T-mobil: Volající náramky nejen pro seniory

[Tisková zpráva] [Praha 19. března 2009] Unikátní produkt uvádějí na český trh WM OCEAN a TELTECH Servis za podpory T-Mobile. Náramky Skeeper a GeoSkeeper umožňují být v přímém kontaktu s chronicky nemocnými či zdravotně postiženými, stejně jako mít přehled nad potomky. Prostřednictvím zabudovaného GSM modulu je komunikace s nejbližšími záležitostí stisku jediného tlačítka, ať už pro volání či SMS. Navíc model GeoSkeeper je vybaven GPS modulem pro lokalizaci uživatele.

Každý, kdo někdy pečoval o osobu, která není schopná si poradit s mobilním telefonem či vyžaduje zvýšený dohled, dobře ví, že není jednoduché ji nechat o samotě. Zařízení Skeeper a GeoSkeeper od izraelské společnosti Aerotel Medical Systems, která je jedním z předních světových dodavatelů modulárních mobilních tele-medicínských přístrojů pro přenos medicínských dat přes GSM, však výrazně zvyšují pocit bezpečí pro pečující osoby.

Zařízení pro monitorování osob je dnes na trhu celá řada, ovšem náramky Skeeper/GeoSkeeper přinášejí zcela nový standard do péče o nemocné, seniory či jen pro dohled nad neposednými potomky, říká Pavel Maruna, ředitel společnosti WM OCEAN, a dodává: Jejich předností je nejen možnost lokalizace, ale upozorní pečující na jakoukoliv změnu, která při jejich používání nastala – například vybitá baterie, vypnutí nebo zapnutí.

V náramcích je vestavěná mobilní komunikační jednotka s GSM/GPRS modulem. Uživatelé tak mohou jednoduše, stiskem jednoho tlačítka provádět nejen volání, ale i odeslat textovou zprávu na předem stanovená čísla: příbuzní, lékař, monitorovací či krizové centrum. Jediný dotyk také stačí k přijetí hovoru. Pokud hovor přichází z předvolených čísel, může náramek sám přijmout hovor.

Mobilní komunikace probíhá prostřednictvím sítě T-Mobile. WM OCEAN i TELTECH Servis jsou společnosti účastnící se našeho Partnerského programu. Těší mě, že se můžeme podílet na tak užitečné službě, jejíž základem jsou náramky Skeeper, podotýká Pavel Dolejš, ředitel prodeje nehlasových služeb a služeb s přidanou hodnotou T-Mobile.

Měsíčně vyjde používání náramku na 149 až 299 Kč bez DPH. V této ceně je nejen paušál za volání a SMS, ale zahrnuje mimo jiné nastavení a změnu telefonních čísel, non-stop technickou podporu, pomoc při řešení krizových situací či komfortní plnohodnotný přístup uživatele či jeho okolí k mapovým podkladům umožňujícím zjišťování polohy GeoSkeeperů.

Model Skeeper je k mání za 7 560 Kč bez DPH (8 996 Kč s DPH), GeoSkeeper pak 10 500 Kč bez DPH (12 495 Kč s DPH).

Například model Skeeper je vybaven jednak třemi tlačítky, přičemž pod každé si zákazník uloží zvolený kontakt. Tomu lze v případě potřeby buď přímo zavolat, nebo odeslat předem nadefinovanou SMS. Kromě toho je k dispozici tlačítko pro „Nouzové volání“. Systém k němu umožňuje přiřadit až čtyři telefonní čísla, přičemž Skeeper je vytáčí postupně tak dlouho, dokud nedojde ke spojení hovoru. Také v situaci, kdy v náramku není SIM karta, se uživatel dovolá pomoci, a to na linku 112.

Veškerou administraci – tedy přiřazení čísel k jednotlivým tlačítkům, vytvoření SMS, druhy upozornění – si zákazník může provést jednoduše prostřednictvím zákaznické linky. Operátoři ochotně pomohou nejen s nastavením, ale poradí, jak co nejlépe využít všechny funkce, které náramek nabízí.

GPS lokalizace a sledování

Model GeoSkeeper je navíc vybaven GPS modulem. Ten umožňuje přesnou lokalizaci uživatele – ta se používá, pokud se nositel náramku dostane mimo předem vyhrazenou oblast, nebo při provedení nouzového volání z náramku či z monitorovacího centra. Také se Skeeperem je možná lokalizace, a to prostřednictvím služby Kde je od T-Mobile.

Bezpečnostní náramky jsou k dispozici jak pro konečné spotřebitele, tak pro nejrůznější zdravotnické organizace a zařízení. „Prvním z našich projektů velkého rozsahu je nasazení náramků v Arcidiecézní Charitě Olomouc,“ doplňuje Martin Zeman z partnerské společnosti TELTECH Servis.

Detailní informace o obou produktech naleznete na www.wmocean.cz.

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat