Systémový integrátor KOMIX rozšířil svou certifikaci v oblasti bezpečnosti informací

30. 11. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 29. listopadu 2010 – Systémový integrátor KOMIX rozšířil své certifikace ISO o standard ČSN ISO/IEC 27001. Ten prokazuje, že systém bezpečnosti informací zabezpečuje v souladu s požadavky normy ochranu dat před většinou potenciálních hrozeb jako je například jejich odcizení či zneužití, virové útoky nebo terorismus, a to v souladu s legislativou dané země. Získáním tohoto certifikátu se společnost KOMIX zařadila mezi malou skupinu firem, které se v České republice mohou prokázat nejen dvěma nejdůležitějšími oborovými certifikáty (ČSN ISO/IEC 27001 a ČSN ISO/IEC 20000–1), ale také dalšími certifikáty pro oblast jakosti produktů a služeb (ČSN EN ISO 9001 a ČSN ISO 10006). Nově získaná certifikace dále zvyšuje konkurenceschopnost společnosti KOMIX na národní i mezinárodní úrovni.

„Certifikaci chápeme v naší společnosti jako potřebnou zejména pro efektivní  řízení organizace a jako nezpochybnitelný důkaz toho, že našim zákazníkům poskytujeme produkty a služby určitých kvalitativních standardů“, řekl Jiří Feřtek, manažer kvality ve společnosti KOMIX. „Získáním certifikátu jsme prokázali, že data a citlivé informace našich zákazníků a obchodních partnerů jsou u nás v bezpečí, protože podléhají striktním bezpečnostním pravidlům.“

Základ implementace managementu bezpečnosti informací dle normy ČSN ISO/IEC 27001 tvoří systém řízení a správy informačních aktiv, který je přesně zdokumentován a je jednotně nastaven pro celou společnost. Tato komplexně nastavená pravidla bezpečnosti informací jsou průběžně monitorována tak, aby byl i nadále udržen standard certifikace.

Hlavními přínosy pro společnost jsou pak nejenom spokojenost zákazníka, kterému je tímto poskytnuta jistota ochrany a důvěrného nakládání s jím poskytnutými informacemi, ale také lepší řízení rizik a zvýšená pozornost věnovaná otázkám bezpečnosti do budoucna. Získání certifikace umožňuje také komplexní řešení pro správu interních informací, odhalení potenciálních rizik, zefektivnění a doplnění procesů v oblasti informační bezpečnosti a také ochranu firemních informačních aktiv.

Kromě již  zmíněných certifikací je KOMIX držitelem i dalších standardů ČSN EN ISO 14001 pro oblast environmentálního managementu a ČSN OHSAS 18001 pro oblast bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.

„Díky všem certifikátům integrovaného managementu můžeme lépe zabezpečovat i prokazovat kvalitu nabízených produktů a služeb. Zákazníci tak získávají vyšší míru jistoty, že obdrží produkty a poskytované služby v patřičné kvalitě. Vědí také, že chráníme informace, respektujeme moderní požadavky na péči o životní prostředí a zároveň klademe maximální důraz na bezpečnost a ochranu zdraví při práci“, doplnil Jiří Feřtek.

O certifikátu ISO 27001

Norma ČSN ISO/IEC 27001 je celosvětový  standard, který vychází  z původně britského standardu BS7799–2. V českém prostředí se potom standard stal v roce 2006 státní  normou. Smyslem vydání tohoto standardu je nastavit a průběžně monitorovat komplexní pravidla bezpečnosti informací a aplikovat tyto zásady v rámci celé společnosti, a to v souladu s právními normami daného státu. Předpokladem získání certifikátu je uplatnění systému managementu bezpečnosti informací (Information Security Management Systém, ISMS). Zabezpečení informací a norma ČSN ISO/IEC 27001 se netýká jen informačních technologií, ale zabývá se informacemi jako takovými, bez ohledu na to, jakou mají formu (datovou, fyzickou (papírovou) nebo například i formu informací (know-how), které jsou uloženy v hlavách pracovníků). Norma se netýká pouze oboru informačních technologií, ale všech odvětví, kde se pracuje s citlivými daty a osobními údaji jako je bankovnictví, automobilový průmysl, zdravotnictví, logistika, vývoj a jiné. Ověření funkčnosti a správné aplikace zásad je prováděno každoročně při dozorovém nebo recertifikační auditu prováděném nezávislou externí certifikační autoritou.

O společnosti KOMIX:

Česká společnost KOMIX s.r.o. je systémovým integrátorem zaměřeným na poskytování ucelených řešení informačních systémů od analýzy informačních potřeb podniků přes vývoj, testování a implementaci, až po dlouhodobou podporu a další rozvoj řešení. Kromě kompletní dodávky informačních systémů na klíč včetně jejich následného rozvoje a podpory provozu společnost implementuje i standardizovaná řešení z oblastí zpracování kontaktů a řízení komunikace se zákazníky, správy webového obsahu, plánování a řízení projektů. Na trhu působí od roku 1992. Více informací najdete na www.komix.cz.

Podnikatel.cz: Dva doklady netřeba, dejte to na účtenku k EET

Dva doklady netřeba, dejte to na účtenku k EET

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí