Symbol Technologies představuje nový odolný mobilní počítač

Symbol Technologies představuje nový odolný mobilní počítač

Společnost Symbol Technologies, Inc., „The Enterprise Mobility Company™“, dnešním dnem rozšířila sortiment mobilních počítačů řady MC3000 představením nového počítače s pistolovou rukojetí. Novinka nese název MC3090-G a nabízí zákazníkům v oblastech obchodu, dopravy, logistiky i ve státních organizacích zvýšenou flexibilitu a všestrannost, která jim umožňuje vybrat si nejvhodnější řešení pro svoje podnikání. Společnost Symbol dnes také oznámila inovaci řady mobilních počítačů MC3000 zavedením Windows CE 5.0 a dalších funkcí, například možnosti připojení k 802.11b/g/a WLAN.

MC3090-G je kompaktní, lehký, vysoce ergonomický, odolný přenosný počítač, navržený pro zvýšení efektivity operací s vysokými nároky na snímání dat, určený pro podniky hledající zvýšení produktivity a flexibility při pořizování dat přímo v místech prodeje i v zázemí. Předpokládanými koncovými uživateli jsou zaměstnanci obchodu, kteří se zabývají doplňováním zboží, revizí cen, expedicí/příjmem zboží ve skladech a jinými činnostmi, vyžadujícími časté snímání dat, a také pracovníci, kteří potřebují bezpečné a odolné zařízení pro dopravní, logistická, poštovní a podobná odvětví.

„Řada mobilních počítačů MC3090 od společnosti Symbol nabízí spolehlivé, vysoce výkonné a precizní řešení pro pořizování dat v takřka jakémkoli prostředí,“ řekl Chuck Dourlet, viceprezident marketingu divize mobilních počítačů společnosti Symbol. „Nový design s pistolovou rukojetí nabízí nyní ještě univerzálnější mobilní nástroj pro zvýšení produktivity a snižuje únavu uživatele při náročných aplikacích s velkým objemem pořizovaných dat.“

Nová řada přenosných počítačů MC3090 je založena na intuitivní výpočetní platformě Microsoft® Windows® CE 5.0, která přináší nejnovější verzi operačního systému pro zpracování v reálném čase, větší rychlost a možnost prohlížet webové stránky. Vybrané konfigurace jsou vybaveny také velmi populární otočnou snímací hlavu s nastavitelnými polohami vlevo, vpravo a vpředu, umožňující uživateli zvolit polohu vhodnou pro zvýšení komfortu a produktivity práce. Spolu se schopností vydržet pád z výšky 1,2 m a velkému rozsahu provozních teplot má řada přenosných počítačů MC3090 krytí dle specifikace IP54 pro ochranu proti vodě a prachu a umožňuje spolehlivý provoz i v drsných pracovních podmínkách.

„Přenosný počítač MC3000 od společnosti Symbol pomohl našim zákazníkům zvýšit produktivitu zaměstnanců a zlepšit efektivitu práce,“ řekl Tim Hamilton-Davies, ředitel společnosti M-Netics. „Věříme, že díky novým vylepšením, jakými jsou například pistolová rukojeť, VoIP a schopnost komunikace přes Bluetooth, nabídne řada přenosných počítačů MC3090 našim zákazníkům ještě větší konkurenční výhody.“

Řadu mobilních počítačů MC3090 společnosti Symbol lze vybavit nástrojem Mobility Services Platform (MSP), který sbírá a monitoruje informace o provozu zařízení, které pak v reálném čase předává centrální řídící konzole MSP. Tato funkce pomůže zákazníkům lépe řešit úkoly spojené se zaváděním, správou a údržbou podnikových mobilních systémů. S technologií MSP tak může podnikový provozní personál rychle nasadit nová zařízení, například MC3090, zajišťovat softwarové updaty a opravy jediným příkazem a také provádět dálkovou uživatelskou podporu a diagnostiku.