Symbol: Zakazka pro americkou armadu

[Tisková zpráva] Praha 14. září 2006 – Společnost Symbol Technologies dnes oznámila dokončení objednávky v hodnotě 10 milionů amerických dolarů na produkty a služby pro americkou armádu. Jako subdodavatel společnosti GTSI pro projekt Řídícího centra pro systém k likvidaci radiově řízených improvizovaných výbušných zařízení (IED) dodává své odolné mobilní počítače Symbol MC70. Armáda využívá mobilní počítače Symbol jako součást systému na likvidaci IED, a ty tak pomáhají vojákům v zahraničí odstraňovat dálkově řízená improvizovaná výbušná zařízení neboli silniční bomby

Pentagon prohlásil, že 50 procent úmrtí a zranění vojenského personálu od začátku války v Iráku v březnu 2003 způsobily silniční bomby. Aby armáda lépe ochránila koaliční síly, začala využívat mobilní počítače společnosti Symbol s potenciálem rozšíření podle dalších potřeb či technologických požadavků zákazníka.

„Společnost Symbol má vynikající dlouholetou pověst a obětavou, časem prověřenou podporu v oblasti maloobchodu, dodavatelského řetězce a logistiky amerického ministerstva obrany,“ řekl William C. Hartwell, viceprezident pro federální vládu ze společnosti Symbol Technologies. „Díky zařízení Symbol MC70 mají koaliční síly k dispozici odolný a spolehlivý mobilní počítač, jenž dokáže zajistit komunikaci, informovanost o situaci a podporu mise prostřednictvím bezdrátové sítě.“