T-Com na Slovensku spustil IPTV na technologii Alcatel-Lucent

[Tisková zpráva] Praha, 14. března 2007 — Telekomunikační operátor Slovak Telekom spustil pod značkou Magio do ostrého provozu digitální televizi IPTV. Celé “triple play” řešení na klíč dodala společnost Alcatel-Lucent na základě kontraktu podepsaného v roce 2006. Slovak Telekom (dříve Slovenské telekomunikácie) je členem skupiny Deutsche Telekom a nabízí zákazníkům své služby pod obchodní známkou T-Com.

Balíček “triple play” služeb nazvaný Magio obsahuje služby IPTV, vysokorychlostního internetu a IP telefonie v jednom. Slovenské jedničce v oblasti telekomunikací při zavádění těchto služeb pomáhala společnost Alcatel-Lucent s technologií pro širokopásmový přístup postavenou na IP platformě, komplexní integrací služeb a s na klíč dodávaným systémem přenosu videa Microsoft TV IPTV Edition. MagioTV nyní umožňuje slovenským zákazníkům přijímat standardní televizní programy vysílané v reálném čase či sledovat prémiové pořady formou “video on demand” a také využívat pokročilých funkcí personálního digitálního videorekordéru, zkráceně PVR.

“Balíček Magio přináší zákazníkům kompletní službu “triple play”: digitální televizi, vysokorychlostní internet a internetové telefonování,” komentuje novinku provozní ředitel Slovak Telekomu Rüdiger Schulz. “Naše moderní infrastruktura přináší do domácností širokou nabídku služeb od intuitivního elektronického TV programu, nahrávání stiskem jediného tlačítka, bleskového přepínání kanálů, sledování více programů na jedné obrazovce – tedy MultiplePiP – až po rodičovský zámek či možnost pozastavení a zpětného přehrávání živého televizního vysílání.“

Společnost Alcatel-Lucent je světovým lídrem v oblasti digitální televize, a to jak na bázi IPTV, tak v oblasti přenosu TV vysílání na mobilní přístroje, tzv. MobileTV. Dodává technologie pro přenos televizního signálu, videa a hudby více než sto deseti telekomunikačním operátorům na celém světě. Síťová infrastruktura pro poskytování „triple play“ služeb Slovak Telekomu zahrnuje nejrozšířenější platformu pro IP přístup na světě, Alcatel-Lucent 7302 Intelligent Services Access Manager (ISAM). Společnost Alcatel-Lucent si za poslední dva roky vybralo za partnera pro širokopásmový přístup více než 125 poskytovatelů telekomunikačních služeb a firma dodala celkově více než 123 milionů DSL linek. Zůstává tak bezkonkurenčním globálním lídrem v oblasti širokopásmového přístupu k síti.