Symposium InterSystems 2009

15. 7. 2009

[Tisková zpráva] InterSystems přivítal obchodní partnery na Hluboké

Praha, Česká republika – 14. července 2009 – Ve dnech 8. a 9. června se v Hluboké nad Vltavou konala mezinárodní konference Symposium InterSystems 2009 s podtitulem „Jedinečná technologie, jedinečná konference“. Bohatý program představil novinky ve vysoce výkonné objektové databázi Caché®, v univerzální platformě pro rychlou integraci a vývoj Ensemble® a v platformě pro vývoj regionálních a celostátních zdravotnických informačních systémů HealthShare™. Odborná veřejnost byla seznámena s novým produktem DeepSee, který umožní zhodnotit aplikace tím, že je obohatí o vestavný nástroj pro business intelligence fungující v reálném čase. Letošního v pořadí již osmého ročníku se zúčastnilo přes 100 návštěvníků.

Úvodem konference přivítal účastníky obchodní ředitel české pobočky Michal Tomek, který s důrazem na oblast business inteligence (BI) představil strategii InterSystems pro nejbližší období a odhalil statistiky vývoje společnosti. InterSystems zaznamenal celosvětový nárůst výnosů o 15 procent. S technickými informacemi o produktových novinkách a konkrétních nasazeních technologií InterSystems navázal vedoucí produktový manažer Andreas Dieckow a předvedl, že technologie InterSystems mají uplatnění v řadě oblastí a tržních segmentů.

Vik Nagjee, produktový manažer pro klíčové technologie ve skupině pro vývoj systémů, se následně věnoval novým nástrojům pro zajištění vysoké dostupnosti a snadnou konfiguraci a správu aplikací, od kterých se očekává nepřetržitý 24hodinový provoz. Martin Zubek, business development manažer, pak představil HealthShare, produkt, který je určen výhradně pro tvorbu bezpečných systémů pro elektronický záznam o zdraví pacienta na národní či regionální úrovni. V rámci prezentace byly osvětleny principy fungování HealthShare a možnosti shromažďování a sdílení zdravotnických a administrativních dat různými organizacemi.

Nejsledovanějším tématem symposia byla poslední novinka v produktové řadě společnosti InterSystems – InterSystems DeepSee™, vestavný nástroj business intelligence (BI) fungující v reálném čase. Tento nástroj je reakcí na rostoucí poptávku po nástrojích BI, které umožňují řídit probíhající podnikové procesy a činit okamžitá rozhodnutí na základě aktuálních informací. Cílem DeepSee je podstatně rozšířit využívání BI mezi pracovníky s rozhodovací pravomocí na všech úrovních organizace a zefektivnit tak každodenní činnosti v podniku. DeepSee tímto výrazně přesahuje tradiční pojetí BI, kdy analytické funkce využívali odborníci k vytváření podnikových strategií.

DeepSee v akci. Příspěvek Istvana Hahna, sales engineera, popsal pravdivý příběh maďarské společnosti M-Soft, která díky InterSystems DeepSee získala nové obchodní příležitosti. Nasazení DeepSee v českém prostředí bylo prezentováno Karlem Zemanem ze společnosti M-line, který představil implementaci DeepSee ve společnosti Arriva, jedné z největších dopravních skupin v Evropě.

„Jsme rádi že jsme se opět mohli sejít s našimi partnery a klienty v jiném, než pracovním prostředí. Vedle přísunu technických a obchodních informací oceňují účastníci také společenský charakter konference, kde být přítomen, je v komunitě InterSystems otázka prestiže,“ uvádí Peter W. Mengel, marketingový ředitel pro CEE. „Vzájemná komunikace s partnery a odezva má pro nás obrovský význam – spoluurčuje směr našeho dalšího vývoje“, dodává.

Po celou dobu konání symposia byli v rámci workshopů a diskusí u kulatých stolů účastníkům k dispozici i další odborníci z řad InterSystems pro technické a obchodní konzultace. Součástí diskusí byly i praktické demonstrace aktuálních verzí produktů. Příkladem Štefan Havlíček, sales engineer, se věnoval oblasti SOA (Service Oriented Architecture) ve spojení s technologiemi Caché a ladění aplikací v Caché, včetně nové verze Caché 2009.1 a Daniel Kutáč, senior sales engineer, se zabýval tématem „zdraví“ aplikací, jejich zatraktivněním a zefektivněním při použití technologií Ensemble a DeepSee.

V partnerské části konference představili své produkty vyvíjené na technologiích InterSystems Filip Procházka ze společnosti Mycroft Mind, který uvedl vyhledávací a vizualizační engine MyShop založený na databázi Caché a na téma nasazení integrační platformy Ensemble v prostředí InStore reklamy vystoupil Ján Tomášik ze společnosti mediworx software solutions.

Na Hluboké nechybělo ani grilování a sportovní odpoledne s námořnickou tématikou s cílem budování týmového ducha. Následný společenský večerní program byl podbarven jazzovými rytmy, zpestřením byla též vystoupení tanečního souboru.

Jednotlivé přednášky a fotografie ze symposia InterSystems naleznete na adrese www.intersystem­s.cz/education/sym­pos09/1_sympos09­.html.

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube