T-Mobile: 3G služby nyní v Brně a v Plzni

24. 6. 2010

[Tisková zpráva] * Do konce září bude pokryto dalších osm krajských měst

Praha, 24. června 2010 – Rozšiřování pokrytí 3G sítě pokračuje podle plánu a vysokorychlostní mobilní internet si zákazníci T-Mobile mohou vyzkoušet v dalších dvou městech. Služby třetí generace jsou nyní dostupné pro uživatele v Plzni a v Brně. Do konce září přibude dalších osm krajských měst.

„Při budování se zaměřujeme v první řadě na kvalitu sítě, tak aby zákazníci dostali jedinečný uživatelský zážitek při užívání vysokorychlostního mobilního internetu,“ říká Frank Meywerk, výkonný ředitel technologického úseku společnosti T-Mobile, a dodává: „Během léta budeme pokračovat jak v pokrývání dalších míst, tak rozšiřování dostupnosti ve stávajících lokalitách.“

Obyvatelé Plzně najdou ikonku 3G na displejích svých mobilů již od minulého týdne. Vysokorychlostní mobilní internet je dostupný zhruba pro dvě třetiny populace západočeské metropole. Plzeň se tak stala prvním městem po Praze, kde T-Mobile spustil 3G síť.

Další lokalitou je od dnešního poledne největší moravské město, Brno. Především v jeho centru si tak uživatelé mohou vyzkoušet jednu z nejmodernějších 3G sítí na světě. T-Mobile využívá technologii od společnosti Nokia Siemens Networks, která je založena na standardu HSPA a teoreticky umožňuje datové přenosy s rychlostí až 14,4 Mbit/s pro download.

Během léta budou 3G služby i v dalších krajských městech. Do konce září si rychlé mobilní surfování vychutnají obyvatelé v Českých Budějovicích, Olomouci, Pardubicích, Ústí nad Labem, Hradci Králové, Liberci, Ostravě a Karlových Varech. Na konci roku by měly být pokryty celkem tři desítky měst.

O společnosti
Společnost T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku 1996. K 31. březnu 2010 společnost obsluhovala téměř 5,5 milionu mobilních zákazníků.

T-Mobile nabízí mobilní služby ve standardu GSM 900 MHz a 1800 MHz, a zároveň provozuje síť UMTS. Od 1. ledna 2008 je T-Mobile poskytovatelem služby vysokorychlostního přístupu k internetu technologií ADSL a rovněž nabízí hlasové služby prostřednictvím veřejné pevné sítě elektronických komunikací. Od konce roku 2009 společnost rozšířila nabídku také o ICT služby.

Od svého založení společnost klade důraz na kvalitu nabízených služeb, vynikající péči o své zákazníky a korektní chování k obchodním partnerům, zaměstnancům a životnímu prostředí. T-Mobile je mimo jiné držitelem ocenění VIA Bona 2009 za zapojování zaměstnanců do dárcovství a dobrovolnictví.

T-Mobile je členem mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. Zákazníci díky mezinárodnímu zázemí mohou v zahraničí počítat s dostupností služeb, na něž jsou zvyklí z domova, či využít jednotné a velmi výhodné ceny za volání.

Další informace o společnosti: www.t-press.cz nebo www.t-mobile.cz.

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií