T-Systems nabízí testování webových aplikací

[Tisková zpráva] Test kvality firemních aplikací. Testování jako služba. Postaveno na open-source řešení, bez investic do licencí.

Společnost T-Systems a její divize Multimedia Solutions představuje nové flexibilní, stabilní a bezpečné prostředí pro automatické testování internetových aplikací v podobě služby „Test as a Service“. Řešení umožňuje vytvořit akceptační testy pro webové aplikace nebo portálová řešení, aniž by zákazník musel mít vlastní testovací infrastrukturu. Společnost T-Systems disponuje testovacími scénáři a dalšími prvky pro ověření aplikací a přebírá odpovědnost za celý proces testů včetně údržby, podpory a případných úprav. Nastavení parametrů testů může provést i samotný zákazník.

„Řešení je vhodné pro otestování kvalitativních parametrů firemních (e-business) aplikací, jako jsou produktové konfigurátory v automobilovém průmyslu, aplikace pro zákazníky bank, pojišťoven, dodavatelů energií a pro subjekty ve zdravotnictví,“ říká Ferri Abolhassan, člen představenstva T-Systems a hlavní představitel systémové integrace. První projekty jsou již v realizaci, například pro výrobce automobilů.

Celé řešení je postaveno na open-source technologiích, není proto náročné na drahé investice do licencí. Proti tradičním systémům, které jsou v této oblasti nabízeny, přináší T-Systems kromě základních nástrojů také servisní služby a rozšíření, která mohou být nastavena podle přání zákazníka. Příprava individuálních testů je možná během velmi krátké doby a systém je snadno ovladatelný i pro méně technicky zdatné uživatele. Současně není potřeba instalovat drahý software a aplikace.

Zákazníci mohou využívat služby přímo ze sítě a nemusí tak investovat do vlastního řešení. T-Systems provozuje servery a navazující infrastrukturu a rovněž pečuje o celý systém a poskytuje mu podporu. Veškeré služby jsou v souladu se standardem ITIL. Standardní součástí testovacích služeb je garantovaná podpora a dohled v nepřetržitém režimu.

Testování internetových a firemních aplikací je dostupné i pro zákazníky v České republice. Společnost T-Systems Czech Republic disponuje profesionálním zázemím a kapacitami pro realizaci testovacích služeb „Test as a Service.“

Více informací o řešení naleznete na http://www.t-systems-mms.com/test-support.

O společnosti T-Systems
T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby zahrnující systémovou integraci, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky. V roce 2008 činily výnosy společnosti přes 2,9 miliardy korun.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky. Skupina má přes 46.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2008 činily přibližně 11 miliard eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti. Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.