T-Mobile spustil 3G síť v Českých Budějovicích

[Tisková zpráva] Nejmodernější služby ode dneška pro 95 % obyvatel jihočeské metropole. Noví uživatelé si zdarma mohou vyzkoušet internet v mobilu. Zdvojnásobení maximálních rychlostí v datové síti UMTS TDD.

Praha, 7. července 2010 – T-Mobile dokončil výstavbu 3G sítě v dalším městě. Vysokorychlostní mobilní přístup k internetu mají od dnešního dne k dispozici také obyvatelé Českých Budějovic. Ty jsou po Praze, Plzni a Brně již čtvrtým místem s jednou z nejmodernějších 3G sítí na světě.

Mobilní vysokorychlostní internet je nyní dostupný pro 95 procent populace jihočeské metropole. Navíc si noví i stavující klienti mohou zdarma vyzkoušet tuto novinku v praxi. Tarifním zákazníkům stačí objednat si zvýhodnění Surf+ nebo Surf&Mail+ a získají celý měsíc surfování zdarma. Pro majitelé předplacených karet je určen Twist Twist Surf+ na 2 týdny zdarma. Nabídka platí pro první aktivaci těchto balíčků.

T-Mobile využívá technologii od společnosti Nokia Siemens Networks, která je založena na standardu HSPA a teoreticky umožňuje datové přenosy s rychlostí až 14,4 Mbit/s pro download.

Během léta budou 3G služby i v dalších krajských městech. Do konce září si rychlé mobilní surfování vychutnají obyvatelé v Olomouci, Pardubicích, Ústí nad Labem, Hradci Králové, Liberci, Ostravě a Karlových Varech. Na konci roku by měly být pokryty celkem tři desítky měst.

Zrychlení datové sítě UMTS TDD
Aby internetových novinek nebylo málo, má T-Mobile zdarma dárek pro všechny zákazníky využívající k surfování technologii UMTS TDD (dříve nabízena pod názvem Internet 4G). Na začátku července byly totiž zdvojnásobeny maximální přenosové rychlosti u nabízených tarifů.

S Internetem Premium tak lze stahovat data rychlostí až dva megabity za sekundu. Internet Basic či Standard, nebo jejich předplacená verze Twist Internet, umožňují download až jednoho megabitu za sekundu.

Internet 4G

O společnosti
Společnost T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku 1996. K 31. březnu 2010 společnost obsluhovala téměř 5,5 milionu mobilních zákazníků.

T-Mobile nabízí mobilní služby ve standardu GSM 900 MHz a 1800 MHz, a zároveň provozuje síť UMTS. Od 1. ledna 2008 je T-Mobile poskytovatelem služby vysokorychlostního přístupu k internetu technologií ADSL a rovněž nabízí hlasové služby prostřednictvím veřejné pevné sítě elektronických komunikací. Od konce roku 2009 společnost rozšířila nabídku také o ICT služby.

Od svého založení společnost klade důraz na kvalitu nabízených služeb, vynikající péči o své zákazníky a korektní chování k obchodním partnerům, zaměstnancům a životnímu prostředí. T-Mobile je mimo jiné držitelem ocenění VIA Bona 2009 za zapojování zaměstnanců do dárcovství a dobrovolnictví.

T-Mobile je členem mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. Zákazníci díky mezinárodnímu zázemí mohou v zahraničí počítat s dostupností služeb, na něž jsou zvyklí z domova, či využít jednotné a velmi výhodné ceny za volání.

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok