy při přepravě a snížit náklady spojené s vyřazením staršího hardwaru z provozu. Hardwarové řešení ochrany prostředků a odrazování od krádeže prostředků společnosti Intel, které je k dispozici v mnoha nejnovějších přenosných počítačích s procesorem Intel® Core™ i3, Intel® Core™ i5, Intel® Core™ i7 nebo Intel® Core™ vPro™, umožňuje správcům sítí vzdáleně zablokovat funkčnost těchto podnikových prostředků po krádeži nebo ztrátě. Ztracený nebo ukradený přenosný počítač spravovaný softwarem PGP Universal Server je možné zablokovat pomocí lokálního detekčního mechanismu nebo tak, že správce zašle pokyn k zablokování. V případě, že se počítač později najde, je možné jej znovu aktivovat.

„Podle organizace Ponemon Institute je nejčastější příčinou narušení dat ztráta nebo krádež mobilního zařízení a průměrná cena narušení dat je více než 6,75 mil. USD v USA a celosvětově přibližně 3,4 mil. USD1,“ řekl Anand Pashupathy, general manager of Anti-Theft Services, společnost Intel Corp. „Software PGP Whole Disk Encryption s podporou technologie Intel® Anti-Theft spojuje nejlepší vlastnosti softwaru a hardwaru do robustního řešení, které organizacím pomůže bez obav využívat mobilní technologie.“

Vyšší výkon koncových bodů
Software PGP Whole Disk Encryption nabídne také vyšší výkon díky podpoře technologie Intel® AES-NI, která je k dispozici v procesorech Intel Core i5 a i7. Instrukční sada AES-NI slouží ke zrychlení kryptografických operací. Může zkrátit dobu potřebnou k zašifrování přenosného počítače až o 40 % 2 a zvýšit propustnost u jednotek SSD.

Rozšířená kontrola nad vyměnitelnými médii a zařízeními
Software Symantec Endpoint Encryption Device Control spravuje použití přenosných úložných zařízení a jednotek médií prostřednictvím ochranných funkcí, jako je sledování využití zařízení a aktivity přenosu souborů, řízení přístupu k portům, zařízením a bezdrátovým sítím a omezování schopnosti uživatelů kopírovat chráněné třídy informací.

Software Symantec Endpoint Encryption Removable Storage Edition bude integrovaný se softwarem Symantec Data Loss Prevention for Endpoint, což umožní kontrolu se znalostí obsahu nad kopírováním informací na vyměnitelná úložná zařízení a možnostmi použití šifrování.

Nově podporované klientské systémy
Společnost Symantec poskytuje řadu řešení šifrování pro organizace všech velikostí, které chtějí chránit své proprietární informace před narušením dat. Jako potvrzení své pokračující podpory bývalých zákazníků společností PGP a GuardianEdge plánuje společnost představení nové verze softwaru Symantec Endpoint Encryption Full Disk Edition s podporou operačního systému Mac OS® X. Tato plánovaná verze doplní již dříve vydanou verzi softwaru PGP Whole Disk Encryption pro počítače Mac. Řešení společnosti Symantec pro šifrování koncových bodů jsou určená pro podporu široké řady cílových platforem, včetně platforem Windows, Mac OS X, Ubuntu a Red Hat Linux, Windows Mobile a BlackBerry.

Cena a dostupnost na trhu
Produkt PGP Whole Disk Encryption s podporou technologie Intel Anti-Theft Technology verze 2.0 bude podle plánu k dispozici v zimě 2011 za předpokladu, že získá schválení v rámci obchodních omezení USA. Produkty Symantec Endpoint Encryption Device Control, Symantec Endpoint Encryption Removable Storage Edition a Symantec Endpoint Encryption Full Disk s podporou operačního systému Mac OS X budou podle plánu k dispozici v zimě 2011. Další informace jsou k dispozici na adrese http://go.syman­tec.com/encryp­tion.

1) Mezinárodní srovnávací test byl proveden pomocí softwaru HD Tune Pro 3.5. Byla měřena průměrná doba čtení s optimalizací AES-NI a bez optimalizace AES-NI u systému vybaveného pevným diskem Intel SSD SA2MH80G, procesorem Quad 2,4 GHz, 1 GB paměti RAM a systémem Windows XP SP3. Výsledky se budou lišit podle konfigurace hardwaru a softwaru.

2) Zdroj: 2009 Annual Study—Global Cost of a Data Breach, leden 2010, Ponemon Institute.

O společnosti Symantec
Společnost Symantec zaujímá světové prvenství v poskytování softwaru, zařízení a služeb, díky nimž mohou podniky i jednotliví zákazníci důvěřovat připojení ke světové síti. Společnost svým zákazníkům poskytuje software a služby zaměřené na předcházení bezpečnostních rizik a rizik týkajících se dostupnosti, dodržování norem a výkonu, a pomáhá jim tak chránit jejich infrastrukturu a informační zdroje a procesy. Společnost Symantec má ředitelství ve městě Mountain View v Kalifornii a pobočky ve více než 40 zemích. Další informace jsou k dispozici na adrese www.symantec.com.

Lupa.cz: Brněnský radní chce zničit kartel operátorů. Uspěje?

Brněnský radní chce zničit kartel operátorů. Uspěje?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)