Symposium InterSystems 2007

5. 7. 2007

[Tisková zpráva] Praha, Česká republika, InterSystems B. V. – 4. července 2007 – Ve dnech 18. a 19. června 2007 se ve Špindlerově Mlýně konalo Symposium InterSystems 2007 s podtitulem „Polepšené aplikace“. InterSystems je dodavatelem objektové databáze Caché, platformy pro rychlou integraci Ensemble a je lídrem v oblasti databází pro zdravotnictví. Ve Špindlerově Mlýně se setkali uživatelé, odborníci a vývojáři na platformách Caché a Ensemble, kteří si vyměňovali zkušenosti a názory z oblasti vývoje aplikací a integrace. Byl zde představen zcela nový produkt HealthShare - platforma sloužící k rychlému vytvoření informačních výměnných sítí ve zdravotnictví, ve kterých jsou různými organizacemi sdílena klinická data na regionální i národní úrovni.

Na úvod konference přivítal účastníky obchodní ředitel Michal Tomek. První prezentací představil Joerg Klingler, výkonný ředitel pro oblast centrální a východní Evropy, strategii společnosti pro nejbližší období a zmínil statistiky vývoje produktového portfolia a tržní podíly InterSystems. Na konkrétních případech ukázal funkční aplikace InterSystems platforem v Evropě, včetně českého projektu Zlatokop v Institutu Klinické a Experimentální Medicíny, který je založen na Caché. Klingler také hovořil o spolupráci s IBM, jenž použilo databázi Caché pro vlastní projekt FocalPoint, čímž se podařilo významně zkrátit čas potřebný pro vývoj díky technologii Caché Jalapeño™. Navázal Andreas Dieckow, Product Manager, Strategic Planning, vizí dalšího rozvoje produktů InterSystems. Následoval celosvětový rozbor potřeb ve zdravotnictví v podání Kerryho Strattona, výkonného ředitele InterSystems pro oblast zdravotnictví, v němž byly diskutovány systémy pro poskytování zdravotní péče, jenž se zaměřují na realizaci rozsáhlé výměny zdravotnických informací napříč jednotlivými organizacemi. Stratton hovořil o novém produktu HealthShare, který je vytvořen specificky pro regionální zdravotnické informační organizace (RHIO) a je postavený na ověřené technologii v rámci rychlé integrační platformy Ensemble.

Na symposiu dostali slovo také aplikační partneři, kteří používají produkty InterSystems v praxi. Mezi jinými zde vystoupil Jan Májek ze společnosti Bull s. r. o., který hovořil o mobilitě ve zdravotnictví a Jan Holý ze společnosti EDS s. r. o., jenž se věnoval tématu Integrace a modernizace aplikací.

Účastníkům konference byli k dispozici pro technické konzultace i další z řad odborníků InterSystems. U kulatých stolů s odbornou tématikou vedli diskuse Marvin Tener, na téma objektových technologií, XML, objektového mapování či webových služeb a Alex Schaeferová, jež se podělila o zkušenosti se ZENem, platformou sloužící k rychlé tvorbě webových aplikací založené na Caché Server Pages (CSP).

Součástí symposia bylo i sportovní odpoledne, při němž účastníci soutěžili na bobové dráze a v lanovém parku, v jízdě na seagway a v lukostřelbě či předváděli svou sílu při bungeerunningu. Při večerním společenské programu byla k vidění taneční vystoupení různých stylů. Účastníci aktivně přispěli k tvorbě programu i svou účastí v karaoke.

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Podnikatel.cz: Nejenom EET, začaly platit další zákony

Nejenom EET, začaly platit další zákony

120na80.cz: Jak oddálit Alzheimera?

Jak oddálit Alzheimera?

DigiZone.cz: Sat novinky: Fransat UHD Demo

Sat novinky: Fransat UHD Demo

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!